Hoe gebruik je etherische olie voor je spieren?
Bewegingsproblemen worden steeds gebruikelijker. Helaas zijn er geen efficiënte langetermijnbehandelingen voor deze aandoeningen. Daarom raden we je aan om gebruik te maken van etherische olie om spier- en gewrichtspijn te verminderen.
Deze aandoeningen worden veroorzaakt door veel dingen, van blessures na het sporten of het hebben van een slechte houding tot aan natuurlijke afbraak veroorzaakt door het ouder worden.
Het is zo dat orale medicijnen gebruikelijker en handiger zijn om te gebruiken. Je kunt ze meenemen, waar je ook naartoe gaat. Echter zijn uitwendige behandelingen veel effectiever wanneer het aankomt op spieren en gewrichten.
Dit komt doordat onze poriën de lotion makkelijk opnemen in het getroffen gebied, en dat in korte tijd.
Etherische olie doet dit allemaal zonder je organen de schaden en zonder de bloeddruk te beïnvloeden.
Soms zouden we deze oliën graag willen gebruiken, maar raken we verward door de grote hoeveelheid producten die er beschikbaar is. Er zijn een aantal etherische oliën verkrijgbaar die beter zijn in bepaalde situaties dan de andere. Maar welke zijn het beste voor jou?
Welke olie is het meest geschikt voor de spieren?
1. Rozemarijn-kamferolie
Deze etherische olie is een gewild product, omdat het een pijnstillend en rustgevend is voor de spieren. Dit is exact wat we nodig hebben wanneer we last hebben van spierkrampen.
Zoals je weet komen spierkrampen voor bij veel mensen. Door het gebruik van computers en mobiele telefoons, zonder genoeg te bewegen, kan deze pijn veroorzaakt worden. Daarom is het het beste om, voordat je naar medicijnen grijpt, rozemarijn-kamferolie te gebruiken op de plekken waar je last hebt.
Echter, zwangere vrouwen of vrouwen die borstvoeding geven en kinderen onze de 6 jaar kunnen deze olie niet gebruiken.
2. Wintergroenolie
Heb je tendinitis of een tennisarm? We weten dat dit erg vervelende aandoeningen zijn, maar er is een krachtige manier om deze te behandelen. De etherische olie voor spieren en gewrichten wordt ook wel de ‘natuurlijke aspirine’ genoemd. Ook iemand die allergisch is voor acetylsalicylzuur, kan dit gebruiken.
Vrouwen die zwanger zijn, borstvoeding geven of kinderen onder de 6 jaar deze etherische olie echter ook niet gebruiken.
In je behandeling kan je ook plaatselijk warmte toevoegen, yoga beoefenen en voedingsmiddelen eten die rijk zijn aan omega 3-vetzuren. Deze bevatten veel ontstekingsremmende eigenschappen.
3. Eucalyptus blauwe gom etherische olie
Als je je afvraagt wat je moet doen als je geen gebruik kan maken van de bovengenoemde olie, geen paniek. Blauwe eucalyptusolie heeft dezelfde voordelen en kan worden gebruikt door bijna iedereen.
De pijnstillende kracht is erg sterk en het helpt ook te ontspannen.
Hoe gebruik je deze olie?
Deze producten worden uitwendig gebruikt. Hierdoor brengen ze minder schade aan dan traditionele inwendige medicijnen.
Misschien ook interessant:
6 waarschuwingssignalen van je spieren
Je moet dit soort olie verdunnen met andere bestanddelen, zoals amandelolie of arnicaolie. Als je dit niet doet, kan de etherische olie je huid irriteren.
Je bereikt hetzelfde effect zonder je huid te schaden wanneer je ze mengt met een andere olie.
- Deskundigen op het gebied van natuurgeneeskunde zeggen dat je het beste de getroffen gebieden kan masseren met amandelolie of arnicaolie. Deze bevatten ontstekingsremmende eigenschappen en reageren op de pijn. Daarnaast bereiden ze de huid voor op het gebruik van de etherische olie.
- Wanneer je klaar bent met masseren, kan je een paar druppels etherische olie aanbrengen.
- Je voelt het effect bijna direct. De pijn verlicht in een paar minuten tijd.
- Je kan deze behandeling vier keer per dag herhalen.
Ongelofelijk, niet waar? We hebben eindelijk een alternatief om pijn te verlichten en alle activiteiten te doen die we willen. En het beste van alles, is dat we kunnen beloven dat we een oplossing hebben gevonden die ons leven beter zal maken.
Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.
- González Villa, Ángela Andrea. Obtención de aceites esenciales y extractos etanólicos de plantas del Amazonas. Diss. Universidad Nacional de Colombia-Sede Manizales, 2004.
- Ll, Rojas, P. Jennifer, and V. Perea. “Obtención de aceites esenciales y pectinas a partir de subproductos de jugos cítricos.” Vitae (Medellín) 16.1 (2009): 110-115.
- Ortuño, Manuel. “Manual práctico de aceites esenciales, aromas y perfumes.” Ediciones Aiyane 276 (2006).