Hoe de badkamer versieren met houten pallets

Een muur, een wasmand en andere badkameraccessoires zijn projecten die je met houten pallets kunt maken. Ontdek hier enkele ideeën.
Hoe de badkamer versieren met houten pallets

Laatste update: 24 augustus, 2022

Tegenwoordig komen decoraties met herbruikbare materialen steeds meer in opmars. En houten pallets staan bovenaan de lijst om de badkamer, de muur van een kamer, of zelfs de keuken te versieren. Naturel, geschuurd, met een beetje vernis, of in kleuren geschilderd, de waarheid is dat ze dienen om verschillende decoraties uit te voeren.

Pallets zijn houten kisten of platforms die gebruikt worden om goederen te vervoeren. Dat gezegd hebbende, wees voorzichtig met de oude (uit 2005 of ouder), want sommige ervan werden behandeld met methylbromide (Engelse link), een giftige stof.

Hoe dan ook, het is niet de bedoeling je ongerust te maken. Op dit moment wordt dit materiaal als veilig beschouwd. Je kunt het zelfs in verschillende maten kopen, zodat je ook het gebruik ervan kunt variëren. Hoe kun je het in de badkamerdecoratie inbrengen? Hier zijn wat ideeën.

10 manieren om de badkamer in te richten met houten pallets

Man versiert de badkamer met pallets

Van met houten pallets beklede badkamermuren tot rolhouders of tijdschriftenrekken, het is allemaal een kwestie van creativiteit en de behoefte van het moment. Laten we de volgende voorbeelden bekijken van wat je kunt doen om met dit materiaal te decoreren.

1. Maak een dienblad van houten pallets voor de badkuip

Als je thuis een badkuip hebt, is het maken van een dienblad met pallets heel handig om geurkaarsen, een glas wijn, of je favoriete boek van het moment in te zetten. Dit project kun je uitvoeren zonder veel geld te investeren. Misschien kun je het een persoonlijke afwerking geven met lichte tinten of een tekening van je voorkeur.

Vind je dit artikel leuk? Je vindt dit misschien ook leuk om te lezen:
Potten hergebruiken om je badkamer op te ruimen

2. Handdoekenrek met plank

Een hulpmeubel maken om een muur te vullen met een handdoekenrek is heel praktisch. Behalve dat het bijdraagt aan de stijl van de kamer, heb je een plek om je handdoeken op te hangen en wat badkamerartikelen neer te zetten. Ook kun je het afwerken met donkere houtverf of er wat palletdeurtjes van maken.

3. Een tandenborstelhouder

De tandenborstelhouder is een noodzakelijk element in de badkamer, want tandenborstels moet je volgens deskundigen buiten laten staan, op een veilige plaats. Prepareer het oppervlak met behulp van schuurpapier om oneffenheden weg te werken. Decoreer het stuk daarna zo dat het harmonieert met de rest van de badkamerinrichting.

4. Klein op maat gemaakt plankje

Op maat gemaakte plankjes zijn ideaal om op te bergen. Hier kun je bijvoorbeeld haarclips, föhns of tangen opbergen. Het zijn ook prima plaatsen voor zeepjes, etherische oliën, badzout en andere schoonheidsproducten. Een op maat gemaakte plank is nooit overbodig in huis.

5. Maak en rek voor handdoeken en badjassen van houten pallets

Een heel creatief idee waarmee je handdoeken en badjassen kunt ophangen om te drogen, en niet na gebruik opgestapeld te worden. Je hoeft alleen maar ringen of hangers aan het frame te bevestigen, die je in een bouwmarkt kunt kopen.

6. Spiegelkast

Pallets

Het is mogelijk om een spiegel in te lijsten met houten pallets. Bovendien kun je een plankje maken waarop je wat voorwerpen kunt zetten.

7. Gebruik pallets om decoratieve element toe te voegen

“Schoonheid is even noodzakelijk als bruikbaarheid”… daarom is het voorstel dat je wat planken neemt en er ontwerpen op maakt. Buit je creativiteit uit! Je kunt het kenmerkende man en vrouw symbool van openbare toiletten schilderen en ze op de deur plakken. Vergeet niet het hout bij te snijden en de randen te polijsten met behulp van wat schuurpapier.

8. Voetkastje

Voetkastjes zijn elementen die onder de wastafel geplaatst kunnen worden. Ze worden gebruikt om toiletpapier in op te bergen. Zo kun je er dicht bij, voor het geval je het nodig hebt terwijl je op het toilet zit.

9. Wasmand

Je kunt een houten kist maken met een deksel. Deze mand vergt misschien iets meer werk, maar het zal de moeite waard zijn. Probeer er een stofje in te leggen om het er minder rustiek uit te laten zien. Het gaat er tenslotte om het geheel een mooi uiterlijk te geven en goed af te werken, zodat het de plek verfraait, zonder het nut ervan te laten liggen.

10. Gebruik houten pallets om de muren mee te bedekken

Het hebben van een palletwand, behalve dat hij een vleugje persoonlijkheid en elegantie geeft, maakt dat die plek een andere vibe heeft dan de rest van het huis. Als je een badkamermuur wilt verfraaien, zijn houten pallets gemakkelijk te installeren.

Je hebt alleen een spijkerpistool nodig, verf en doe je best. Vergeet niet elke plank te schuren voor je hem aan de muur bevestigt.

Met houten pallets kun je ook de badkamermuur aanpassen. Je zult het resultaat prachtig vinden!

We denken dat je dit misschien ook interessant vindt om te lezen:
Decoreer de badkamer met planten: 7 ideeën

Houten pallets: een mooie manier om een badkamer te versieren en stijl te geven

Als je een andere toets aan de badkamer wilt geven, kunnen houten pallets zijn wat je nodig hebt om te krijgen wat je wilt. Het aantrekkelijke van dit materiaal is dat je er creatief mee kunt zijn en verschillende decoratiemethoden kunt toepassen. Denk alleen aan de zorg die je nodig hebt om het glanzend en in goede staat te houden.


Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.


  • Park MG, Choi J, Hong YS, et al. Negative effect of methyl bromide fumigation work on the central nervous system. PLoS One. 2020;15(8):e0236694. Published 2020 Aug 3. doi:10.1371/journal.pone.0236694

Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.