Decoreer de badkamer met planten: 7 ideeën

De badkamer is een van de plaatsen die we bij het inrichten vaak verwaarlozen. In dit artikel delen we enkele ideeën met je om je badkamer met planten te decoreren.
Decoreer de badkamer met planten: 7 ideeën

Laatste update: 24 augustus, 2022

Als er een ruimte in huis is die wel wat levendigheid kan gebruiken, dan is het wel de badkamer. Vaak heeft deze ruimte geen ramen en een zeer conventioneel ontwerp. Het is daarnaast een van de ruimtes waar je een frisse en prettige sfeer moet creëren. Een van de beste keuzes die je daarvoor kunt maken is de badkamer decoreren met planten.

Planten voegen niet alleen een natuurlijk tintje aan je interieur toe, ze geven ook kleur en aroma aan de kamer. De vochtigheid in de badkamer kan ervoor zorgen dat daarvoor geschikte planten in groene en weelderige planten veranderen.

De badkamer met planten decoreren

De natuur biedt ons qua inrichting oneindig veel mogelijkheden. Het is echter belangrijk om te weten welk type plant het beste voor de badkamer is. Hier zijn 7 ideeën om je te helpen om de badkamer met planten te decoreren.

1. Zet planten naast de spiegel

Een aantal badkamers hebben slechts zeer kleine ramen, waardoor ze geen natuurlijk licht in de badkamer binnen laten komen. Het is daarom een goed idee om je planten voor een spiegel te zetten. Zo krijgen ze van 2 kanten licht.

2. Plaats ze in hangende potten

Ruimtegebrek is een van de terugkerende problemen in onze badkamers. Zelfs de kleinste ruimtes kun je echter met planten decoreren. Het enige dat je nodig hebt, is een plantenbak die je op kunt hangen.

3. Zet ze op een grote schaal

Als je een grotere ruimte hebt, dan is dit de beste optie. Of je de planten nu in een hoek of bij het bad plaatst, je kunt de planten op verschillende hoogtes neerzetten. Zo tover je jouw badkamer tot een prachtige plek met een jungle-gevoel om. Je kunt ook rieten of andere natuurlijke materialen voor je planten gebruiken.

4. Kies voor een minimalistische inrichting

Simpel kan smaakvol zijn. Je kunt kleine met water gevulde vazen gebruiken en er een of twee takken in doen. Dat is een manier om je badkamer met planten te decoreren die niet veel verzorging nodig hebben, maar die er toch goed uitzien.

5. Decoreer je badkamer met planten voor de ramen

Sommige ramen hebben vensterbanken waar je je planten kunt neerzetten. Dit is vooral geweldig voor soorten die natuurlijk licht nodig hebben om te groeien. Je kunt bovendien hangplanten bij de ramen ophangen.

6. Zet ze op de wastafel

De wastafel is een van de beste plaatsen om kleine potten met planten te plaatsen. Deze ruimte is geweldig voor vetplanten of andere kleine planten die niet veel aarde nodig hebben.

7. Zet ze bij het bad

Het klinkt in eerste instantie misschien vreemd, maar de waarheid is dat veel badkuipen ruimte voor planten hebben. Denk aan alle ruimte die je voor doucheproducten hebt en bedenk hoe je die producten door planten zou kunnen vervangen. Die planten hebben de kracht om een frisse en natuurlijke sfeer te creëren die het douchen en baden aangenamer maakt.

Welke planten te gebruiken om de badkamer te decoreren?

Je hebt dus de ideeën, maar nu moet je nog weten welke planten je het beste kunt gebruiken om de badkamer mee te decoreren. Bekijk deze lijst en kies degene die het beste bij je past!

Bamboe

Bamboe is een van de planten die het beste in vochtige omgevingen gedijt. Het helpt daarnaast om de luchtvochtigheid in de ruimte te verlagen. Het is belangrijk om het water te verversen om ze fris en groen te houden.

Anthuriums, croto’s en hyacinten

Als je je badkamer met planten wilt decoreren om een vleugje kleur toe te voegen, dan zijn dit de perfecte bloemen. Een van de voordelen is dat je hun water niet constant hoeft te verversen omdat het grondplanten zijn en geen vaasplanten. Om hun schoonheid nog meer te laten schitteren, raden we aan om naar beschilderde, keramische potten of andere kleurrijke potten te zoeken.

Cactussen en vetplanten

Vanwege hun formaat zijn deze planten de beste keuze voor het decoreren van kleine ruimtes. Ze zien er in subtiele arrangementen die gericht zijn op een meer rustieke esthetiek ook geweldig uit.

Klimop

Dit is een van de planten die de meeste koolstofdioxide opneemt, en het is ook een van de beste kamerplanten. Er zijn verschillende soorten, maar de meest voorkomende is de Canarische klimop. Deze plant heeft bovendien geen natuurlijk licht nodig en omdat het een klimplant is, maakt het je interieur nog interessanter.

Philodendron

De philondendron is een van de meest modieuze opties als je je badkamer met planten wilt decoreren. Hun grote holle bladeren maken het een favoriet bij interieurontwerpers. Ze hebben bovendien niet veel natuurlijk licht nodig en groeien ze goed in een vochtige omgeving.

Varens

Varen in een hangende plantenbak

Dit type plant voedt zich met vocht en doet het dus erg goed in de badkamer. Om ze gezond te houden, is het belangrijk om ze met water te besproeien en uit de buurt van direct licht te houden.

Sansevieria

Deze plant heeft stugge bladeren met een groengele kleur. Die kleuren geven dynamiek aan je badkamer. Een van de grootste voordelen is dat deze plant helpt om de lucht te zuiveren en daarbij niet veel licht nodig heeft.

Decoreer de badkamer met orchideeën

Deze tropische bloemen zijn zeer goed tegen vocht bestand. En hoewel ze geen direct zonlicht nodig hebben, moeten ze wel in de buurt van een raam staan. De geschikte soorten voor binnen zijn onder andere dracula (Engelse link), aerangis en masdevallia.

Aglaonema

De bladeren van deze plant zijn een mengsel van groen en wit. Aangezien deze plant uit wetlands en tropische bossen komt (Spaanse link), overleeft hij bovendien goed in interieurs met weinig licht.

Conclusie

Je bent misschien niet de koningin van het tuinieren, maar jezelf in de wereld van planten onderdompelen kan een fascinerende uitdaging zijn. Dit is vooral het geval wanneer je omgevingen probeert te decoreren die meestal saai zijn, zoals de badkamer. De natuur zorgt namelijk voor een positieve en prettige leefomgeving, reden te meer om planten in huis te hebben!


Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.