Herpes op de rug behandelen met 5 natuurlijke remedies

Herpes op de rug treedt op wanneer de afweermechanismen van het immuunsysteem gedaald zijn. Je kan je toevlucht nemen tot deze natuurlijke remedies. Je moet echter ook je immuunsysteem versterken om te voorkomen dat de herpes erger wordt.
Herpes op de rug behandelen met 5 natuurlijke remedies
Nelton Abdon Ramos Rojas

Geschreven en geverifieerd door de arts Nelton Abdon Ramos Rojas.

Laatste update: 03 november, 2022

Herpes op de rug is niet alleen een esthetisch problemen. Deze pathologie kan verschillende oorzaken en symptomen hebben. Die zijn afhankelijk van het specifieke virus die de herpes veroorzaken.

Daarom is het dus best dat je weet van welk type herpes jij last hebt. Je moet het ook zo snel mogelijk behandelen.

Er zijn uitstekende natuurlijke behandelingen zoals:

 • Echinacea
 • biergist
 • knoflook,
 • propolis
 • aloëvera

Ze zullen ons helpen om deze aandoening te bestrijden en te kalmeren. Ontdek hier de beste natuurlijke remedies om herpes op de rug te behandelen.

Herpes op de rug

Herpes is een infectieziekte die door een virus veroorzaakt wordt. Het wordt beschouwd als een chronische ziekte. Dit virus blijft immers in het lichaam aanwezig. Het lokt een uitbraak uit als reactie op verschillende factoren.

De symptomen, de plaats waar de symptomen optreden en de ernst variëren ook afhankelijk van het type virus. Dat kan herpes simplex of herpes zoster zijn.

De herpes op de rug en elke andere variant verschijnen op ons lichaam wanneer ons immuunsysteem verzwakt is. We kunnen remedies aanbrengen om de pijn of het branderige gevoel te verzachten.

Het belangrijkste is echter dat we de afweermechanismen van het immuunsysteem verhogen. Op deze manier zullen we voorkomen dat de herpes erger wordt, zich uitbreidt en opnieuw optreedt.

Herpes op de rug

Behandel herpes op de rug met natuurlijke medicijnen

1. Echinacea

Echinacea heeft eigenschappen die infecties tegengaan. Ze verdedigen ons tegen verschillende ziektekiemen zoals virussen. Eigenlijk is echinacea één van de beroemdste en oudste geneeskrachtige planten die mensen innemen om het immuunsysteem te versterken.

Bovendien kan het doeltreffend werken bij zowel herpes simplex als bij herpes zoster.

 • We willen echter niet dat echinacea ons beschadigt. Dus moeten we het op de juiste manier innemen. We kunnen deze plant ook niet meer dan drie maanden na elkaar innemen.
 • Je kan echinacea het best seizoensgebonden nemen. Neem daarna een pauze. Neem ook niet meer dan een dosis van 7 gram per dag (voor volwassenen).

2. Biergist

Lysine is een essentieel aminozuur dat virale infecties helpt bestrijden en specifiek herpes simplex en herpes zoster. Sommige voedingsmiddelen bevatten grote hoeveelheden van deze voedingsstof. Dit is onder andere het geval bij biergist of voedingsgist.

Dankzij de lysine en vele andere voedingsstoffen helpt biergist een evenwicht en een versterking van het zenuwstelsel en het immuunsysteem te bereiken. Bovendien werkt het ook als een bloedzuiverend middel voor de huid.

Dit is de reden dat we het dagelijks in capsules of via het eten kunnen innemen. Het heeft immers een lekkere smaak die lijkt op noten of kaas.

Herpes

 

3. Knoflook

Knoflook is een uitstekend natuurlijk antibioticum dat herpes op de rug kan bestrijden. Dat geldt zowel voor de herpes simplex als voor gordelroos.

Dit geneeskrachtige voedingsmiddel heeft de positieve eigenschap dat het helpt de ontsteking te verminderen en de bloedcirculatie te verbeteren. Het verhoogt ook de afweermechanismen en helpt voorkomen dat het virus zich verder ontwikkelt.

 • We kunnen rauwe knoflook eten en dit combineren met het rechtstreeks aanbrengen van knoflook op de getroffen huid. Deze remedie moeten we echter dagelijks toepassen tot we resultaten zien.
 • We kunnen ook de verrassende Tibetaanse knoflookkuur uitvoeren. Die zorgt voor een grondige zuivering van het lichaam en voorkomt het uitbreken van herpes.

Sommige mensen verteren knoflook moeilijk. Het zorgt ook voor een slechte adem. We kunnen het in dit geval ook in capsules innemen.

4. Propolis

Propolis is nog een ander geweldig natuurlijk antibioticum. Vooral de groene variëteit uit Brazilië heeft dit effect. Dit supervoedingsmiddel bestrijdt allerlei soorten bacteriën, virussen en schimmels.

Het is dus handig als we altijd propolis in onze eerstehulp-koffer hebben. Dan kunnen we het bij de eerste symptomen gebruiken.

Om doeltreffend een eind te maken aan herpes op de rug zullen we het plaatselijk aanbrengen en het innemen van propolis moeten combineren:

Orale inname

 • 1 maal 5 druppels per dag (preventief).
 • 5 druppels om het uur (bij een volledige uitbraak).
 • 3 keer 5 druppels per dag (onderhoud na de uitbraak).

Plaatselijk aanbrengen

 • breng 2 tot 3 keer per dag propolis aan op de herpes op de rug.

5. Aloëvera

We stellen aloëvera voor als remedie om de uitslag te verzachten die irriterende symptomen veroorzaakt. Die symptomen zijn vooral:

 • jeuk
 • een branderig gevoel
 • pijn

Aloëvera geneest herpes niet en verwijdert het ook niet. Toch kan deze plant een snelle en natuurlijke verlichting bieden terwijl je het met de eerder genoemde behandelingen combineert.

We moeten de gel aanbrengen die we uit de stengel van de aloëvera halen. De beste manier is om onze eigen plant thuis te hebben. Op die manier kunnen we het op elk moment gebruiken.

We kunnen het ook kopen als gel. In dit geval moeten we echter controleren of het bijna volledig de zuivere gel van de plant betreft. 


Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.