Heb je kort golvend haar? Probeer een van deze 15 trendy kapsels!

Korte kapsels zijn trendy vanwege hun frisheid en elegantie. Vind een spectaculaire, onderhoudsarme look met deze 15 coupes voor kort golvend haar.
Heb je kort golvend haar? Probeer een van deze 15 trendy kapsels!

Geschreven door Editorial Team

Laatste update: 27 maart, 2024

Wil je je korte, golvende haar een nieuwe stijl geven? Zo ja, dan heb je geluk! Tegenwoordig is dit type kapsel trending en het is onmogelijk om het niet overal te zien – vooral op sociale netwerken zoals TikTok. En het is geen wonder dat het populair is, want kort golvend haar is onderhoudsarm, wat betekent dat je slechts een zachte veeg van de borstel nodig hebt om ‘s ochtends klaar te zijn!

Bovendien heeft het een speciale charme en leent het zich voor verschillende stijlen. Van de iconische bob van Taylor Swift tot meer gedefinieerde of nonchalante golven, de opties zijn eindeloos en passen bij alle smaken en voorkeuren.

Als je het geluk hebt om dit golvende haartype te hebben, is dit het perfecte moment om er het beste van te maken! Je hoeft het alleen maar te verzorgen en een kapsel te kiezen dat je golven benadrukt en je natuurlijke schoonheid versterkt. Lees verder om looks te vinden die je helpen je golven te versterken.

Hoeveel soorten golvend haar zijn er?

De Amerikaanse hairstylist Andre Walker creëerde een systeem (Engelse link) om haar te classificeren op basis van de textuur en verdeelde het in vier categorieën: steil haar (1A), golvend haar (2A, 2B en 2C), krullend haar (3A, 3B en 3C) en afro haar (4A, 4B en 4C).

In dit artikel gaan we ons richten op golvend haar, dat gekenmerkt wordt door zachte, buigzame golven die het gezicht omlijsten. Deze hebben de neiging om steil te worden als ze nat zijn, maar krijgen hun oorspronkelijke vorm terug als ze droog zijn. Laten we nu wat dieper ingaan op elke subcategorie van deze manen:

  • Type 2A: dit type wordt gekenmerkt door de aanwezigheid van golven van het midden van het haar tot aan de punten. Het heeft ook de neiging om fijn te zijn, veel glans te vertonen en een beetje volume te hebben.
  • Type 2B: dit type laat golven zien dicht bij de wortels, maar heeft ook de neiging om zijn vorm gemakkelijk te verliezen. Het is ook gevoelig voor pluizen bij de aanzet.
  • Type 2C: dit type golvend haar wordt gekenmerkt door dikker haar. Omdat de golven bij de wortel beginnen, is het beter bestand tegen het gebruik van warmte-instrumenten.

Ontdek de beste stijlen voor kort golvend haar

Als je een golvend kapsel kiest, is het essentieel om rekening te houden met de dynamische aard van dit haartype. Daarom is het belangrijk om een kapsel te kiezen dat de natuurlijke beweging van de golven optimaal benut, omdat dit de schoonheid ervan naar voren brengt.

Onthoud dat het belangrijk is om een kapsel te kiezen dat bij je persoonlijkheid past en de vorm van je gezicht benadrukt. Dus, laten we zonder verder oponthoud eens kijken naar de meest geschikte voor kort golvend haar!

We denken dat je misschien ook geïnteresseerd bent om dit artikel te lezen:
Het vlinderkapsel: voordelen en aanbevelingen

1. De gelaagde bob

Vrouw met een speciaal kapsel
Als je een gelaagde bob hebt, is het cruciaal om je haar goed gehydrateerd te houden zodat de lagen er altijd perfect uitzien.

De gelaagde bob is een coupe die kort golvend haar verbetert en flatteert door de textuur en natuurlijke beweging ervan te benadrukken. Deze optie voegt volume toe aan de golven en creëert zo een prachtig effect. Om je gelaatstrekken nog meer te benadrukken, kun je kiezen voor een gordijnachtige pony die de stijl perfect aanvult.

Het is echter cruciaal om je haar goed gehydrateerd te houden zodat de laagjes er altijd perfect uitzien.

2. De pixie coupe met pony voor kort golvend haar

Pixie cut voor kort golvend haar
Deze coupe projecteert een chique, nonchalante look en heeft het voordeel dat het zich aanpast aan verschillende gezichtsvormen.

De pixie met pony is een onderhoudsarm kapsel dat dimensie en beweging aan je haar toevoegt en een frisse touch aan je look geeft. Deze stijl projecteert een chique, nonchalante look en heeft het voordeel dat hetbij verschillende gezichtsvormen past.

Wat je het leukst zult vinden aan deze coupe is dat het grijs haar camoufleert.

3. De krullende bedhead coupe

Kort golvend haar
De krullende bedhead look flatteert kort golvend haar, omdat het de textuur ervan benadrukt.

Deze coupe wordt gekenmerkt door het benadrukken van volume aan de bovenkant, dankzij de pony met zachte, overlappende krullen. Door de golven los en onbestemd te laten, krijg je een nonchalante look, alsof je net wakker wordt.

Met de krullende bedhead look zie je er heel chic uit. Bovendien flatteert het kort golvend haar, omdat het de textuur ervan benadrukt.

4. De Franse bob

De Franse bob is een van de kapsels voor kort golvend haar
Deze stijl reikt meestal tot oor- of kaaklengte en wordt vaak gecombineerd met een lichte pony die de huid van het voorhoofd onthult.

De Franse bob is een klassieke en verfijnde coupe die perfect past bij kort golvend haar. Deze stijl reikt meestal tot oor- of kaaklengte en wordt vaak gecombineerd met een lichte pony die de huid van het voorhoofd laat zien. Wat het eruit doet springen is de meer nonchalante afwerking, omdat het frisheid toevoegt aan je look.

De Franse bob voegt structuur en definitie toe aan de golven en creëert zo een chique en verfijnde look.

5. Het mixiekapsel

Kort kapsel
Het mixiekapsel is een samensmelting van de pixie en de mullet en wordt gekenmerkt door langer haar in de nek.

Deze gedurfde look past bij kort golvend haar omdat het lengtes en texturen combineert. Het is een samensmelting van de pixie en de mul en wordt gekenmerkt door langer haar in de nek.

Als je een rond gezicht hebt en mee wilt doen met deze trend, kun je je stylist vragen om een beetje volume aan de achterkant toe te voegen om de proporties in balans te brengen en meer definitie te geven aan je gelaatstrekken.

Vind je dit een leuk artikel? Misschien vind je het ook leuk om dit artikel te lezen:
Hoe grijs haar te kleuren: trucjes voor zowel donker als licht haar

6. De shaggy coupe voor kort golvend haar

De shaggy coupe voor kort golvend haar
De shaggy coupe is een ideale optie als je op zoek bent naar een getextureerde coupe die ook beweging aan je haar toevoegt.

Het shaggy kapsel bestaat uit onregelmatige lagen die volume creëren op de kruin en het gezicht accentueren, en biedt een nonchalante stijl. Dit is een ideale optie als je op zoek bent naar een getextureerde look die ook beweging toevoegt aan je haar. Ze zijn ideaal voor vrouwen boven de 45 die on trend willen zijn en frisheid aan hun gezicht willen toevoegen.

De onregelmatige lagen geven een opzettelijk warrige look die de natuurlijke schoonheid van golvend haar benadrukt.

7. De mullet

Vrouw tegen een muur
Een mullet voegt een vleugje rebelsheid toe aan je persoonlijkheid en geeft je een gedurfde look.

De mullet heeft aan populariteit gewonnen, zowel op de catwalks als in streetstyle. Het was een favoriete asymmetrische coupe onder rockers in de jaren ’80 en voegt volume en textuur toe aan golven. Het voegt ook een vleugje rebellie toe aan je persoonlijkheid en geeft je een gedurfde look.

Zie er prachtig uit met je nieuwe kapsel!

Als je kort golvend haar hebt, zijn deze zeven kapsels perfect voor jou. Van gewaagde opties zoals de mullet of pixie tot subtielere stijlen zoals de bob, er is een grote verscheidenheid aan prachtige coupes om uit te kiezen.

Onthoud dat het belangrijk is om een coupe te vinden die bij je stijl en persoonlijkheid past. Zorg er ook voor dat je een stijl zoekt die weinig onderhoud vergt om ‘s ochtends tijd te besparen.

Ga voor een van deze coupes en verras iedereen met je nieuwe look! Maar kies vooral een kapsel waardoor je je op elk moment van de dag mooi voelt!


Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.