Goedkope manieren om je keuken te renoveren

Er zijn een aantal eenvoudige manieren om je keuken te renoveren. Je kunt de muren van je keuken bijvoorbeeld bestickeren om de uitstraling van je keuken te veranderen. In dit artikel vertellen we je over een aantal manieren om je keuken te renoveren!
Goedkope manieren om je keuken te renoveren

Geschreven door Paula Heidemeyer

Laatste update: 09 augustus, 2022

De keuken is een ruimte in je huis waar je erg veel tijd in doorbrengt. Je kookt hier namelijk voor jezelf, je familie en je vrienden. Keukens vervallen na verloop van tijd echter. Daarom geven we je in dit artikel een aantal goedkope manieren om je keuken te renoveren.

Veel aspecten van je keuken kunnen gaan slijten. Denk bijvoorbeeld aan:

 • meubels
 • tegels
 • vloer
 • keukengerei

Als je je keuken wilt renoveren, hebben wij een aantal tips voor je. Deze tips zijn zeer bruikbaar, effectief en nemen daarbij ook maar weinig tijd in beslag!

Goedkope manieren om je keuken te renoveren

goedkoop je keuken renoveren

Het renoveren van je huis kan erg eng zijn. Je wilt natuurlijk niet dat je muren beschadigd raken en je wilt ook je ramen en deuren niet te hoeven vervangen. Daarom verberg je sneller alle vlekken op je muren en pas je de kleine dingen aan om je keuken opgeruimd en modern te houden.

Er zijn echter wat makkelijke manieren om goedkoop je keuken te renoveren. In dit artikel laten we je een aantal goede manieren zien!

1. Verf zelf je muren of tegels

Als je wat geduld, tijd en een goede smaak hebt, kun je zelf je eigen muren mooi maken. Mooie muren zorgen ervoor dat je huis gaat stralen. Als je ze een andere kleur geeft zullen je vrienden dit zeker merken.

De muren van je keuken worden snel het slachtoffer van vuile, vettige vlekken. Een aantal lagen verf kunnen dus zeker voor een wereld van verschil zorgen!

Verf je tegels, voegen of muren. Het is een goed idee om een van je vrienden om wat hulp te vragen, want dit kan een leuke ervaring voor jullie beiden zijn.

We raden je daarnaast aan om betrouwbaar advies te vragen over de hoeveelheid verf en materialen die je nodig hebt. Voordat je gaat verven is het ook belangrijk om je meubels goed af te dekken met plastic of kranten.

2. Knap oude meubels op

Deze activiteit kan erg leuk zijn en helpt je daarnaast bij het verminderen van stress. Je meubels gaan naar verloop van tijd ook slijten. Het is daarom een goed idee om deze meubels ook opnieuw te lakken of verven. Het is ook mogelijk om de knoppen en handvaten van je meubels te vervangen.

3. Ga op zoek naar tweedehands meubels

Het is vandaag de dag mogelijk om allerlei tweedehands spullen voor je huis te kopen. Denk aan:

 • meubels
 • keukengerei
 • keukenmachines

Heel veel mensen verkopen de spullen die ze niet meer willen door aan anderen. Het beste hieraan is dat je vaak met de eigenaar over de prijs kunt onderhandelen. Ga dus op zoek naar de beste websites en apps voor tweedehands spullen. 

Let daarnaast ook op de aanbiedingen van je favoriete winkels. Veel van deze winkels hebben namelijk aanbiedingen als het aankomt op keukenspullen.

4. Wees creatief

wees creatief

Er zijn veel materialen die je recyclen en gebruiken kunt om je keuken mee te renoveren. Denk bijvoorbeeld aan:

 • oude meubels
 • fruitdozen
 • houten planken
 • jampotten
 • glazen flessen

Veel van deze materialen kunnen worden hergebruikt op manieren waar je waarschijnlijk nog niet eens aan had gedacht. Vernieuw je keuken dus met wat nieuwe knutselwerken!

5. Snelle en goedkope manieren om je keuken te transformeren

Hier volgt een lijst van snelle, effectieve en goedkope manieren om je keuken te renoveren:

 • Wacht niet tot je keuken begint te vervallen. Voeg eens in de zoveel tijd iets nieuws toe of vervang wat ouds. 
 • Verf je kasten.
 • Bevestig een krijtbord aan de muur of verf je muren met schoolbordverf. Dit geeft je keuken namelijk een originele en moderne uitstraling. Je kinderen krijgen zo ook de kans om op de muren te schrijven en tekenen. Je kunt ook een whiteboard ophangen zodat je je keuken met vrolijke magneten kunt versieren.
 • Wandstickers en behang zijn ook een eenvoudige manier om je keuken te renoveren.
 • Laat je keuken stralen met verschillende kleedjes of matten. Deze materialen zullen er ook voor zorgen dat je vloeren niet worden aangetast door vet dat op de grond valt.

Dit zijn een aantal goedkope manieren om je keuken te renoveren. Het hangt van de grootte van je keuken en meubels af hoeveel geld je hieraan kwijt zult zijn. Vraag je vrienden en familie om hulp om zo wat tijd en geld te besparen. Renoveer je keuken dus vandaag nog! 


Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.