De gezondheidsvoordelen van een warmwaterbron

Elke warmwaterbron zal verschillende mineralen bevatten, afhankelijk van de herkomst van het water, dus het is raadzaam om verschillende bronnen en hun eigenschappen te leren kennen.
De gezondheidsvoordelen van een warmwaterbron

Geschreven door Raquel Lemos Rodríguez

Laatste update: 24 augustus, 2022

Heb jij wel eens een warmwaterbron bezocht? Warmwaterbronnen zijn gezond, dus het is een goed idee om ze regelmatig te bezoeken. In dit artikel kun je ontdekken waarom ze zo goed voor je zijn.

Sommige warmwaterbronnen zijn buiten, terwijl je anderen kunt vinden in kuuroorden. Er zijn vele opties om uit te kiezen. Ook kun je ze in de winter bezoeken omdat het water warm is. Hoe geweldig is dat!

Gezondheidsvoordelen van een warmwaterbron

In dit artikel vind je een aantal voordelen voor de gezondheid van warmwaterbronnen die veel mensen over het hoofd zien. Je zult je realiseren dat het gezond en geneeskrachtig voor je is als je ten minste twee keer per jaar een bezoek brengt aan zo’n bron.

Ze zijn rijk aan mineralen

Vrouw geniet van warmwaterbron

Iedere warmwaterbron heeft zijn eigen kenmerken, die afhankelijk zijn van hun oorsprong. Het water van de warmwaterbron komt uit de grond en het mineraalgehalte is afhankelijk van de bron. Wanneer je in het water baadt, dat gewoonlijk vrij heet is, komen de mineralen in contact met je huid en al hun eigenschappen zullen door je poriën worden geabsorbeerd.

Geeft je metabolisme een boost

Er zijn veel mensen die een langzaam metabolisme hebben. Normaal gesproken hebben deze mensen last van indigestie en hebben moeite om gewicht te verliezen. Net als lichaamsbeweging stimuleren warmwaterbronnen je stofwisseling. Dus ze activeren deze niet alleen, maar versnellen het ook.

Ontspant je lichaam

Vrouw in warmwaterbron

Een ander voordeel voor de gezondheid van warmwaterbronnen is hun vermogen om spanning los te maken en je lichaam te laten ontspannen. Daarom zou je een warmwaterbron moeten bezoeken als je veel stress ervaart. Tegelijkertijd helpen warmwaterbronnen ook om zwelling tegen te gaan. Een warmwaterbron bezoeken kan daarom helpen als je last hebt van gezwollen benen of voeten, evenals andere problemen.

Verlicht huidproblemen

Er zijn veel mensen die last hebben van huidproblemen zoals dermatitis, psoriasis en verschillende soorten allergieën. Zwemmen in zo’n bron kan de conditie van je huid verbeteren.

Je huid kan jeukerig of zelfs pijnlijk zijn, maar het goede nieuws is dat de mineralen in hete bronnen de huid helpen zichzelf te genezen. Dit betekent dat de uitbraken sneller genezen en je huid er beter uitziet. Als je een huidconditie hebt, dan wil je misschien veel vaker naar de warmwaterbronnen gaan.

Bezorgdheid over warmwaterbronnen

Hoewel warmwaterbronnen veel gezondheidsvoordelen bieden, moet je voorzichtig zijn wanneer je ze bezoekt. Houd rekening met de volgende informatie:

  • Blijf niet te lang in het water. Dit kan leiden tot hoge bloeddruk of tachycardie. Mensen die al last hebben van deze problemen lopen een groter risico als ze te lang in het warme water verblijven. Daarom dienen zij het hieronder beschreven advies op te volgen.
  • Neem altijd contact op met je arts. Als je last hebt van hypertensie, ieder soort hart-en vaatziekte, maagtumoren of -zweren dan moet je bespreken met je huisarts of en hoe je het beste kunt genieten van een warmwaterbron.
  • Mensen met hypotensie moeten voorzichtig zijn: Door hun extreem lage bloeddruk kunnen ze zich duizelig voelen en zelfs flauwvallen in een warmwaterbron.

Neem daarom contact op met je arts om te kijken hoe lang je in het water kunt blijven.

Bent jij wel eens naar een warmwaterbron geweest? Welke gezondheidsvoordelen heb je gemerkt? Warmwaterbronnen zijn zeer goed voor je, maar vergeet niet om eerst te praten met je arts als je een van de bovengenoemde problemen hebt. Warmwaterbronnen zijn zeker een uitstekende natuurlijke therapie! 


Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.