Gezichtsmasker van appel en honing tegen huidveroudering

Dit gezichtsmasker van appel tegen huidveroudering stelt je in staat om zo veel mogelijk te profiteren van de voordelen die appels bieden voor je huid en daarnaast ook van de vele schoonheidsvoordelen die honing biedt.
Gezichtsmasker van appel en honing tegen huidveroudering

Laatste update: 19 februari, 2019

Dit gezichtsmasker van appel en honing tegen huidveroudering stelt je in staat om zo veel mogelijk te profiteren van de voordelen die appels bieden voor je huid. Daarnaast geniet je ook van de vele schoonheidsvoordelen die honing biedt.

Je huid verandert met de jaren en wanneer je een bepaalde leeftijd bereikt, is het normaal dat je er zich fijne lijntjes en rimpeltjes voor beginnen te doen.

De cosmetische en medische industrie bieden steeds betere technieken en producten die rimpels voorkomen. De meeste mensen willen er namelijk graag jonger uitzien.

We staan dag in dag bloot aan luchtvervuiling, uv-stralen en hebben steeds vaker een zittende levensstijl. Al deze factoren zorgen dat je huid sneller veroudert. Hierdoor zien veel mensen er op jonge leeftijd al ouder uit.

Daarom raden deskundigen aan om dagelijks goed voor je huid te zorgen. Hierdoor voorzie je je huid van voedingsstoffen om zichzelf te herstellen. Daardoor blijf je er langer jong uitzien.

Deze maatregelen kunnen bestaan uit onder andere anti-rimpelcrèmes. Dit zijn crèmes die, althans volgens de makers, actieve ingrediënten bevatten. Je huid zou hierdoor sneller herstellen.

Dergelijke commerciële producten zijn vrij prijzig. Voor veel mensen zijn deze dan ook onbetaalbaar.

Het goede nieuws is dat er echter ook natuurlijke ingrediënten bestaan die beschikbaar zijn voor iedereen en deze ingrediënten kunnen gebruikt worden om zelf je eigen anti-verouderingsbehandelingen te maken.

In dit artikel hebben we het over de oude vertrouwde appel. Appels zijn rijk aan antioxidanten en andere bestanddelen die goed zijn voor de huid. Waarom probeer je niet eens een gezichtsmasker met appel?

De voordelen van appel voor je huid

gezichtsmasker van appel groene appel

Er bestaan over de hele wereld een hoop verschillende soorten appels, die grotendeels dezelfde hoeveelheden voedingsstoffen bevatten.

De appel wordt vaak aangeraden omdat hij dankzij het vitamine C– en bèta-caroteengehalte geweldig is voor de huid. Bovendien helpen de antioxidanten in appels om vrije radicalen tegen te gaan. Deze moleculen verstoren de cellulaire werking.

Appels zijn een geweldige bron van vezels. Vezels zijn van essentieel belang voor de spijsvertering en stoelgang. Daarnaast bevatten appels pectine. Dit is een koolhydraat die de darmfunctie verbetert en gifstoffen afvoert.

De voornaamste voordelen van appels voor de huid zitten in de twee ingrediënten appelzuur en wijnsteenzuur. Deze twee actieve ingrediënten kunnen helpen om dode huidcellen te verwijderen.

Appelzuur is vooral in grote hoeveelheden aanwezig in zure appels. Maar je vindt het in mindere mate ook in wijn, cider en in andere vruchten. Wijnsteenzuur komt ook voor in sommige soorten wijn.

Wil je meer weten? Lees dan: Acht verrassende voordelen van groene appels

Gezichtsmasker van appel en honing om huidveroudering tegen te gaan

gezichtsmasker van appel en honing

Appels zijn de perfecte vrucht om maskers van te maken. Dankzij de actieve bestanddelen kunnen appels de gezichtshuid herstellen en voeden.

Dit gezichtsmasker van appel en honing is eenvoudig om zelf te maken. Met zo’n masker profiteer je ten volle te profiteren van de antioxidanten en de vitamine E in appels. Bovendien heeft dit masker een vochtinbrengende werking.

Appels zijn perfect om de tekenen van veroudering minder zichtbaar te maken.

Ingrediënten

  • Snij een groene appel in blokjes
  • Leg één klaar eetlepel honing (25 gram)
  • Eén eetlepel melk (30 ml)

Instructies

  • Mix de stukjes appel en de melk samen in de blender een paar minuten door elkaar.
  • Zodra je een pasta hebt (waar geen klontjes meer in zitten), roer je er de honing doorheen.

Hoe gebruik je dit gezichtsmasker van appel?

  • Allereerst moet je je gezicht en nek goed schoonmaken. Zo kun je er zeker van zijn dat er geen make-up of viezigheid meer op je huid zit.
  • Zodra je huid goed schoon is, verdeel je een ruime hoeveelheid van het masker gelijkmatig over je huid. 
  • Zorg ervoor dat het masker niet in je ogen komt. Vermijd contact met de gevoelige huid rondom de ogen, aangezien dit masker irritatie zou kunnen veroorzaken. Hiervoor kun je bijvoorbeeld een paar komkommer- of aardappelschijfjes op je ogen leggen.
  • Laat het masker twintig minuten inwerken en spoel het dan af met koud of lauwwarm water.

Vergeet niet dat je dit masker het beste ’s avonds kunt gebruiken, vlak voordat je naar bed gaat. Hierdoor kunnen de voedende eigenschappen hun werk doen. En ondertussen kun jij genieten van een heerlijke nachtrust.


Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.