Citroen en gember: perfect om af te vallen

Om ten volle te kunnen profiteren van de combinatie van gember en citroen moet je een gebalanceerd dieet aanhouden, regelmatig bewegen en twee liter water per dag drinken. 
Citroen en gember: perfect om af te vallen

Geschreven door Daniela Echeverri Castro

Laatste update: 24 augustus, 2022

Gember staat wereldwijd bekend om zijn gezondheidsvoordelen. Het is vooral een befaamd ontstekingsremmend middel dat bovendien het spijsverteringssysteem ondersteunt. Deze wortel stimuleert daarnaast ook op natuurlijke wijze gewichtsverlies. Dat komt voornamelijk doordat gember een thermogeen effect heeft op het lichaam. Dat bevordert de stofwisseling, waardoor het lichaam sneller vet en calorieën verbrandt. Maar de combinatie citroen en gember is pas echt indrukwekkend!

Citroen is ook op verschillende manieren een nuttig natuurlijk huismiddeltje. Zo wordt citroen gezien als natuurlijk hulpmiddel voor gewichtsverlies. De antioxidanten en het vitamine C die deze vrucht bevat, zorgen er namelijk voor dat het lichaam wordt gereinigd van afvalstoffen. Zo kun je dus overtollig vocht en een opgeblazen gevoel tegengaan.

Hoe kun je afvallen dankzij citroen en gember?

Beide ingrediënten hebben eigenschappen die vet en afvalstoffen uit het lichaam verwijderen. Daarom vormen de twee een krachtige samenstelling om gewichtsverlies te ondersteunen.

Misschien heb je er nooit over nagedacht deze twee ingrediënten met elkaar te combineren om af te vallen. Ontdek hier hoe veelzijdig ze zijn en hoe je deze cadeautjes uit de natuur kunt gebruiken om die ongewenste kilo’s kwijt te raken.

Gemberwortel

Thee met citroen en gember

Thee maken met deze twee ingrediënten is een uitstekende idee. Je kunt de thee met enkele simpele stappen klaarmaken. Ze heeft trouwens een fantastische smaak!

Hoe maak je deze thee?

 • Verwarm een kop water tot het net begint te koken.
 • Voeg een klein schijfje gemberwortel toe en laat dit met een deksel erop vijf minuten trekken.
 • Voeg na vijf minuten het sap van één citroen toe en je thee is klaar om gedronken te worden.
 • Drink de thee bij voorkeur vlak voor een maaltijd of in de ochtend op lege maag.

Limonade met citroen en gember

Dit klassieke limonaderecept gecombineerd met de krachtige gemberwortel zal je helpen op gezonde wijze af te vallen.

Hoe maak je deze limonade?

 • Meng het sap van een paar citroenen met wat water, zonder geraffineerde suiker toe te voegen om het zoeter te maken.
 • Voeg een theelepel geraspte gember toe en roer tot het goed vermengd is.
 • Als je wilt kun je er ook een takje fijngesneden munt bij doen om de ontgiftende eigenschappen te versterken.
 • Drink deze limonade altijd op een lege maag.

Lees meer: voeding die niet samengaat met frisdrank.

Sladressing van gember en citroen

Citroen

Een sladressing is een geweldige manier om deze twee superingrediënten met elkaar te combineren. En gelukkig hoef je deze sladressing ook niet vooraf te maken in een aparte kom.

Hoe maak je deze sladressing?

Maak je salade simpelweg af met een handje geraspte gember en het sap van een citroen en genieten maar.

Andere voordelen van citroen en gember

Zoals we eerder al aangaven hebben gember en citroen beide veel goede eigenschappen voor de algehele gezondheid waar je op verschillende manieren gebruik van kunt maken, waaronder om af te vallen. Naast het proberen van bovenstaande recepten raden we aan ook wat te leren over de andere voordelen die de combinatie gember en citroen kan opleveren.

 • Het helpt het bloed te zuiveren: gember en citroen hebben reinigende eigenschappen die het verwijderen van gif- en afvalstoffen die het lichaam niet nodig heeft vergemakkelijken. De twee krachtige ingrediënten helpen het bloed op natuurlijke wijze te zuiveren en bevorderen daarnaast de circulatie en helpen slecht cholesterol tegen te gaan.
 • Het versterkt het immuunsysteem: zowel gember als citroen bevatten componenten die het immuunsysteem sterker maken. Daarom kunnen deze ingrediënten helpen verkoudheid, ademhalingsproblemen, bronchitis, infecties en andere ziektes te voorkomen.
 • Het is goed voor een gezonde huid: een mengsel van gember en citroen is rijk aan vitamine C en antioxidanten. Dat helpt de huid gezond, jeugdig en gehydrateerd te houden.
 • Het bevordert een goede spijsvertering: de combinatie gember en citroen is ideaal tegen spijsverteringsproblemen, zoals indigestie, trage spijsvertering en overtollig vocht. Het is echter wel belangrijk om te weten dat je deze combinatie beter kunt vermijden als je last hebt van gastritis.

Onthoud!

Als je wilt afvallen door gebruik te maken van de voordelen van gember en citroen, zou je een gezond dieet aan moeten houden. Vermijd junkfood, frisdrank, bloem, vet en natrium.

Daarnaast is het verstandig om veel te bewegen en minstens twee liter water per dag te drinken. Als je je hier aan houdt, dan zul je al snel resultaat zien en merken dat die ongewenste extra kilo’s verleden tijd zijn geworden.


Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.