Gebarsten hielen behandelen en vermijden

Gebarsten hielen kunnen meerdere oorzaken hebben. Het ziet er niet alleen niet mooi uit, het kan ook erg oncomfortabel en pijnlijk zijn.
Gebarsten hielen behandelen en vermijden

Geschreven door Carolina Betancourth

Laatste update: 24 augustus, 2022

Er zijn vele mogelijke oorzaken voor gebarsten hielen. Naast het feit dat ze er niet mooi uitzien, kunnen ze erg oncomfortabel en pijnlijk zijn. Een van de meest voorkomende oorzaken van gebarsten hielen is echter het constant dragen van schoenen met open hakken, zoals bijvoorbeeld sandalen.

Vrouwen hebben meer last van dit fenomeen dan mannen, omdat ze simpelweg meer open schoenen dragen. Dat wil echter niet zeggen dat mannen geen gebarsten hielen kunnen krijgen, want dat kunnen ze wel! Het dragen van open schoenen is namelijk niet de enige mogelijke oorzaak.

Zoals je misschien wel weet, zien droge en gebarsten hielen er niet mooi uit en kunnen ze zo je welzijn aantasten. Het is belangrijk te weten dat zowel overgewicht als het wonen in een warm klimaat de kans op gebarsten hielen significant verhoogt.

Als je veel aan sport doet, raden we je ook aan om je voeten constant gehydrateerd te houden met een vochtinbrengende crème, zodat dit probleem nooit de kop kan opsteken.

hiel2

Dit gezegd hebbende, delen we hieronder enkele richtlijnen betreffende het behandelen van gebarsten hielen en het vermijden van dit probleem in de toekomst. Het beste is dus te vermijden dat je ooit gebarsten hielen krijgt, maar als je ze toch hebt, begin dan zo snel mogelijk met één van deze huisremedies.

Blijf dus lezen om meer te weten te komen over deze natuurlijke manieren om gebarsten hielen te behandelen en begin ze vandaag al te gebruiken!

Natuurlijke middelen om gebarsten hielen te behandelen

Cacaoboter

cacaoboter

Cacaoboter is een perfect product om te te starten, omdat het een zeer goede peeling geeft. Je kan het gebruiken om de huid zachter te maken en je hielen te hydrateren. Zonder twijfel zal deze remedie je al helpen.

Bijenhoning

bijenhoning

Je kan een warm voetenbad nemen met honing.

  • Voeg een kop honing toe aan een waskom gevuld met warm water.
  • Meng dit goed en laat je voeten er gedurende 20 minuten in weken.
  • Haal je voeten er vervolgens uit en droog ze grondig af.
  • Scrub daarna de ruwe delen van je voeten met een puimsteen.
  • Je kan dit tot 3 keer per week herhalen om een zachte huid van je voeten te garanderen.

Wonderolie

wonderolie

Dit is nog een van de beste manieren om harde huid zachter te maken. Het is een van de beste peelings en maakt je huid zacht.

  • Maak een doekje een beetje vochtig met wonderolie en masseer het gedurende 10 minuten lichtjes in.
  • Spoel vervolgens met warm water.

Doe dit dagelijks voor het slapen gaan om snel resultaten te zien.

Kokosolie

kokosolie

Ook kokosolie is een erg goede remedie tegen gebarsten hielen. Het is erg goed in het verwijderen van dode huidcellen. Bovendien houdt het ook water vast in de huid, waardoor je hielen minder snel zullen uitdrogen.

Masseer je hielen iedere avond met een beetje olie en spoel ze met warm water. Doe vervolgens een paar sokken aan en je bent klaar.

Misschien ook interessant om te lezen: De beste huisgemaakte lichaams- en gezichtspeeling

Puimsteen

puimsteen

Tenslotte raden we je ook aan om je hielen te behandelen met puimsteen en warm water. Dit is de perfecte combinatie om gebarsten hielen tegen te gaan. Het proces is bovendien makkelijk en erg ontspannend en zal harde en droge huid op je voeten volledig verwijderen.

  • Doe wat warm water in een voetenbadje en dompel je voeten er ongeveer 15 minuten in onder.
  • Haal je voeten er vervolgens uit en droog ze lichtjes af met een handdoek.
  • Scrub dan met de puimsteen en reinig je voeten nadien opnieuw.

Dit zal zonder enige twijfel de oncomfortabele ruwe huid van je hielen verwijderen. 


Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.