Ga buikvet tegen met dit middel van knoflook en citroen

Dit middeltje kan niet alleen gebruikt worden om buikvet te verminderen, maar ook om je lichaam te zuiveren en de basisfuncties van je lichaam te verbeteren.
Ga buikvet tegen met dit middel van knoflook en citroen

Geschreven door Carolina Betancourth

Laatste update: 24 augustus, 2022

Miljoenen mensen over de hele wereld lopen rond met overtollig buikvet, maar daar kan dit middel van knoflook en citroen wellicht bij helpen.

Naarmate we ouder worden, slaat vet zich alleen maar sneller op rond onze middel. Het wordt steeds moeilijker om van dit buikvet af te komen. Dat geldt met name wanneer de stofwisseling niet meer optimaal functioneert.

Veel mensen zien buikvet zien als een esthetisch probleem. Toch is het belangrijk om dit probleem op te lossen omdat het ernstige gezondheidsrisico’s met zich meebrengt. 

Buikvet heeft namelijk niet alleen invloed op je uiterlijk, maar vergroot ook de kans op het ontwikkelen van bepaalde aandoeningen. Hierbij kun je denken aan:

 • hart- en vaatziekten
 • metabool syndroom
 • beroertes
 • enzovoorts

Zowel gezondheids- als voedingsdeskundigen zijn het met elkaar eens. Ze benadrukken dat je dit probleem het beste tegen kunt gaan door een uitgebalanceerd dieet aan te houden en voldoende aan lichaamsbeweging te krijgen.

Er bestaan echter ook een hoop andere dingen die zeer behulpzaam kunnen zijn. Deze kunnen dienen als een goede aanvulling om de gewenste resultaten sneller te bereiken.

Een voorbeeld hiervan is dit middeltje van knoflook en citroen dat je zelf thuis kunt maken. Dit middel kan helpen om je cholesterolgehalte te verlagen en overtollig vet tegen te gaan.

In dit artikel bespreken we in detail welke voordelen dit middeltje kan bieden. Ook vertellen we je hoe je dit middel voor de beste resultaten het beste kunt consumeren. Lees dus snel verder!

Welke voordelen bieden knoflook en citroen tegen buikvet?

Knoflook

Dit middel van knoflook en citroen is een traditioneel recept dat al eeuwenlang wordt gebruikt om verschillende aandoeningen te behandelen.

Beide ingrediënten hebben een zuiverende werking en bevordert de verwijdering van afvalstoffen. Ook zouden ze de lever- en darmfunctie verbeteren.

 • Knoflook bevat een actief bestanddeel dat bekend is als allicine. Allicine kan heel behulpzaam zijn als je je cholesterolgehalte wilt verlagen en je de kans op hartziekte wilt verkleinen.
 • Daarnaast heeft knoflook ontstekingsremmende eigenschappen en een diuretische werking. Daardoor zorgt het ervoor dat overtollig vocht sneller uit de weefsels wordt gedreven.
 • Het bolgewas kan de eetlust remmen. Dat zou komen doordat wanneer je het eet, je langer verzadigd bent. Zo wordt de drang om meer calorieën te consumeren verkleint.
 • Het hoge gehalte antioxidanten voorkomt celbeschadiging en andere problemen die verbonden zijn aan vroegtijdige veroudering.
Citroen

Deze voordelen worden allemaal ondersteund wanneer je daarnaast ook citroen inzet. Citroen is namelijk een vrucht die het lichaam kan zuiveren en de spijsvertering kan bevorderen. Bovendien wordt het al sinds de oudheid gebruikt om de bloedbaan te zuiveren en het cholesterolgehalte te verlagen.

 • De flavonoïden in citroen, bestanddelen die een antioxidante werking hebben, helpen de eliminatie van vetten te bevorderen en vetopslag rond de middel of in de bloedbaan te verminderen.
 • Dit middeltje bevat dankzij het citroen ook een vezelsoort die pectine genoemd wordt. Pectine houdt de eetdrang in bedwang en verzacht spijsverteringsproblemen.
Knoflook en Citroen

Hoe maak ik dit middeltje van knoflook en citroen?

Voordat je dit middeltje van knoflook en citroen gaat maken, is het belangrijk om je ervan bewust te zijn dat dit geen ‘wondermiddel’ is voor gewichtsverlies. Het is slechts bedoeld als aanvulling op je dieet.

Dit product biedt het voordeel dat het 100% natuurlijk is en gemakkelijk kan worden verwerkt in een uitgebalanceerd eetpatroon.

De werking van dit middel is afhankelijk van de werking van je stofwisseling. Als je echter je calorie-inname goed in de gaten houdt en meer energie verbrandt door middel van lichaamsbeweging, dan kun je binnen enkele weken resultaat zien.

Ingrediënten

 • 2 knoflookbollen
 • Het sap van 2 biologische citroenen
 • 1,5 liter water

Bereiding

 • Pel de knoflook en doe elke teen in de knoflookpers.
 • Was de citroenen grondig schoon en snijd ze vervolgens in schijfjes. Laat de schil eraan zitten.
 • Giet het water over in een pannetje, voeg de knoflook en de citroen toe, breng het water aan de kook en laat alles samen 15 minuten doorkoken.
 • Na 15 minuten giet je het mengsel door de zeef en kun je de drank opdrinken.
 • Je kunt dit middel bewaren op kamertemperatuur of in de koelkast.
 • Als je dit middel van knoflook en citroen niet wilt koken, dan kun je ook alle ingrediënten samen in een glazen pot doen en deze pot 24 uur laten staan.

Consumptie

 • Je kunt de hoeveelheid die je met dit recept maakt verdelen over 3 of meer porties per dag.
 • We raden in ieder geval aan voor het ontbijt, het middageten en het avondeten een kopje te drinken.
 • Om je lichaam te ontgiften, kun je dit het beste 3 dagen achtereenvolgend doen en vervolgens een weekje wachten voordat je het middel weer opnieuw inneemt.

We weten dat de bittere en ietwat onaangename smaak voor veel mensen moeilijk te verdragen zal zijn. Als dit bij jou het geval is, dan kun je een beetje biologische honing aan dit middel toevoegen.

Net als met andere goede gewoontes, is ook dit middel de moeite meer dan waard om van alle voordelen die het kan bieden te profiteren. 


Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.