Drie fatale fouten na het einde van een relatie

Hoewel het een deel van je leven is geweest, moet je na het verbreken van je relatie niet proberen om dezelfde relatie met je ex-partner te behouden, anders is het onmogelijk om de bladzijde om te slaan.
Drie fatale fouten na het einde van een relatie

Geschreven door Raquel Lemos Rodríguez

Laatste update: 24 augustus, 2022

We maken allemaal veel fouten, maar er zijn enkele zeer ernstige fouten die je kunt maken na het einde van een relatie waarvan we ons vaak niet bewust zijn.

Sommigen van hen zijn onvermijdelijk. Emoties spelen ons parten en we zijn ook erg afhankelijk van de omstandigheden waarin we ons bevinden om een ​​einde aan de relatie te maken.

Immers, het beëindigen van een relatie, omdat de liefde weg is of omdat de passie definitief is gedoofd, is niet hetzelfde als wanneer er sprake is van ontrouw of een zeer pijnlijk verraad.

Vandaag bekijken we drie fouten die we maken na het einde van een relatie. Er vertrouwd mee raken en erover nadenken zal je helpen om ze niet opnieuw te laten gebeuren. Het zal ook helpen de situatie vanuit nieuwe perspectieven te bekijken.

1. Je kunt de bladzijde niet om slaan na het einde van een relatie

Man en vrouw hebben buiten ruzie
Een van de grootste fouten die je kunt maken na het einde van een relatie, is om je ex-partner een belangrijk iemand te laten zijn en aanwezig te houden in je leven.

Het is moeilijk om van iemand af te komen met wie je ervaringen hebt gedeeld en zelfs jaren van je leven. Je bent gewend geraakt aan zijn aanwezigheid en jullie zullen allebei bepaalde routines hebben aangenomen. Nu hij er niet meer is, heb je het gevoel dat je op een koord balanceert.

Hoe eerder je de pagina omslaat, hoe beter. Je moet accepteren dat de relatie voorbij is. Dat er geen weg terug is en dat je leven verder gaat. Je hebt nog veel te beleven!

Als je vast blijf zitten in het verleden dan zul je onnodig lijden. Hierdoor zal je dus niet van het leven kunnen blijven genieten. Dus hoe kun je handelen om deze situatie te veranderen?

  • Je hebt tijd voor jezelf, dus profiteer ervan. Doe alles wat je niet met je partner hebt gedaan. Zoek naar nieuwe hobby’s, ga meer uit met je vrienden en zie je familie vaker.
  • Creëer nieuwe routines, zoals heel vroeg in de ochtend gaan wandelen of hardlopen, ga alleen koffiedrinken in dat café dat je zo leuk vindt terwijl je de krant leest… Wat dan ook!
  • Denk aan jezelf, zorg voor jezelf en hou van jezelf. Het is een vergissing om te geloven dat je ex-partner je in de gaten zal houden. Waarom begin je niet om je bewust te worden van jezelf? Je bent waarschijnlijk een het een en ander over jezelf vergeten sinds je in de relatie zat.

2. Je verwacht iets van je ex-partner

Vrouw zit onder een boom
Na het einde van een relatie ben je je er misschien niet van bewust, maar je verwacht iets terug te krijgen van je ex-partner. Het is misschien een klein beetje bewijs dat je ex-partner echt van je heeft gehouden toen hij bij je was. Dat hij van plan is om contact te houden of dat hij om je geeft.

Dit is niets meer dan de enorme angst die je hebt om los te laten. De grote fout om iets van de ander te verwachten, is dat je hem niet de tijd geeft die hij nodig heeft om zijn eigen verdriet te verwerken.

Je kunt met hem blijven praten, je kunt je gevoelens delen en zonder het te beseffen, overweldig je hem.

Het is duidelijk dat je jezelf moet uiten bij iemand die je begrijpt. Je moet echter allebei alleen zijn en loslaten om vooruit te kunnen komen.

Stel je voor dat je ex-partner er geen interesse in heeft om naar je te luisteren. Bedenk dan dat als hij hetzelfde bij jou deed of je je dan verveeld zou voelen door wat hij je wilde vertellen?

Houd dit in gedachten, want misschien is je intentie om op iets te wachten het resultaat van je verdriet over het einde van de relatie.

3. Je ex is de hoofdrolspeler in je gesprekken

Man zit met zijn handen in het haar
Een andere grote fout na het einde van een relatie is om je ex als het hoofdonderwerp van al je gesprekken te gebruiken.

Het is duidelijk dat je je hart moet luchten en wilt praten over het onderwerp. Maar gaat het echt helpen om het duizend keer te herhalen? Is het een goed idee om te klagen over iets wat niet meer kan worden opgelost?

Door dit te doen, voorkom je dat je de relatiebreuk te boven komt door iemand aanwezig te houden die geen deel meer uitmaakt van je leven.

Een andere manier om je ex-partner aanwezig te houden, is je vast te klampen aan alles wat je eraan herinnert. Een ernstige fout die je pijn voort laat duren.

Heb je een van deze fouten gemaakt na het einde van een relatie? Als je probeert niet in deze valstrikken te trappen, zal dat de tijd die je nodig hebt om de relatiebreuk te verwerken, verkorten.

Laten we ophouden met vasthouden aan iets dat voorbij is. Het zal ons alleen maar pijn doen. 


Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.