Elf verrassende manieren om de beroemde Vicks VapoRub te gebruiken

Vicks VapoRub verlicht niet alleen een verstopping van de neus. Maar het verlicht ook spierpijn. Bovendien kan je het als schoonheidsmiddel gebruiken en werkt het ook insectenwerend. Ontdek in dit artikel nog andere onbekende manieren om VapoRub te gebruiken. 
Elf verrassende manieren om de beroemde Vicks VapoRub te gebruiken
Maricela Jiménez López

Beoordeeld en goedgekeurd door de arts Maricela Jiménez López.

Geschreven door Equipo Editorial

Laatste update: 23 november, 2022

Vicks VapoRub is een product dat vooral gebruikt wordt om hoest en een verstopte neus te verlichten. Maar de waarheid is dat je het voor meer doeleinden kan gebruiken dan je misschien denkt. Want tot de belangrijke ingrediënten van dit middeltje behoren onder andere kamfer, menthol en eucalyptus. Die bestanddelen verschaffen je een gevarieerd aantal veelzijdige gebruiksmogelijkheden.

In dit artikel tonen we enkele andere uitstekende manieren om Vicks VapoRub te gebruiken. We vermoeden dat je ze interessant zal vinden.

1. Het is insectenwerend

Vicks VapoRub is ontstekingsremmend

Dit product is een geweldig middel om insecten te weren. Het enige wat je hoeft te doen is de fles open te laten. Je zal het effect onmiddellijk merken. Muggen en vliegen zullen zich automatisch verwijderen. Maak je dus geen zorgen als je thuis geen insectenwerend middel hebt. Want Vicks VapoRub werkt even doeltreffend.

2. Het verlicht hoofdpijn

Dankzij de menthol kan het de druk verlichten en hoofdpijn verminderen. Wrijf een beetje Vicks VapoRub op je voorhoofd en klaar!

3. Het is een goede exfoliant

Vicks VapoRub als exfoliant

Dit is de beste manier om het in dit geval te gebruiken. Wrijf het product op je hielen. Voordat je gaat slapen, trek je sokken aan. De volgende dag was je de voeten met koud water en exfolieer de hielen met een puimsteen.

Herhaal deze behandeling gedurende meerdere dagen. Je zal de resultaten zien.

4. Vicks VapoRub maakt je buik steviger

Doe je pogingen om een stevige buik te krijgen? Meng dan een volle lepel geplette kamfer, een eetlepel alcohol, nog een lepel zuiveringszout en een halve fles Vicks VapoRub. Voordat je buikspieroefeningen doet wrijf je de buik in. Of je kan het ook aanbrengen op de zone die je wil behandelen.

Wikkel de buik dan in vershoudfolie. Laat het mengsel enkele minuten inwerken. Daarna verwijder je het met veel water. Als je dit twee tot drie keer per week doet, zal je heel snel het verschil merken. Want het werkt net als een afslankcrème.

5. Gebruik het om te vermijden dat je huisdier dicht bij de meubelen komt

Vicks VapoRub

Gebeurt dit vaak bij jou thuis? Je kan hier snel en gemakkelijk een eind aan maken. Breng een beetje aan op de plaatsen waar je niet wil dat je huisdier plast.

Het werkt doeltreffend bij honden en katten want beide huisdieren haten de geur. Op die manier kan je er dus voor zorgen dat je huisdier niet langer dicht bij de meubelen komt.

6. Het vermindert huidstriemen

VapoRub kan je huidstriemen verminderen. Wrijf het product rechtstreeks op deze vervelende huidbeschadigingen. In slechts vijftien dagen zullen ze al aanzienlijk verminderd zijn.

7. Het werkt goed tegen kalknagels

Vicks VapoRub tegen schimmels

Je kan VapoRub gebruiken om kalknagels te verwijderen. Breng het aan op de aangetaste nagels en trek sokken aan. De volgende dag was je de voeten en knip je de nagels. Herhaal deze stappen tot je verbetering merkt.

8. Het vermindert kneuzingen

Ook kneuzingen kan je verminderen met VapoRub. Want met dit middeltje zullen ze veel sneller verdwijnen.

9. Het verlicht oorpijn

Vicks VapoRub kan oorpijn verlichten

Je kan pijn in de oren verzachten door een beetje Vicks VapoRub  op een wattenstaafje te doen en het in het oor in te brengen. Laat het product binnendringen in het oor. Herhaal dit totdat je naar een arts kan gaan. Want het werkt slechts tijdelijk en verzacht de pijn slechts even.

10. Het vermindert acne

Wanneer je last hebt van acne kan je de huid verbeteren dankzij dit product. Breng een beetje aan op de vlekjes. Je zal redelijk snel een verbetering vaststellen.

De beste manier om nog een groter effect te bereiken is door het aan te brengen voordat je gaat slapen.

11. Het is een geweldig middel om spierpijn en rugpijn te verzachten

Vicks VapoRub tegen spierpijn en rugpijn

Deze zalf is een geweldige remedie om gespannen spieren te ontspannen. Om dit effect te krijgen masseer je de pijnlijke zone tot je verlichting begint te voelen.

Voordat je één van deze technieken toepast, moet je eerst checken of je geen allergische reactie op dit product hebt. Hoe doe je dit? Breng wat aan op de huid. Ervaar je een fel brandend gevoel of treedt roodheid op? Dan mag je het niet gebruiken.


Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.