Huismiddelen tegen oorpijn

Oorpijn komt zeer vaak voor, vooral bij kleine kinderen, en het is een groot probleem als moeders in het algemeen wantrouwen hebben tegen medicatie bij deze ziekte. Hier laten we daarom een aantal natuurlijke remedies zien die kunnen helpen bijdragen aan het zonder risico verlichten van de oorpijn, op een veilige manier zonder bijwerkingen.

Olijfolie

Olijfolie is een natuurlijke smeermiddel en is zeer goed bij het verlichten van oorpijn en ook bij het bestrijden van infectie in het oor. Het helpt ook het gevoel van ruis of een piep in de oren weg te nemen, dat nogal hinderlijk kan zijn. De wijze van gebruik is zeer eenvoudig: je hoeft slechts vier druppels warme olijfolie in het oor te druppelen. Deze procedure wordt bij voorkeur ’s nachts uitgevoerd, met een watje lichtjes over de gehoorgang.

Knoflook

Door zijn pijnstillende en antibiotische kracht kan knoflook snel de pijn van oorpijn verlichten, zeker als het wordt veroorzaakt door een infectie. Een knoflookbehandeling is ook makkelijk te maken. Bak fijngehakte knoflook aan in twee eetlepels sesamolie, zeef het zodat de olie eruit gefilterd wordt en wanneer het volledig is afgekoeld, breng je twee of drie druppels aan in het geïnfecteerde oor.

Ui

Ui is antiseptisch en antibacterieel, waardoor het zeer effectief is om oorpijn vrij snel te verlichten. Het huismiddel met ui is zeer makkelijk te bereiden: je hoeft alleen maar verse ui in kleine blokjes te snijden en het in een schone doek te wikkelen. Leg het op het oor en laat het rusten gedurende ten minste vijf minuten. Herhaal de stappen meerdere keren per dag.

Gember

Gember kan, vanwege zijn ontstekingsremmende eigenschappen, zeer nuttig zijn als je lijdt aan oorpijn. Het is ook een zeer effectieve pijnstiller en daarom moet je niet aarzelen om dit huismiddel te gebruiken in het geval dat jij of iemand in je familie last heeft van oorpijn. De manier om gember te gebruiken om de ontsteking te verminderen en de pijn te verlichten is zeer eenvoudig. Je hoeft slechts drie druppels gembersap in het oor te druppelen. Dek het oor af met een wattenpropje en binnen enkele minuten zul je de kalmerende effecten al beginnen te voelen.

Zoethout

Zoethoutwortelkruid is ook bekend als een effectieve behandeling van oorpijn. Om een behandeling hiermee te bereiden, hoef je alleen maar een beetje zoethout te verwarmen in twee eetlepels boter, er een pasta mee vormen en het toe te passen op het buitenste deel van het oor. De pasta moet warm zijn en je kunt het op het oor laten zitten totdat je voelt dat de verbetering optreedt.

Zoals je nu kan zien zijn huismiddelen tegen oorpijn heel eenvoudig te maken en worden ze bereid met ingrediënten die we vaak toch al in onze keuken hebben en die van nature geen bijwerkingen hebben. Zoals we in andere artikelen ook altijd zeggen: wees er voorzichtig mee om alle middelen tegelijk te gebruiken, maar houd je aan diegene die het meest geschikt is voor jou. Als het niet de resultaten oplevert waar je op hoopt, kun je proberen de andere aanbevolen middelen te gebruiken. Als geen van de middelen werken, moet je onmiddellijk een arts raadplegen, want het kan zijn dat het probleem veel ingewikkelder is dan een simpele ontsteking en er dus een gespecialiseerde behandeling nodig is.

Bekijk Ook