Eenvoudige tips om je handen en armen te scrubben

· 12 september 2015

Zoals jullie al wel weten, zijn de armen en de handen enkele van de meest blootgestelde delen van het lichaam tijdens het dagelijkse leven. Daarom zullen we je in dit artikel enkele eenvoudige tips meegeven over het scrubben van de armen en de handen.

Echter, voor we beginnen, willen we duidelijk maken dat we aanbevelen deze tips niet meer dan twee keer per week uit te voeren, aangezien de huid erg fragiel is en gevoelig is voor zonnestralen.

Tip #1

Droge handen komen vaak voor bij verschillende mensen, ongeacht de leeftijd. Het kom zo vaak voor door verschillende redenen, waaronder huishoudtaken, veel tijd in de zon etc. Deze eerste tip stelt voor een eenvoudig huisgemaakt masker te maken met de volgende ingrediënten:

  • Twee eetlepels honing
  • Een aardappel
  • Twee eetlepels melk
  • Twee eetlepels olijfolie

Begin met het koken van de aardappel. Schil deze vervolgens en maak er puree van. Voeg de olijfolie, melk en honing toe. Meng het geheel goed tot er geen klonters meer zichtbaar zijn en het een egale structuur heeft. De volgende stap is het aanbrengen op de handen. Laat het masker twintig minuten intrekken en was het vervolgens weg met warm water.

Tip #2

suiker

Wanneer je graag zachte armen en handen wil, is er niets beter dan suiker en honing, aangezien deze beide uitstekende scrubs zijn.

Meng wat honing met suiker en laat het mengsel tien minuten rusten. Geef jezelf kleine massages om het intrekken te bevorderen, wat uiteraard ook relaxend werkt.

Spoel het af met warm water.

Tip #3

Het is erg belangrijk dode huidcellen te verwijderen. Daarom geven we jullie dit natuurlijke en goedkope receptje mee. De volgende zaken heb je nodig:

Meng beide ingrediënten grondig. Wrijf het vervolgens over je armen en handen gedurende tien minuten en gebruik achteraf voldoende water om alles weg te wassen. Afsluitend gebruik je bij voorkeur nog wat handcrème om het proces te beëindigen.

Tip #4

Even erg als, of misschien zelfs erger dan droge handen zijn littekens of vlekjes. We geven je hieronder een eenvoudig recept mee dat dit probleem oplost en waarvoor je producten nodig hebt, die je waarschijnlijk thuis hebt liggen.

komkommer

Ingrediënten:

  • Een komkommer
  • Een eetlepel olijfolie
  • Een klein beetje peterselie
  • Sap van een citroen

Doe de komkommer, het citroensap, de gesneden peterselie en de olijfolie samen in een blender. Mix het vervolgens tot een egaal mengsel. Breng dan het masker aan op de handen en laat het zo’n 15 minuten intrekken. Na 15 minuten was je het mengsel weg met warm water. Het resultaat zal meteen merkbaar zijn.

Deze korte tips zullen je helpen je armen en handen te scrubben, mooier te maken en te verzorgen. Onthoud wel dat je deze tips verschillende weken moet toepassen om betere resultaten te verkrijgen.