Een oplossing voor zuiveringszout voor superschone handdoeken

Hoewel het waar is dat veel producten op de markt beloven hardnekkige vlekken te verwijderen, is zuiveringszout nog steeds een van de beste alternatieven voor diegenen die agressieve chemicaliën liever vermijden. In het artikel van vandaag zullen we je vertellen hoe je het moet gebruiken.
Een oplossing voor zuiveringszout voor superschone handdoeken

Geschreven door Daniela Echeverri Castro

Laatste update: 01 november, 2022

Naarmate de tijd verstrijkt, beginnen dagelijkse items zoals handdoeken vaak geelachtig te worden. Helaas kun je die lelijke kleur niet kwijtraken door ze alleen te wassen. Een oplossing van zuiveringszout zorgt er echter voor dat je superschone handdoeken krijgt. Blijf lezen om te leren hoe je het kunt gebruiken om de schade door ouderdom ongedaan te maken.

Waarom je handdoeken wassen met een oplossing van zuiveringszout?

Zuiveringszout is de gangbare naam voor natriumwaterstofcarbonaat is een natuurlijk product dat al sinds de oudheid bestaat. Eeuwenlang was het een bondgenoot voor alles wat te maken heeft met huishoudelijke taken.

Bovendien is het niet alleen de goedkoopste reiniger, maar ook de meest efficiënte. In feite maken de krachtige eigenschappen al je oppervlakken en stoffen onberispelijk schoon en fris.

Natuurlijk bevatten veel conventionele wasmiddelen zuiveringszout. Het kan immers de zwaarst vervuilde stoffen witter maken. Daarnaast verzacht en desinfecteert zuiveringszout ook. Het is bovendien geweldig voor het verwijderen van vetvlekken in sommige soorten stof.

Zoals je kunt zien, is dit een populair alternatief voor het wassen van handdoeken, omdat het helpt bij het verwijderen van alle soorten vuil dat zich in de vezels heeft opgehoopt.

Niet alleen dat, maar het neutraliseert ook nare geurtjes en voorkomt de verspreiding van schimmels en bacteriën. Je weet het misschien niet, maar handdoeken zijn de perfecte omgeving voor deze micro-organismen. Dit komt omdat ze vaak vochtig zijn en veel van onze huiddeeltjes vasthouden.

Misschien ben je ook geïnteresseerd in dit artikel:
Makkelijke en voordelige manieren om je handdoeken te bleken

Superschone handdoeken met een zuiveringszoutoplossing

Schone handdoeken in een badkamer

Naast het vermogen om vlekken te verwijderen en het uiterlijk van je handdoeken te verbeteren, heeft zuiveringszout nog vele andere interessante voordelen als het gaat om het wassen van dit soort huishoudelijke artikelen. Hier zijn een paar:

 • zuiveringszout elimineert muffe geuren.
 • het voorkomt schimmelgroei.
 • zuiveringszout verwijdert vet- en voedselvlekken van stoffen.
 • het helpt bovendien de handdoeken zachter te maken zonder commerciële wasverzachters te gebruiken.
 • zuiveringszout is niet duur.
 • het vormt daarnaast geen risico voor luchtweg- of huidallergieën.
 • zuiveringszout is makkelijk te gebruiken.
 • je kunt het bijna overal kopen.

Zuiveringszout gebruiken voor superschone handdoeken

Het is niet nodig om dure wasmiddelen te kopen om te profiteren van de eigenschappen van dit ingrediënt als het gaat om het wassen van je handdoeken. Het is zelfs veel beter om het in zijn puurste vorm te gebruiken.

Je kunt het daarnaast combineren met andere natuurlijke ingrediënten om een krachtiger effect te krijgen bij het verwijderen van hardnekkige vlekken. We zullen je vertellen wat je moet doen.

Een simpele wasbeurt

De eenvoudigste manier om een zuiveringszoutoplossing te gebruiken om je handdoeken te wassen, is door een kopje zuiveringszout toe te voegen aan het voorwas-programma van je wasmachine.

Als de vlekken echter hardnekkig zijn, kun je het volgende doen:

 • Maak eerst een warmwateroplossing met een kopje zuiveringszout.
 • Vervolgens laat je de handdoeken een nacht in deze oplossing weken.
 • Was ze ten slotte zoals gewoonlijk. Je zult genieten van de resultaten!

Oplossing van zuiveringszout en witte azijn

huishoudelijke schoonmaakmiddelen

Witte azijn is de ander goed middeltje als het gaat om schoonmaken. Het kan de effecten van zuiveringszout versterken. Dit komt omdat het goede blekende eigenschappen heeft en ook de eliminatie van schimmels en nare geuren bevordert. Alsof dat nog niet genoeg is, is het ook een geweldige wasverzachter.

Wanneer je zuiveringszout en azijn mengt, creëer je een krachtige oplossing die een onmiddellijke reactie veroorzaakt die in staat is om minerale afzettingen en andere vuilresten te verwijderen.

Ingrediënten

 • 1 kopje witte azijn
 • 1 kopje zuiveringszout
 • heet water

Instructies

 • Doe om te beginnen de handdoeken in een emmer en doe er heet water op, zorg dat ze ondergedompeld zijn.
 • Voeg dan de witte azijn eraan toe en laat dit weken.
 • Vul bij met veel heet water en giet het zuiveringszout erbij. Laat dit weken.
 • Doe tot slot de handdoeken in de wasmachine en start de reguliere wasbeurt.
 • Hang ze buiten om te drogen, bij voorkeur in de zon.

Conclusie over superschone handdoeken

Er zijn naast de bovengenoemde opties ook andere oplossingen die je kunt maken met zuiveringszout voor het wassen van je handdoeken.

 • Bijvoorbeeld zuiveringszout gemengd met citroen en aangebracht op een hardnekkige vlek, zal deze verwijderen. Laat het gewoon 20 minuten intrekken en spoel het dan goed uit.
 • Je kunt er ook wat tea tree olie of waterstofperoxide doorheen mengen. Het meest cruciale hier is om het lang genoeg op de stof te laten inwerken zodat het de tijd krijgt om de vlek los te maken.

Houd er ten slotte rekening mee dat dit een natuurlijk product is dat niet de kracht heeft van de agressieve commerciële producten die in winkels worden verkocht.


Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.