Hoe je een heerlijke Monte Cristo Sandwich maakt

Lees dit artikel om te leren hoe je dit heel eenvoudige en heerlijke recept voor een Monte Cristo sandwich kunt maken. Het is een complete mix van snelheid, smaak en genot voor je smaakpapillen.
Hoe je een heerlijke Monte Cristo Sandwich maakt

Laatste update: 17 augustus, 2018

Sommige maaltijden zijn klassiekers, die op elk moment van de dag kunnen worden gegeten en voor iedereen absoluut een genot zijn. De Monte Cristo sandwich is een van deze klassieke voorbeelden!

Een sandwich wordt over de hele wereld gegeten. Mensen eten ze om verschillende redenen, maar de waarheid is dat mensen ze eten vanwege hun gemak en voedingswaarde.

Vaak hebben mensen niet genoeg tijd voor alles wat ze willen doen en willen ze gewoon een snel ontbijt, lunch of diner. Dit zijn momenten waarbij mensen hun toevlucht nemen tot fast food, snacks of snoepjes, etc. Ze vergeten dan iets heel belangrijks: de kwaliteit van hun dieet.

Hoogstwaarschijnlijk vraag je je af waar de naam van deze sandwich vandaan komt? De eerste Monte Cristo sandwich werd gemaakt in Los Angeles in de Verenigde Staten en was gebaseerd op een vergelijkbaar Frans recept.

Monte cristo sandwich waar kaas uit druipt

Monte Cristo sandwich

Dus, nu je wat meer te weten bent gekomen over de naam en herkomst, is het nu tijd dat je meer over de ingrediënten leert. Om dit te doen, moet je meteen de keuken inlopen om er zelf een te maken.

De Monte Cristo sandwich bestaat uit het volgende ingrediënten: brood, ham of kalkoen en Zwitserse kaas. Lees verder om erachter te komen hoe je deze snelle en smakelijke sandwich kunt maken die perfect is om thuis op zondag te eten.

Dit is het perfecte moment om je saaie routine te veranderen en te leren hoe je enkele van de beste recepten kunt maken. Er is niets ingewikkelds aan en je kunt het naar eigen smaak aanpassen.

Hoe je een Monte Cristo Sandwich maakt

Vergeet niet dat dit gaat om het uit te proberen van nieuwe en heerlijke recepten. We hopen dat je iets nieuws kunt proberen en je niet door mythen laat beïnvloeden. Het is absoluut het beste om een beetje van alles te proberen. Dat is veel gezonder dan steeds hetzelfde te eten.

Deze sandwich valt op omdat de sneetjes brood in losgeklopte eieren worden gedoopt. Zodra je ze in een hete pan hebt gedaan, zullen ze een beetje roosteren en knapperig worden. Dit klassieke contrast is typerend voor dit soort sandwich.

Er is echter nog een toevoeging die we willen vermelden. Als je deze sandwich hebt gemaakt en aan tafel of op de bank zit en je op het punt staat om hem in je mond te stoppen, ga dan naar de keuken en smeer er dan een beetje aardbeienjam overheen. Geloof ons, je zult heel blij zijn dat je het gedaan hebt.

Rieten mandje met verschillende soorten kaas

Ingrediënten

 • 3 eetlepels boter (60 g)
 • ½ kopje melk (125 ml)
 • 4 eieren
 • 4 plakjes Zwitserse kaas
 • 8 sneetjes wit brood
 • 8 plakjes ham
 • 1 eetlepel suiker (15 g)
 • 2 eetlepels aardbeienjam (optioneel) (40 g)

Instructies

 • Leg eerst alle sneetjes brood op een groot bord. Dit is voldoende om in totaal 4 sandwiches te maken.
 • Leg vervolgens op 4 van de sneetjes brood een plak kaas en een plakje ham.
 • Klop daarna de eieren op in een diep bord samen met de melk.
 • Neem vervolgens de resterende sneetjes brood en dompel ze onder in de losgeklopte eieren.