Een gezichtsmasker om je poriën te reinigen
Om je poriën op een natuurlijke manier te reinigen heb je een goed gezichtsmasker nodig. In dit artikel leggen we je uit hoe je een gezichtsmasker om je poriën te reinigen maakt. Dit masker is ook in staat om onzuiverheden te verwijderen en talg te reguleren.
Lees hoe je zelf een masker maakt om je poriën te reinigen. Als je het masker regelmatig gebruikt, zul je snel van de voordelen mogen genieten. Dit masker maakt je huid:
- zachter
- gladder
- stralender
Wat zijn poriën?
Poriën zijn kleine, ondiepe gaatjes die je op de bovenlaag van je huid kunt vinden. Deze laag wordt ook wel de opperhuid of epidermis genoemd.
Iedereen heeft ruim twee miljoen poriën. Deze poriën hebben verschillende functies, waaronder het elimineren van transpiratie. Daarnaast komen talg en haartjes ook door de poriën.
Na verloop van tijd kunnen je poriën echter groter en zichtbaarder worden. Dit kan er dan voor zorgen dat je huid er minder goed uit gaat zien. Het type poriën dat je hebt hangt echter af van verschillende factoren, waaronder je genen.
Er bestaan diverse behandelingen die je kunt leren om op een goede manier voor je huid te zorgen en hoe je je poriën regelmatig kunt reinigen.
Hoe kun je je poriën reinigen?
Om je poriën te reinigen, kun je het beste gebruik maken van een gezichtsmasker dat tegelijkertijd een exfoliant is. Er bestaan echter ook twee typen producten waarmee je onzuiverheden van je gezicht kunt verwijderen:
- Gommage exfoliant. Dit is één van de meest populaire exfolianten. Deze exfoliant kenmerkt zich door zijn korrelige of zanderige textuur. Het is dan ook de perfecte exfoliant om dode huidcellen mee te verwijderen of je poriën mee te reinigen.
- Enzym exfoliant. Deze exfoliant is één van de zachtste in zijn soort. Het heeft namelijk geen korrelige textuur. Het werkt met behulp van enzymen die aanwezig zijn in fruit- en groentesoorten als ananas, tomaat of citroen.
Een gezichtsmasker om je poriën te reinigen
Om dit gezichtsmasker om je poriën te reinigen te gebruiken, zul je bepaalde ingrediënten moeten combineren om je talgproductie in balans te houden. Deze ingrediënten zijn:
- exfoliërend
- kalmerend
- hydraterend
Als je je poriën te veel reinigt, kan dit echter leiden tot irritatie of uitdroging van de huid. Het is dus belangrijk om onze instructies goed op te volgen. Zo haal je het maximale resultaat uit dit gezichtsmasker om je poriën te reinigen.
Actieve stoffen
Hier vertellen we je over de ingrediënten met actieve stoffen die je nodig zult hebben om dit gezichtsmasker te maken.
- Ananas bevat bepaalde enzymen die je de effecten van een zachte gezichtsscrub versterken. Deze fruitsoort helpt je bij het verzachten van je poriën en het verkrijgen van een stralende huid. Ananas heeft daarnaast ontstekingsremmende eigenschappen.
- Zuiveringszout helpt je bij het verwijderen van dode huidcellen. De textuur van zuiveringszout is erg fijn en daarom meer geschikt voor de gevoelige huid dan producten als suiker en zout. Zuiveringszout heeft daarnaast alkalische eigenschappen die de zuurgraad van ananas en yoghurt in balans brengen.
- Aloëvera heeft verzachtende, hydraterende en regenererende eigenschappen. De geleiachtige textuur van aloëvera maakt het makkelijker om het masker aan te brengen. Het heeft verfrissende en ontsmettende krachten die perfect zijn voor vlekken en acne op de huid.
- Yoghurt bevat melkzuren die ervoor zorgen dat yoghurt de huid kan reinigen, hydrateren en beschermen.
Ingrediënten
- 30 ml vers ananassap
- 1 theelepel zuiveringszout
- 1 eetlepel aloëveragel
- 2 eetlepels yoghurt
Bereiding
- Mix alle ingrediënten goed door elkaar.
- Maak dit masker direct voor gebruik klaar, zodat het alle positieve eigenschappen behoudt.
Gebruik
- Was je gezicht met warm water om je poriën te openen.
- Breng het masker vervolgens op een droge huid aan. Vermijd de huid rondom je ogen en andere gevoelige plekken.
- Laat het masker dan 15 minuten intrekken.
- Masseer vervolgens de plekken met de meeste open poriën of mee-eters.
- Spoel het masker af met wat water.
- Breng tenslotte een hydraterende crème naar keuze aan. Je kunt ook voor aloëvera kiezen als je huid er een beetje rood uitziet.
- Je kunt dit masker één keer per week gebruiken. Na drie weken zul je de resultaten gaan kunnen zien.
Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.
- Ruiz, E. F. (2013). Antisépticos y desinfectantes. Enfermedades Infecciosas y Microbiologia. https://doi.org/10.1007/s00299-010-0857-1
- Klein, A. D., & Penneys, N. S. (1988). Aloe vera. Journal of the American Academy of Dermatology. https://doi.org/10.1016/S0190-9622(88)70095-X
- Díaz Jiménez, B., Sosa Morales, M. E., & Vélez Ruíz, J. F. (2004). Efecto de la adición de fibra y la disminución de grasa en las propiedades fisicoquímicas del yogur. Revista Mexicana de Ingenieria Química.