Drink elke ochtend appelazijn met honing

Zorg voor een evenwichtige zuurgraad in het lichaam en boost je natuurlijke afweersysteem door appelazijn met honing vroeg in de ochtend op je nuchtere maag te drinken.
Drink elke ochtend appelazijn met honing
Nelton Abdon Ramos Rojas

Beoordeeld en goedgekeurd door de arts Nelton Abdon Ramos Rojas.

Geschreven door Carolina Betancourth

Laatste update: 22 december, 2022

Appelazijn en honing zijn twee natuurlijke producten. Ze worden overal ter wereld geprezen en gebruikt omwille van de positieve effecten die ze hebben op de gezondheid. Appelazijn met honing samen zorgt echter voor een nog krachtiger middel.

Als je ze gebruikt in rauwe of biologische vorm, dan is de positieve invloed die ze op het lichaam hebben nog vele malen hoger. Honing en appelazijn worden in heel wat remedies tegen ziekte en als preventie tegen het ontstaan van verschillende aandoeningen toegepast.

Steeds opnieuw bewijzen ze bij te dragen aan het behouden van een goede gesteldheid en prima gezondheid in het algemeen. Ze versterken namelijk het immuunsysteem en houden talloze micro-organismen tegen, die ziektes kunnen veroorzaken.

Je hebt hier vast al vaker gelezen over honing en appelazijn. Maar wist je ook dat als je appelazijn met honing combineert in één enkele remedie, de werking van hun gezondheidsbevorderende eigenschappen nog zo veel krachtiger wordt?

Wat zijn de voordelen van appelazijn met honing?

Rauwe honing en biologische appelazijn zijn populaire en bekende natuurlijke producten. Ze worden reeds eeuwenlang gebruikt om infecties te voorkomen en te behandelen. Ook worden ze gebruikt om kwaaltjes die de kwaliteit van je dagelijks leven heel wat kunnen verminderen aan te pakken .

Gebruik appelazijn met honing samen en je hebt vanaf nu een krachtig natuurlijk middel in huis tegen ontstekingen. Het heeft bovendien een sterke antibiotische en anti-oxiderende werking heeft.

Niet enkel acute kwaaltjes, maar ook chronische aandoeningen hebben ongetwijfeld baat bij het in huis halen van deze traditionele geneeswijze.

Bekijk hieronder het lijstje van vervelende kwaaltjes waarvoor je appelazijn met honing kunt gebruiken:

 • Het drankje helpt om pijn aan de gewrichten te verminderen en te voorkomen. Het gebruik ervan wordt aangeraden aan mensen die te kampen hebben met arthritis.
 • Het is een versterkend middeltje voor de maag dat pijn en maagzuur aanpakt.
 • De spijsvertering verbetert door de stimulatie van de darmbeweging. Constipatie of verstopping krijgt hierdoor minder kans.
 • Het cholesterolniveau in het bloed wordt onder controle gehouden. Het kan eveneens gebruikt worden om een te hoge bloeddruk aan te pakken.
 • Tijdens een vermageringskuur kan het gebruikt worden als supplement om sneller gewicht te verliezen.
 • Natuurlijk wist je al dat je honing altijd kunt gebruiken bij keelpijn en andere aandoeningen aan de luchtwegen. Maar ook de mix appelazijn met honing is een super natuurlijk geneesmiddel wanneer die vervelende winterverkoudheden opnieuw toeslaan.
 • Je krijgt er extra energie door.
 • Een leuk extraatje is dat ook je huid er beter en stralend gaat uitzien. Appelazijn met honing pakt namelij de vrije radicalen aan.
 • Dit natuurlijke middel wordt ook gebruikt om een slecht ruikende adem te bestrijden.
 • Het is een natuurlijk middel om ontstekingen aan te pakken.

Waarom drink je deze remedie bij voorkeur vroeg in de ochtend?

Waarom drink je appelazijn met honing bij voorkeur in de ochtend

Het moderne, drukke levenspatroon stelt ons lichaam dagelijks bloot aan een hoog niveau van stress. Tegelijkertijd heeft het lichaam vaak te kampen met een verhoogde zuurgraad door een ongezond voedingspatroon, waarin te vaak ongezonde vetten en suikers op het menu staan.

De zuurgraad van het lichaam raakt uit evenwicht en veroorzaakt in eerste instantie brandend maagzuur. Het kan nadien aanleiding geven tot het ontstaan van heel wat andere kwalen die het dagelijks leven heel wat minder aangenaam kunnen maken.

Gebruik appelazijn met honing vroeg in de ochtend voor het ontbijt of voor elke lichamelijke activiteit. Hierdoor komt de zuurgraad van het lichaam sneller in balans.Het geeft je tegelijkertijd extra energie om je dag te beginnen.

Dankzij de krachtige, regelende eigenschappen van deze twee natuurlijke ingrediënten heb je steeds een van de allerbeste alternatieve remedies in huis die je lichaam ondersteunt bij het afweren van ziekte en infectie.

Hoe maak je dit natuurlijke middel klaar?

Hoe maak je appelazijn met honing klaar

Vóór je aan de slag gaat, is het belangrijk erop te wijzen dat je voor dit natuurlijke geneesmiddel enkel 100% rauwe of organische producten gebruikt.

Zoals je weet zijn er namelijk heel wat voedingsmiddelen op de markt waar heel wat schadelijke stoffen aan toegevoegd zijn of die behandelingen ondergaan hebben. Daardoor raken ze de meeste van hun actieve geneeskundige krachten kwijt.

Gebruik je niet-organische of bewerkte honing en appelazijn, dan gaat het grootste deel van de geneeskundige werking verloren. De ingrediënten bevatten dan namelijk niet meer dezelfde voedingswaarde als in hun zuivere vorm.

Wat heb je nodig?

 • 1 theelepel rauwe honing of ongeveer 7,5 gram
 • 1 theelepel organische appelazijn of ongeveer 5 ml
 • 250 ml water

Bereiding

Mix de rauwe honing en organische appelazijn in 250 ml warm water. Goed roeren, zodat alles goed oplost in het water.

Hoe wordt deze natuurlijke remedie bij voorkeur ingenomen?

Het beste effect bereik je als je het honing-appelazijndrankje ongeveer twintig minuten voor het ontbijt drinkt op de nuchtere maag.

Natuurlijk kan je het ook best drinken op andere momenten van de dag. Dit is afhankelijk van je persoonlijke voorkeur. Let er wel op dat je het houdt bij drie kopjes per dag om geen schade aan je lichaam toe te brengen.

Een waarschuwing!

Ben je van plan een dagelijkse kuur met dit natuurlijke middel te starten? Denk er dan aan dat hoge doses appelazijn kunnen leiden tot een lager kaliumgehalte.

Dit kan een vermindering van de botdichtheid veroorzaken. Het is daarom steeds belangrijk de bovenstaande richtlijnen te volgen. Stop met deze remedie indien je neveneffecten van deze kuur ontdekt.

Appelazijn kan eveneens de werking van diuretica, laxatieven en medicijnen tegen diabetes, hart- en vaatziekten beïnvloeden.

Zijn dit medicijnen die jij dagelijks nodig hebt, dan is het belangrijk je vertrouwde arts te raadplegen alvorens met deze kuur te starten.


Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.


 • Budak, N. H., Kumbul Doguc, D., Savas, C. M., Seydim, A. C., Kok Tas, T., Ciris, M. I., & Guzel-Seydim, Z. B. (2011). Effects of apple cider vinegars produced with different techniques on blood lipids in high-cholesterol-fed rats. Journal of Agricultural and Food Chemistry. https://doi.org/10.1021/jf104912h
 • Joshi, V. K., & Sharma, S. (2009). Cider vinegar: Microbiology, technology and quality. In Vinegars of the World. https://doi.org/10.1007/978-88-470-0866-3_12
 • Kumar, K. S., & Bhowmik, D. (2010). Medicinal uses and health benefits of Honey: An overview. J Chem Pharm Res.

Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.