Drink elke ochtend appelazijn met honing

28 februari 2016
Zorg voor een evenwichtige zuurtegraad in het lichaam en boost je natuurlijke afweersysteem door appelazijn met honing vroeg in de ochtend op je nuchtere maag te drinken.

Appelazijn en honing zijn twee natuurlijke producten die overal ter wereld geprezen en gebruikt worden omwille van de positieve effecten die ze hebben om de gezondheid.

Worden ze gebruikt in rauwe of biologische vorm, dan is de positieve invloed die ze op het lichaam hebben nog vele malen hoger. Honing en appelazijn worden in heel wat remedies tegen ziekte en als preventie tegen het ontstaan van verschillende aandoeningen toegepast.

Steeds opnieuw bewijzen ze bij te dragen tot het behouden van een goede conditie en prima gezondheid in het algemeen door het versterken van het immuunsysteem en het tegenhouden van talloze micro-organismen, die ziektes kunnen veroorzaken.

Je hebt op deze blog vast al gelezen over honing en appelazijn, maar wist je ook dat als ze beiden gecombineerd worden in één enkele remedie de werking van hun gezondheidsbevorderende eigenschappen nog zo veel krachtiger wordt?

Wat zijn de voordelen van appelazijn met honing?

Rauwe honing en biologische appelazijn zijn populaire en bekende natuurlijke producten, die reeds eeuwenlang gebruikt worden om infecties te voorkomen en te behandelen en kwaaltjes aan te pakken die de kwaliteit van je dagelijks leven heel wat kunnen verminderen.

Gebruik de twee samen en je hebt vanaf nu een krachtig natuurlijk middel in huis tegen ontstekingen, dat bovendien een sterke antibiotische en antioxidanten werking heeft. Niet enkel acute kwaaltjes, maar ook chronische aandoeningen hebben ongetwijfeld baat bij het in huis halen van deze traditionele geneeswijze.

Bekijk hieronder het lijstje van vervelende kwaaltjes waarvoor appelazijn en honing kan gebruikt worden:

 • Het drankje helpt om pijn aan de gewrichten te verminderen en te voorkomen. Het gebruik ervan wordt aangeraden aan mensen die te kampen hebben met arthritis.
 • Het is een versterkend middeltje voor de maag dat pijn en maagzuur aanpakt.
 • De spijsvertering verbetert door de stimulatie van de darmbeweging. Constipatie of verstopping krijgt hierdoor minder kans.
 • Het cholesterolniveau in het bloed wordt onder controle gehouden en het kan eveneens gebruikt worden om een te hoge bloeddruk aan te pakken.
 • Tijdens een vermageringskuur kan het gebruikt worden als supplement om sneller gewicht te verliezen.
 • Natuurlijk wist je al dat honing altijd gebruikt wordt bij keelpijn en andere aandoeningen aan de luchtwegen, maar ook de mix appelazijn-honing is een super natuurlijk geneesmiddel als die vervelende winterverkoudheden opnieuw toeslaan.
 • Je krijgt er extra energie door.
 • Een leuk extraatje is dat ook je huid er beter en stralend gaat uitzien, omdat appelazijn met honing de vrije radicalen aanpakt.
 • Dit natuurlijke middel wordt ook gebruikt om een slecht ruikende adem aan te pakken.
 • Het is een natuurlijk middel om ontstekingen aan te pakken.

Waarom drink je deze remedie bij voorkeur vroeg in de ochtend?

Thee met Honing

Het moderne, drukke levenspatroon stelt ons lichaam dagelijks bloot aan een hoog niveau van stress en tegelijkertijd heeft het lichaam vaak te kampen met een verhoogde zuurtegraad door een ongezond voedingspatroon, waarin te vaak ongezonde vetten en suikers op het menu staan.

De zuurtegraad van het lichaam raakt uit evenwicht en veroorzaakt in eerste instantie brandend maagzuur en kan nadien aanleiding geven tot het ontstaan van heel wat andere kwalen die het dagelijks leven heel wat minder aangenaam kunnen maken.

Gebruik appelazijn met honing vroeg in de ochtend voor het ontbijt of elke lichamelijke activiteit. Hierdoor komt de zuurtegraad van het lichaam sneller in balans en het geeft je tegelijkertijd extra energie om je dag te beginnen.

Dankzij de krachtige, regelende eigenschappen van deze twee natuurlijke remedies heb je steeds een van de allerbeste alternatieve remedies in huis die je lichaam ondersteunen bij het afweren van ziekte en infectie.

Hoe maak je dit natuurlijke middel klaar?

Zelfgemaakte Appelazijn

Vóór je aan de slag gaat, is het belangrijk erop te wijzen dat je voor dit natuurlijke geneesmiddel enkel 100% rauwe of organische producten gebruikt. Zoals je weet zijn er namelijk heel wat voedingsmiddelen op de markt waar heel wat schadelijke stoffen aan toegevoegd zijn of die behandelingen ondergaan hebben, waardoor ze de meeste van hun actieve geneeskundige krachten kwijt raakten.

Gebruik je niet-organische of bewerkte honing en appelazijn, dan gaat het grootste deel van de geneeskundige werking verloren, omdat de ingrediënten niet meer dezelfde voedingswaarde bevatten als in zijn zuivere vorm.

Wat heb je nodig?

 • 1 theelepel rauwe honing of ongeveer 7,5 gram
 • 1 theelepel organische appelazijn of ongeveer 5 ml
 • 250 ml water

Bereiding

Mix de rauwe honing en organische appelazijn in 250 ml warm water. Goed roeren, zodat alles goed oplost in het water.

Hoe wordt deze natuurlijke remedie bij voorkeur ingenomen?

Het beste effect bereik je als het honing-appelazijndrankje ongeveer twintig minuten voor het ontbijt drinkt op de nuchtere maag. Natuurlijk kan je het ook best drinken op andere momenten van de dag, naargelang je persoonlijke voorkeur. Let er wel op dat je het houdt bij drie kopjes per dag om geen schade aan je lichaam toe te brengen.

Een waarschuwing!

Denk je er aan een dagelijkse kuur met dit natuurlijke middel te starten, denk er dan aan dat hoge doses appelazijn kunnen leiden tot een lager kaliumgehalte en een vermindering van botdichtheid kunnen veroorzaken. Het is daarom steeds belangrijk de bovenstaande richtlijnen te volgen en de remedie te stoppen mocht je neveneffecten van deze kuur ontdekken.

Appelazijn kan eveneens de werking van diuretica, laxatieven en medicijnen tegen diabetes, hart- en vaatziekten beïnvloeden. Zijn dit medicijnen die jij dagelijks nodig hebt, dan is het belangrijk je vertrouwde arts te raadplegen alvorens met deze kuur te starten.

Bekijk Ook