Drankjes en tips om cellulite te verminderen

Om cellulite te verminderen, is het aangeraden om het drinken van koffie, frisdranken en alcoholische dranken te vermijden; om minstens drie keer per week te trainen en voldoende water te drinken. Probeer ook het dragen van strakke kleding te vermijden.
Drankjes en tips om cellulite te verminderen

Geschreven door Carolina Betancourth

Laatste update: 24 augustus, 2022

Cellulite is – zoals je waarschijnlijk wel weet – een groot probleem waar je maar moeilijk vanaf komt. Doorgaans komt cellulite meer voor bij vrouwen. Dit komt voornamelijk door hormonale veranderingen, hoewel dit niet de enige oorzaak is.

Cellulite kan namelijk ook worden veroorzaakt door slechte eetgewoontes, constipatie en vooral door een gebrek aan lichaamsbeweging.

Cellulite kan voorkomen op verschillende delen van het lichaam, zoals de dijen, de buik en de heupen, en geeft deze lichaamsdelen een minder mooie uitstraling. De huid krijgt namelijk een textuur die erg soortgelijk is aan de schil van een sinaasappel, vandaar dat cellulite soms ook wel sinaasappelhuid wordt genoemd.

Wat kun je doen tegen cellulite

Mensen grijpen naar veel verschillende methodes en technieken in de hoop dit huidprobleem op te kunnen lossen, zoals bepaalde diëten, massages en producten die wonderbaarlijke resultaten beloven. Sommige mensen zijn zelfs bereid om ervoor onder het mes te gaan.

Helaas is het echter zo dat je om dit probleem op te kunnen lossen een hele hoop geduld moet hebben en erg consistent moet zijn met je behandelingen.

Om de verschillende behandelingen tegen cellulite aan te vullen, kun je ook een aantal suggesties opvolgen die erg effectief kunnen zijn bij het verbeteren van de textuur en uitstraling van je sinaasappelhuidje. Zo kun je bijvoorbeeld aan je routine om cellulite te elimineren een drankje toevoegen.

 • Dit drankje belooft namelijk een uitstekende ondersteuning te zijn voor de behandeling van die ‘onaantrekkelijke’ delen van je lichaam.
 • Daarnaast is dit anti-cellulite drankje hartstikke lekker en ook nog eens vrij simpel om te maken.

Zelfgemaakt recept om je sinaasappelhuid te verbeteren

Dit drankje heeft dankzij de ingrediënten die het bevat een zuiverende werking op lichaamscellen. Om het drankje te maken, heb je de volgende ingrediënten nodig:

 • 500 gr aloëveragel
 • 500 gr honing
 • Zes eetlepels whiskey

Bereiding

 • Klop alle ingrediënten samen op in de blender of met een elektrische mixer. Het is belangrijk dat de ingrediënten goed met elkaar vermengd zijn.
 • Giet het mengsel dan over in een fles met dop en berg de fles op in de koelkast.
 • Drink elke ochtend en elke avond één eetlepel van dit mengsel.

Advies dat je in je op moet nemen

Het is van essentieel belang om dagelijks voldoende water te drinken. Hierdoor worden gifstoffen namelijk uit je lichaam gedreven en begint dus ook het opgestapelde vetweefsel langzaamaan te verdwijnen.

Probeer je inname van zout zoveel mogelijk te verminderen. Wanneer je veel zoutig voedsel eet, loop je namelijk het risico dat je lichaam vocht zal vasthouden en dit zal direct de huid aantasten met cellulite.

Granen en Fruit

Eet meer vezelrijk voedsel

Om cellulite te verminderen, is het erg belangrijk om voldoende vezels te eten. Vezels helpen het lichaam namelijk gifstoffen te elimineren die het niet nodig heeft. Je vindt vezels in volkoren granen, groene bladgroenten en fruit.

Vermijd het eten van vetten

Vetten zijn erg schadelijk voor alle aspecten van je gezondheid, maar ze hebben vooral ook een enorme invloed op cellulite. Vetten zorgen er namelijk voor dat gifstoffen zich opbouwen en vergroten zo de kans op het ontstaan van cellulite. Hierdoor is het moeilijk om de cellulite te verminderen en onder controle te houden.

Vermijd frisdranken en alcoholische dranken zoveel als je kunt

Alcohol

Dit soort dranken voorzien het lichaam van gifstoffen en nog eens gifstoffen en helemaal geen voedingsstoffen. De beste aanpak is daarom om het drinken van deze dranken geheel te vermijden.

Ander voedsel dat je ook beter kunt vermijden, of tenminste minder vaak kunt consumeren, is geraffineerde bloem in de vorm van bijvoorbeeld brood, koekjes en andere gebakjes. Gebakjes zijn namelijk erg rijk aan vet, waardoor ze cellulite kunnen verergeren.

Probeer een overmatige inname van koffie te vermijden, probeer niet te roken en verander je sedentaire leefstijl in een leefstijl waarbij je minstens drie keer per week aan lichaamsbeweging doet. Daarnaast is het ook erg belangrijk om het dragen van strakke kleding te vermijden.

Massages

Ook wordt aangeraden om jezelf zo nu en dan te laten masseren. Massages zijn namelijk effectief, omdat ze de opeenhoping van het onderhuidse vet waar de cellulite door gevormd wordt opbreken.

Laat jezelf masseren door iemand die hiervoor is opgeleid en zorg ervoor dat voor de massage gebruik wordt gemaakt van geschikte crèmes die de afvoer van vet dat zich onder de huid heeft opgestapeld bevorderen.

Probeer dit soort crèmes ook zelf dagelijks te gebruiken om zo snel mogelijk positieve resultaten te behalen.

Onthoud

Cellulite is een huidaandoening die sterke invloed kan hebben op iemand’s zelfvertrouwen. Als je echter genoeg geduld hebt en bovendien consistent bent met je behandeling, dan kan cellulite in verrassend grote mate onder controle worden gehouden. Maak je dus vooral niet te veel druk!


Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.


 • Cabrera, E. (2016). Cero celulitis. Efigenia Cabrera.
 • Carmona, E. C., Ortiz, A. C., Lombardo, M. C. M., & Cobos, J. A. (2009). Flora medicinal utilizada en las enfermedades de la piel y en belleza. Boletín del Instituto de Estudios Giennenses, (200), 165-179.
 • Dehin, R. (2000). El poder curativo del aloe vera. Ediciones Robinbook.
 • Díaz-Cardiel, S. L. (2011). Celulitis. REDUCA3(1).
 • Iglesias Rosado, C., Villarino Marín, A. L., Martinez, J. A., Cabrerizo, L., Gargallo, M., Lorenzo, H., … & Russolillo, J. (2011). Importancia del agua en la hidratación de la población española: documento FESNAD 2010. Nutrición Hospitalaria26(1), 27-36.

Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.