Draag je hakken de hele avond: 8 trucjes

In dit artikel stellen we acht trucjes voor. Zo zal je op een comfortabele manier je hakken de hele avond lang kunnen dragen.
Draag je hakken de hele avond: 8 trucjes

Geschreven door Equipo Editorial

Laatste update: 22 december, 2022

Hakken zijn aantrekkelijke vormen van schoeisel. Al sinds ze voor het eerst verschenen zijn ze in de mode. Maar als je hakken een lange tijd draagt dan kunnen ze ongemakkelijk zijn. Hoe draag je hakken de hele avond lang? Met enkele trucjes moet dit lukken.

Vele mensen denken dat hakken dragen betekent dat je het ongemak voor lief moet nemen. Maar dit hoeft niet zo te zijn. Er bestaat een aantal trucjes die je kan gebruiken zodat het comfortabel blijft. Je kan op die manier van je hakken genieten en er tegelijkertijd mooi en verfijnd uitzien.

In dit artikel geven je enkele basistrucjes. Die helpen je modieus te blijven met deze hoge en stijlvolle schoenen. Op die manier draag je hakken zonder af te zien en kan je genieten van je favoriete schoenen.

Maar we raden je ook aan om niet te vaak hakken te dragen. Vermijd ook om te hoge hakken te dragen. Op die manier voorkom je gezondheidsproblemen.

1. Doe je hakken niet uit als je moe bent

Doe je hakken niet uit als je moe bent

Het klinkt misschien wreed. Maar op het moment dat je je schoenen uitdoet om enkele minuten te rusten vererger je te pijn. Want zodra je ze uitdoet, zal de ontsteking erger worden.

Je zal even het gevoel hebben dat het verbetert. Maar zodra je je schoenen weer aantrekt zal de pijn verergeren. Dit komt omdat je voeten niet meer zo gemakkelijk als eerder in je schoenen passen.

2. Probeer nieuwe schoenen vooraf uit

Wees voorzichtig als je van plan bent nieuwe schoenen te dragen…. vooral schoenen met hakken.

Stel dat je naar een feest of een andere bijeenkomst wil gaan waar je een lange tijd zal staan op je voeten of zal lopen. Dan kan je best de schoenen met hakken eerst inlopen. We raden je dus aan dat je ze nu en dan gebruikt. Doe dit telkens iets langer zodat je aan ze gewend raakt.

Dit is vooral belangrijk als je iemand bent die zelden hakken draagt. In dit geval mag je er zeker van zijn dat je veel eelt, blaren en kloven zal krijgen. Je zal bovendien snel moe worden.

Probeer je schoenen met hakken dus altijd enkele keren uit. Draag ze thuis zodat ze zich aanpassen aan je voeten.

3. Zorg ervoor dat je de juiste maat draagt

Zorg ervoor dat je de juiste maat draagt

Dit lijkt misschien vanzelfsprekend. Maar mensen maken vaak de fout schoenen te dragen met de verkeerde maat. Misschien is de reden dat de schoenen die we echt willen alleen beschikbaar zijn in een andere maat. Of het kan ook gebeuren dat we gewoon de juiste maat niet weten.

Het is echt belangrijk dat je uitzoekt wat jouw maat precies is. Op die manier vermijd je ongemakkelijke snijwonden. Je schoenen met hakken zullen dan niet achterin je kledingkast eindigen.

Hoe doe je dit? Probeer even met de schoenen te lopen voordat je ze koopt. Zorg dat je hiel niet uit de schoen glijdt en dat je tenen niet te strak zitten.

Het is dus echt belangrijk dat je de juiste maat draagt om vervelende problemen in de toekomst te vermijden. Schoenen kunnen erg mooi zijn. Maar draag geen schoenen die te klein of te groot zijn.

4. Leg de schoenen in de vriezer om ze zachter te maken

Soms zijn schoenen met hakken gemaakt van erg harde materialen. Dan is het mogelijk dat ze zich niet gemakkelijk aanpassen aan je voeten. Door de wrijving kunnen snijwonden op je voeten ontstaan. Om ervoor te zorgen dat dit jou niet overkomt, leg ze in de vriezer met twee zakken water in de schoenen.

Je kan ook enkele proppen licht vochtig krantenpapier in de schoenen stoppen. Haal ze hiervoor een week voordat ze je gebruikt uit de kledingkast. Op die manier zal het materiaal iets soepeler zijn. Het zal zich dus gemakkelijker aan je voeten aanpassen en minder wrijving veroorzaken. Draag je hakken op die manier zonder pijn te lijden.

5. Gebruik orthopedische zolen en draag je hakken met groot gemak

Draag je hakken

Wanneer je orthopedische zolen gebruikt zorg je voor een betere ondersteuning van je voeten. Bovendien hebben ze een zachtere textuur. Dit is beter voor je voetzolen. Ze zijn ook van kussentjes voorzien. Dit zorgt voor een nog beter comfort.

In het algemeen beveelt men orthopedische zolen aan om je voeten te beschermen en de pijn te verminderen. Dit geldt vooral voor de hielen en de middenvoetsbeentjes.

Op dezelfde manier zullen inlegzolen knobbels en eelt voorkomen. We raden je dus aan ze in al je schoenen te dragen en niet alleen in je schoenen met hakken.

6. Kies voor bredere hakken

Klassieke stiletto’s zijn inderdaad behoorlijk verfijnd. Maar ze zijn vaak nogal onstabiel en oncomfortabel. Als je op het vlak van hakken geen deskundige bent, kan je dit soort hakken beter vermijden.

Kies in plaats daarvan voor bredere hakken. Die zijn veel stabieler. Je zal niet zo gemakkelijk je evenwicht verliezen.

7. Gebruik een vochtinbrenger om wrijving te vermijden

Gebruik een vochtinbrenger om wrijving te vermijden

Voordat je je hakken aantrekt kan je een redelijke hoeveelheid vochtinbrenger op je voeten aanbrengen. Wrijf ook een beetje in de schoenen zodat het materiaal iets zachter wordt.

Laat het volledig opdrogen en trek dan je hakken aan. Met deze techniek blijft de huid van je voeten gehydrateerd en is er niet zoveel wrijving. Zo draag je hakken met gemak.

8. Wees voorbereid

Voel je je ondanks al deze tips nog steeds ongemakkelijk? Blijven je schoenen met hakken je pijn doen? Dan ben je duidelijk op het punt gekomen dat je de hakken moet opgeven en opnieuw moet kiezen voor platte schoenen.

Probeer dus altijd een paar gemakkelijke schoenen bij je te hebben. Dit is vooral handig als je uit moet rusten nadat je lange tijd gestaan of gelopen hebt.


Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.



Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.