Depressies behandelen met geneeskrachtige kruiden
Veel kruiden kunnen erg nuttig zijn. Je kan bijvoorbeeld depressies behandelen met diverse geneeskrachtige kruiden.
Depressies zijn een gevoelig onderwerp. Het kan gepaard gaan met voortdurende stress, angst en slapeloosheid. Maar stoornissen in het zenuwstelsel zijn ook symptomen van een depressie.
Omdat behandelingen met geneeskrachtige kruiden natuurlijk van oorsprong zijn, zullen ze helpen om de hormonen te herprogrammeren.
Ze laten de hoeveelheid hormonen die goede gevoelens creëren stijgen en brengen de afremmende hormonen tot rust. Een symptoom van depressie is dat die laatsten in zekere mate veranderd zijn.
Heb jij last van een depressie? Ontdek dan welke geneeskrachtige kruiden je kan toevoegen aan je dagelijkse verzorging zodat je eens en voor altijd die depressies behandelen kan.
Depressies behandelen met 5 geneeskrachtige kruiden
1. Sint-Janskruid
Van alle geneeskrachtige kruiden is vooral Sint-Janskruid geschikt om depressies in de beginfase op een natuurlijke manier te behandelen.
Vele onderzoeken hebben aangetoond hoe doeltreffend dit kruid is om angst en nachtmerries te bestrijden.
Je mag het echter alleen maar gebruiken in een volledig natuurlijk programma om depressie te behandelen. Dat betekent met andere woorden gezegd dat het niet tegelijkertijd gecombineerd mag worden met enig ander antidepressivum.
Welke ingrediënten heb je nodig?
- 1 kop water (250 ml)
- 1 theelepel Sint-Janskruid (5 g)
Hoe gebruik je dit middeltje?
- Warm het water op. Zodra het kookt, voeg je het Sint-Janskruid toe. Laat het dan gedurende vijf minuten trekken voordat je het drinkt.
- Drink dit aftreksel drie keer per dag.
Vergeet niet dat het drie weken kan duren voordat je effect merkt. Want natuurlijke behandelingen zijn vaak erg doeltreffend maar werken soms ook trager.
2. Klaprozen
Ook klaprozen zijn een geneeskrachtig kruid. Je kan deze plant in je tuin kweken. Met dit kruid kan je ook een depressie behandelen.
Het voornaamste actieve bestanddeel van klaprozen is alkaloïden. Die elementen werken erg goed om angst en een matige depressie te kalmeren.
De enige contra-indicaties zijn dat je het niet mag gebruiken tijden de zwangerschap en bij het geven van borstvoeding.
Welke ingrediënten heb je nodig?
- 1 eetlepel klaprozen (10 g)
- 1 kop water (250 ml)
Hoe kan je het gebruik?
- Maak met de bloemen een thee en laat het gedurende tien minuten trekken.
- Drink de thee drie keer per dag. Vergeet niet dat ook deze behandeling wat traag werkt.
Dit is ook een boeiend artikel: Hoemoes: een natuurlijk en rijk antidepressivum
3. Engelwortel
Engelwortel behoort tot de groep geneeskrachtige kruiden die een ernstige depressie behandelen. Dit kruid heeft erg krachtige effecten.
Dat is dankzij zijn kalmerende eigenschappen. Daardoor is het erg nuttig om symptomen van angst en slapeloosheid te verlichten. Het helpt zelfs om het gebrek aan eetlust, dat het gevolg is van een ernstige depressie, te verminderen.
- Dit kruid heeft sterke effecten dankzij zijn voornaamste actieve bestanddeel. Om die reden mag het enkel gebruikt worden bij mensen die ouder zijn dan zes jaar.
- De plant mag niet in contact komen met je huid. Want je loopt dan het risico op het ontwikkelen van dermatitis.
Welke ingrediënten heb je nodig?
- 1 theelepel engelwortelbloemen (5 g)
- 1 kop water (250 ml)
Hoe gebruik je het?
- Maak de engelwortelthee door per kop kokend water een theelepel van de bloemen toe te voegen. Laat het daarna gedurende vijf minuten trekken.
- Drink de thee drie keer per dag vóór de maaltijd. Na een week zal je veranderingen beginnen op te merken.
4. Valeriaan
Toen valeriaan pas ontdekt werd, gebruikte men het vooral om spasmen te behandelen. Maar na verloop van tijd stelde men vast dat het ook een doeltreffend kalmeringsmiddel was.
Nu wordt het geassocieerd met de natuurlijke behandelingen van depressies. Ook andere psychologische aandoeningen zoals angst en slapeloosheid kunnen met valeriaan behandeld worden.
Welke ingrediënten heb je nodig?
- 1 eetlepel valeriaan (10 g)
- 1 kop water (250 ml)
Hoe gebruik je het?
Om de thee te maken moet je de volledige plant gebruiken, dus ook de wortel. Het is juist de wortel waar zich de meeste krachten bevinden om depressies te bestrijden.
- Per kop kokend water voeg je een eetlepel valeriaan toe. Laat het dan gedurende vijftien minuten trekken.
- De ideale manier is om het drie keer per dag te drinken. Heb wat geduld en na een aantal dagen zal je de resultaten merken.
5. Ginseng
Het meest opvallende kenmerk van ginseng is dat deze plant het anti-stress adaptogeen bevat. Dit bestanddeel is de reden dat depressies behandelen met ginseng zijn nut bewezen heeft.
Dit geneeskrachtige kruid heeft een versterkend effect op de hersenen. Bovendien helpt het je om je te ontspannen. Het gevolg is dat het depressies behandelen kan en daarnaast angst en een gebrek aan eetlust tegenhoudt.
Dit kruid kan mogelijks enkele bijwerkingen hebben. Het kan soms zenuwachtigheid en een erg hoge bloeddruk veroorzaken. Maar die treden gewoonlijk alleen op als de aanbevolen dosis overschreden wordt.
Welke ingrediënten heb je nodig?
- 1/4 theelepel ginseng (1,2 g)
- 1 kop water (250 ml)
Hoe gebruik je het?
- Warm de ginseng op in het water.
- Laat het dan drie minuten koken. Daarna moet het gedurende vijf minuten trekken.
- Drink dit drankje slechts één keer per dag. Doe dit ‘s morgens omdat het op dat moment van de dag een beter effect heeft op het zenuwstelsel.
Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.
- Yeung, K. S., Hernandez, M., Mao, J. J., Haviland, I., & Gubili, J. (2018). Herbal medicine for depression and anxiety: A systematic review with assessment of potential psycho-oncologic relevance. Phytotherapy Research. https://doi.org/10.1002/ptr.6033
- Lakhan SE, Vieira KF. Nutritional and herbal supplements for anxiety and anxiety-related disorders: systematic review. Nutr J. 2010;9:42. Published 2010 Oct 7. doi:10.1186/1475-2891-9-42
- Linde, K., Berner, M. M., & Kriston, L. (2008). St John’s wort for major depression. Cochrane Database of Systematic Reviews. https://doi.org/10.1002/14651858.CD000448.pub3
- Fedurco M, Gregorová J, Šebrlová K, et al. Modulatory Effects of Eschscholzia californica Alkaloids on Recombinant GABAA Receptors. Biochem Res Int. 2015;2015:617620. doi:10.1155/2015/617620
- Shen, J., Zhang, J., Deng, M., Liu, Y., Hu, Y., & Zhang, L. (2016). The Antidepressant Effect of Angelica sinensis Extracts on Chronic Unpredictable Mild Stress-Induced Depression Is Mediated via the Upregulation of the BDNF Signaling Pathway in Rats. Evidence-Based Complementary and Alternative Medicine. https://doi.org/10.1155/2016/7434692
- Behboodi Moghadam Z, Rezaei E, Shirood Gholami R, Kheirkhah M, Haghani H. The effect of Valerian root extract on the severity of pre menstrual syndrome symptoms. J Tradit Complement Med. 2016;6(3):309–315. Published 2016 Jan 19. doi:10.1016/j.jtcme.2015.09.001
- Lee S, Rhee DK. Efectos del ginseng sobre la depresión relacionada con el estrés, la ansiedad y el eje hipotalámico-pituitario-adrenal. J Ginseng Res . 2017; 41 (4): 589–594. doi: 10.1016 / j.jgr.2017.01.010