De vier snelste manieren om af te vallen

Om gewicht te verliezen en om te voorkomen dat je het weer terugkrijgt, moet je bewegen en gezonde eetgewoonten aannemen die je in de loop van de tijd zult blijven handhaven, dus niet slechts tijdelijk.
De vier snelste manieren om af te vallen
Karla Henríquez

Beoordeeld en goedgekeurd door de dokter Karla Henríquez.

Geschreven door Okairy Zuñiga

Laatste update: 24 augustus, 2022

Hoe vaak heb je zonder succes geprobeerd om af te vallen? Heb je vastgesteld waarom het niet lukt, om het vervolgens alleen maar opnieuw en opnieuw te proberen? Welke manieren om af te vallen heb je geprobeerd?

Vandaag vertellen we je enkele leuke en snelle manieren om af te vallen.

Geloof je het niet?

Blijf lezen, want al deze tips kunnen vanaf vandaag worden toegepast.

4 manieren om af te vallen

1. Stop met diëten

Verschillende soorten groenten
Weet je waarom het kiezen van een dieet en het stellen van een startdatum een probleem is?

Je gaat je dieet zien als een uitdagende straf. Daarna kun je alleen nog maar denken aan wanneer het voorbij is.

In plaats daarvan is het een beter idee om wat tijd te nemen en te leren over gezonde eetgewoonten en hun effecten op je lichaam. Dit zal je helpen te begrijpen wat elke voedselkeuze doet en het zal gemakkelijker zijn om de voedingsmiddelen te vermijden die je schade toebrengen.

Daarnaast is het ook belangrijk dat je leert om de porties te identificeren die voor jou geschikt zijn.

Mensen hebben de neiging om te denken dat voor het volgen van een dieet je alleen groenten en salades moet eten. Een goed doordacht en persoonlijk afgestemd dieet zal echter alle voedselgroepen bevatten en je af en toe een schuldig plezier schenken.

Als je moeite hebt om te begrijpen hoe voedsel werkt of als je niet zeker weet wat goed voor je is, praat dan met een voedingsdeskundige. Hij of zij zal alles wat je nodig hebt uitleggen.

2. Train je hele lichaam

Onderwater foto van een zwemmende vrouw
Als je er aan denkt om af te vallen, dan heb je de neiging om je zorgen te maken over gebieden met zichtbare problemen. Daarom is het normaal dat mensen gerichte oefeningen voor specifieke gebieden doen. Als jij dit ook doet, dan is het tijd om je routine te veranderen.

Er zijn delen van het lichaam die de neiging hebben om meer vet op te bouwen. Het is echter belangrijk om al je spiergroepen in gelijke mate te versterken. Dit zal ervoor zorgen dat:

  • Je hartslag versneld blijft.
  • De gezondheid van je hart verbetert.
  • Je cardio-kracht toe zal nemen.

Als je niet de tijd hebt om meerdere uren per dag te trainen, probeer dan om de dag andere bewegingsvormen te doen met een verschillende intensiteit.

3. Houd een eerlijk verslag bij van wat je eet

Zwart bord met groente en vlees

Als je niet weet wat je verkeerd doet of niet weet wat je eet, dan is het moeilijk om te weten of je je eigen inspanningen om af te vallen aan het saboteren bent.

De beste manier om erachter te komen is om een nauwkeurige registratie bij te houden van wat je eet.

Het maakt niet uit of het een klein hapje is van iets. Als je het in je mond stopt, noteer het dan. Doe dit gedurende tenminste vier weken en ontdek dan…

  • Welke voedingsmiddelen eet je het vaakst?
  • …minder vaak?
  • Wat is je humeur gedurende de dag?
  • Wanneer hunker je naar ongezond voedsel?

Deze informatie helpt je om een voedings- en bewegingsplan te maken om je te helpen bij het bestrijden of versterken van bepaalde gewoonten die je hebt, als dat nodig is.

Als je bijvoorbeeld merkt dat je geen gewicht verliest, omdat je tijdens de middagen naar zoetigheid snakt of je depressief voelt, probeer dan in plaats daarvan misschien een beetje te bewegen. Maak daarna een smoothie die je de zoete smaak geeft waar je zin in hebt.

4. Zorg voor de juiste hoeveelheid slaap

Vrouw slaapt op haar buik, met een glimlach op haar gezicht
Iedereen weet dat je tussen de zes en acht uur per dag moet slapen. De meesten van ons doen dit in de praktijk echter niet. Zelfs als je een erg druk schema hebt of gewoon liever minder wilt slapen, dan moet je je ervan bewust zijn dat voldoende rust nemen essentieel is voor gewichtsverlies. Het is een van de manieren om af te vallen die je helemaal zelf in de hand hebt.

Wanneer je niet slaapt, dan wordt het eetlust-hormoon leptine gegenereerd. Daarom is het normaal dat mensen die ‘s avonds laat opblijven gaan merken dat ze meer eten dan nodig is.

Neem je slaapschema vanaf nu serieus en respecteer het. Als je geen acht uur kunt maken, probeer dan op zijn minst zes uur te krijgen zonder onderbreking. 


Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.