De juiste manier om je gezicht te wassen voordat je naar bed gaat

29 juli 2015

Als je een erg druk leven hebt, dan kan je mogelijk niet veel tijd aan jezelf besteden, maar je zou altijd op je welzijn en je fysieke uitstraling moeten letten. Je moet je gezicht altijd wassen op een manier dat het je huid beschermt, zelfs als je laat naar bed gaat.

Je zou altijd moeten onthouden dat als je naar bed gaat met make-up of een andere onzuivere stof op je gezicht, je huid hier mogelijk veel door beïnvloedt wordt, omdat dit één van de gevoeligste plekken van je lichaam is wanneer we het over de huid hebben. Daarnaast is het goed om je lichaam te helpen, aangezien die altijd bezig is met het aanmaken van nieuwe huidcellen!

Dus het maakt niet uit hoe laat je thuis komt van het werk, een feestje, een date etc. Het eerste ding dat je zou moeten doen voordat je je bed inkruipt, is je gezicht erg goed wassen. Hieronder zullen we je een aantal schoonheidstips geven om je huid gezond te houden voordat je gaat slapen.

Aanbevelingen

Neem de tijd

Besteed ongeveer vijftien minuten per dag aan het reinigen van je gezicht. Als je een positieve routine aanhoudt, zal je zeker weten een positieve verandering in je huid zien.

Reinig je gezicht goed

voorkom-slappe-huid

Een juiste gezichtsreiniging laat je huid ademen, waardoor de hergroei van de cellen bevorderd wordt en verontreinigingen geëlimineerd worden.

Probeer om geen zeep te gebruiken

Vaak droogt zeep je huid alleen maar uit, in plaats van het geven van een diepe reiniging die je huid nodig heeft. Als je van plan bent om zeep te gebruiken om je gezicht te wassen, dan zou je eerst de beste opties met je dermatoloog moeten bespreken.

Exfolieer altijd

exfolieer-je-huid

Je zou je gezicht in ieder geval één keer per week moeten exfoliëren. We raden hiervoor het gebruik van natuurlijke producten of merken die specialiseren in exfoliaties aan.

Spoel je gezicht af met warm water

De beste optie om je gezicht af te spoelen is warm water, omdat deze temperatuur je in staat stelt om alle giftige stoffen op je huid te elimineren. Probeer dit water zachtjes op je gezicht te masseren, zodat je je huid niet beschadigt.

Houd altijd een handdoek bij de hand

Het is altijd goed om een handdoek bij de hand te hebben en het is nog beter als dat een lekkere zachte is. Het zal je gezicht niet beschadigen, wat erg belangrijk is, aangezien dit de gevoeligste huid van je lichaam is.

Tips wanneer je je gezicht reinigt

Wanneer je niet veel tijd hebt

We zijn vaak zo druk dat we niet genoeg tijd hebben om ons gezicht goed te wassen. Wanneer deze situatie zich voordoet, raden we aan om make-upremoverdoekjes te gebruiken. Ze zijn praktisch en helpen je om je gezicht te bevochtigen.

Je huid afdrogen

Wanneer je klaar bent met het reinigen van je huid, zou je vervolgens erg voorzichtig moeten zijn met hoe je het afdroogt. Wees teder wanneer je je huid afdroogt, want als je dat niet doet kan je je huid vettiger maken.

Het juiste masker kiezen

Je zou altijd op moeten letten welk soort gezichtsmasker je gebruikt voor een diepe reiniging en deze keuze hangt af van het type huid dat je hebt. We raden over het algemeen aan om één keer per week een masker te gebruiken voordat je naar bed gaat.

De juiste manier om je gezicht te wassen

Dit onderwerp lijkt overbodig, omdat de meeste aanbevelingen en tips met betrekking tot hoe je je gezicht wast ongeveer hetzelfde zijn. We zullen in dit gedeelte echter wat specifieker zijn.

Onzuiverheden elimineren

Je zou je gezicht moeten wassen, ook al heb je geen make-up gebruikt, omdat vet altijd ophoopt op je huid.

Begin met een speciale of natuurlijke zeep (eentje die alleen jij gebruikt). Maak je gezicht eerst nat met warm water en masseer de zeep vervolgens in je huid.

Spoel daarna je hele gezicht af, zodat er geen zeep meer op zit. Controleer of elk gedeelte van je gezicht in contact is gekomen met het water. Herhaal het proces wanneer mogelijk.

Afdrogen

Zoals we eerder al vermeld hebben in dit artikel, zou je je gezicht af moeten drogen met een erg zachte handdoek om te voorkomen dat je je huid beschadigt. Neem je tijd met dit onderdeel van het proces, totdat je gezicht helemaal droog is. Je wilt niet dat je gezicht nat is nadat je het gewassen hebt.

Voed je huid

Na het afdrogen raden we aan om een lotion te gebruiken, die antioxidante bescherming biedt tegen vrije radicalen veroorzaakt door de zon en vervuiling. Verspreid deze crème over je hele gezicht en laat het ongeveer vijftien minuten zitten.

Voordelen van het wassen van je gezicht voordat je gaat slapen

  • Laat je huid ademen.
  • Vergroot de effectiviteit van cosmetische producten.
  • Vertraagt het ontstaan van rimpels.
  • Maakt je huid helderder.
  • Helpt je om er minder vermoeid uit te zien.
  • Elimineert acne en mee-eters.
  • Zorgt ervoor dat je gezicht er veel gladder en aantrekkelijker uitziet.
Bekijk Ook