De beste etherische oliën tegen spataderen

Spataderen. Is er iets vervelenders als het gaat om het uiterlijk van je benen? Naast het onaantrekkelijke uiterlijk zijn spataderen ook een probleem voor de gezondheid, want het is een aandoening die voor veel ongemak zorgt in het dagelijkse leven.
De beste etherische oliën tegen spataderen
Carlos Fabián Avila

Geschreven en geverifieerd door de arts Carlos Fabián Avila.

Laatste update: 09 november, 2018

Er zijn veel gevallen waarbij een operatie nodig is om de circulatie in de benen te verbeteren, zodat er geen bloedproppen of trombose ontstaat. Als in jouw geval het probleem niet veel opvalt en je alleen maar last hebt van pijnlijke spataderen op het oppervlak van je benen, probeer dan eens de etherische oliën tegen spataderen in dit artikel.

Probeer deze etherische oliën tegen spataderen

1. Etherische cipresolie

Etherische olie

Etherische cipresolie kun je vinden in iedere gezondheidswinkel. Het product is niet duur en het heeft verschillende toepassingen voor dagelijks gebruik, vooral voor alle dingen die worden geassocieerd met de huid, desinfectering en circulatie. We leggen uit hoe het middel jou kan helpen met spataderen:

 • Het kan de lymfedrainage helpen verbeteren.
 • Het middel kan de circulatie verbeteren.
 • Het is een goed antiseptisch middel, en kan geweldig zijn om de pijn te behandelen die geassocieerd wordt met reumatoïde artritis en zelfs oedeem te verlichten.
 • Het middel kan het gevoel van druk en zwaarheid in de benen verminderen.
 • Het is ook heel geschikt als je een vette huid hebt, omdat het acne en tevens iedere andere huidontsteking of -infectie zou kunnen behandelen.

Instructies

 • Breng vijf druppels van de etherische cipresolie aan op een koud kompres (je kunt bijvoorbeeld een vochtig washandje in de koelkast leggen).
 • Gebruik het washandje om de benen rustig te masseren om de circulatie te verbeteren. Doe dit gedurende tenminste tien minuten per been en laat de olie dan opdrogen op je huid. Neem na een uur een douche. Je zult zien hoe ontspannend het is.

2. Etherische olie van munt en rozemarijn

Muntolie

De geweldige combinatie van deze twee oliën kan perfect zijn om pijn te verlichten, vooral op die dagen dat je vermoeid thuis komt met gezwollen benen. Etherische oliën van munt en rozemarijn zijn niet moeilijk te vinden en zoals we al zeiden zijn ze heel nuttig. Hier lees je hoe je ze kunt gebruiken:

 • Zowel munt als rozemarijn zijn goede spierontspanners en kunnen geschikt zijn om de bloedstroom te stimuleren.
 • Deze oliën zijn verfrissend en kunnen helpen tegen ontstekingen.
 • Ze beschikken over geweldige eigenschappen om mogelijk de krampen te verlichten die vaak gepaard gaan met spataderen.
 • In sommige gevallen kunnen ze bovendien uitstekende pijnstillers zijn.

Instructies

 • We bereiden een koud kompres net zoals we eerder al deden bij de vorige behandeling. Leg gewoon een vochtige doek in de koelkast gedurende tien minuten. Als het klaar is voeg je drie druppels van de etherische oliën toe.
 • Masseer je benen om de bloedstroom te stimuleren en om de druk in de spataderen te verminderen en de krampen waar je misschien last van hebt te verhelpen. Probeer dan om twintig minuten lang te rusten met je benen omhoog. Neem dan een ontspannende douche en sluit af door koud water over je benen te laten stromen. Wat zou er nog ontspannender kunnen zijn?

3. Etherische olie van citroen en goudsbloem

Citroenolie

Heb je al wel eens gehoord van de voordelen die deze etherische oliën tegen spataderen bevatten voor je huid? Als je ze nog niet hebt geprobeerd, ontdek dan hier hoe ze je kunnen helpen.

 • Etherische olie van goudsbloem kan een goed middel zijn om ieder huidprobleem te behandelen, van oedeem, infecties en acne tot eczeem en psoriasis.
 • De combinatie van deze twee etherische oliën kan de ontsteking remmen, waardoor de pijn vermindert en de lymfedrainage wordt geactiveerd.
 • Beide etherische oliën hebben een verfrissend effect dat verlichting kan bieden.
 • Het zijn allebei sterke antioxidanten die een goede hoeveelheid vitamine E bevatten, waardoor de mogelijk huid zacht en glad blijft.

Instructies

 •  Deze keer gebruiken we geen koud kompres. De etherische oliën van goudsbloem en citroen kunnen je direct aanbrengen op de huid. Doe gewoon drie druppels van elke olie op je handen en masseer hiermee je benen.
 • Je zult meteen merken hoe verfrissend het aanvoelt en het ruikt ook nog eens lekker. Deze combinatie van etherische oliën is een snelle en effectieve behandeling die niet alleen spataderen verlicht, maar ook goed voor je huid zorgt als je lijdt aan ontstekingen of oedeem.Als je het iedere dag gebruikt, zul je echt kunnen genieten van de voordelen die ze te bieden hebben.

Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.