De 83 beste zinnen om te tatoeëren

Mis onze compilatie van de beste zinnen om te tatoeëren niet als je overweegt er eentje te nemen.
De 83 beste zinnen om te tatoeëren

Laatste update: 06 juni, 2023

Als je op zoek bent naar tattoo-ideeën, bekijk dan de volgende zinnen om te tatoeëren. Dit zijn ook geweldige elementen om je huid naar eigen inzicht te versieren. Je kunt niet alleen kiezen uit een verscheidenheid aan ontwerpen, vormen en kleuren, maar je verkent ook de eindeloze alternatieven qua plaatsing op het lichaam.

Zinnen worden veel gebruikt in tatoeages omdat ze een specifiek idee overbrengen. Je kunt ze dus gebruiken als hoofdtattoo of als aanvulling op een figuur of ander ontwerp. Zoals je misschien al weet, kunnen een paar woorden een complete filosofie, een gedachte, een ideologie of een geloof verzamelen. Onze tattoo-zinnen verzamelen verschillende ideeën die je zeker zullen inspireren.

De 83 beste zinnen om te laten tatoeëren

Hoewel het waar is dat er alternatieven zijn om een tatoeage te verwijderen, kunnen we in het algemeen zeggen dat tatoeages permanent zijn. Daarom moet de keuze van het ontwerp of de kleuren zorgvuldig gemaakt worden. Dit is immers iets wat je overal bij je draagt en waar je je prettig bij moet voelen. Dus, met dit in gedachten, laten we eens kijken naar enkele tattoo-zinnen die je kunt gebruiken.

Tatoeages zijn een element waarmee je de huid naar believen kunt versieren. De verscheidenheid aan ontwerpen, vormen en kleuren dient om duizenden alternatieven te verkennen, om nog maar te zwijgen van alle plaatsen op het lichaam die u ervoor kunt kiezen. Als je in dit opzicht op zoek bent naar ideeën, presenteren wij je de beste tattoo-uitdrukkingen die je kunt gebruiken.

Zinnen worden veel gebruikt in tatoeages omdat ze een specifiek idee weerspiegelen. Je kunt ze gebruiken als hoofdtattoo of als aanvulling op een figuur of ander ontwerp. Een paar woorden kunnen een filosofie, een gedachte, een ideologie of een overtuiging samenbrengen. Onze tattoo-uitdrukkingen verzamelen verschillende ideeën die u zeker zullen inspireren.

Tips voordat je een keuze maakt over zinnen om te laten tatoeëren

Voordat we je een selectie laten zien van de beste zinnen die je kunt gebruiken om een ​​tatoeage te krijgen, staan ​​we eerst stil bij een aantal dingen waar je rekening mee moet houden.

Hoewel het waar is dat tatoeages momenteel niet permanent zijn (ze kunnen worden verwijderd met een laser of bedekt), is de waarheid dat je alle aspecten onder controle moet houden om meningsverschillen in de toekomst te minimaliseren. Laten we eens kijken waar je rekening mee moet houden.

Controleer de spelling van de zin

Ja, het lijkt vanzelfsprekend; maar je kent vast wel iemand of hebt afbeeldingen gezien van tatoeages met een spelfout in de zin. Dit komt vaker voor in zinnen in het Latijn en Italiaans of in andere talen die vreemd zijn aan de moedertaal.

Controleer de betekenis of interpretatie van de zin

Dit is een andere tip die van toepassing is op tatoeages met zinnen in andere talen. Vooral als jij degene bent die de vertaling zelf heeft gedaan of als je je hebt laten helpen door een online vertaalmachine. Om verkeerde interpretaties of foutieve vertalingen te voorkomen, moet je heel goed controleren wat de echte betekenis is van de zin die je hebt gekozen.

Controleer wie de auteur van het citaat is

Veel tattoo-uitdrukkingen verwijzen naar een tekstueel citaat van een auteur (een schrijver, een zanger, een artiest en anderen). Als dit het geval is, moet je checken of dit de exacte woorden waren, of in ieder geval of de zin compleet is. We hebben dit gedaan met de selectie die we binnenkort presenteren, maar als je andere alternatieven overweegt, moet je ze controleren.

Overweeg de beschikbare ruimte

Als je de zin in een klein gebied wilt laten zetten, is het slim om korte zinnen te kiezen om getatoeëerd te worden . Onthoud dat langere zinnen vervelend kunnen zijn om te lezen, het tattoo-ontwerp kunnen uitwassen of onleesbaar kunnen worden naarmate de tattoo geneest.

Een bijkomende tip die we niet nalaten te vermelden, is dat de zin die je kiest moet overeenkomen met een idee, een gevoel of een eigen ervaring. Dit voorkomt dat je er niet meer achter staat, bijvoorbeeld wanneer er modieuze zinnen worden gekozen.

91 ideeën voor zinnen om te laten tatoeëren

De meeste zinnen om te laten tatoeëren die we hebben verzameld, hebben een korte lengte. Ze zijn perfect als aanvulling op een hoofdontwerp of om op zichzelf te worden getatoeëerd. We hebben een zeer gevarieerd aanbod gekozen, ze zijn onder andere afkomstig uit literaire werken, liedjes, films en andere.

1. Zolang er leven is, is er hoop

Deze zin komt uit de Bijbel – specifiek Prediker 9:4-6. het volledige citaat luidt: “Zolang er leven is, is er hoop, want het is beter voor een levende hond dan voor een dode leeuw. De levenden weten dat we gaan sterven, de doden weten niets.”

Of je nu gelovig bent of niet, dit zijn woorden die je eraan herinneren dat er altijd redenen zullen zijn om te hopen zolang er leven is. Ook zullen er redenen zijn om plezier te hebben, te dromen, te verkennen en te genieten. Je kunt ook varianten van deze zin gebruiken, zoals Alles is leven tot de dood.

2. Not all who wander are lost

Fans van Lord of the Rings zullen zich deze zin herinneren uit het gedicht Not all that gold glitters in the book. Dit is een van de beste zinnen om te laten tatoeëren als je een reiziger bent, een ontdekkingsreiziger, of als je van avonturen houdt. Ook is het geweldig als je een ander pad volgt dan anderen.

3. Er is geen beter moment dan het heden

Het heden is het enige dat telt, dus daar kun je jezelf aan herinneren door deze woorden. Leef dus je leven zonder spijt voor het verleden of angst voor de toekomst. Er is geen andere manier om van het leven te genieten dan het vanuit het heden te doen.

4. Mijn dromen zijn fantasieën die ooit werkelijkheid zullen worden

Als je jezelf beschouwt als een dromer of iemand die veel projecten te verwezenlijken heeft, dan is deze zin iets voor jou. Het auteurschap ervan is terug te voeren op de Spaanse kunstenaar Nach en hoewel het waar is dat het een beetje lang is, kan het een ideaal alternatief zijn voor grotere tatoeages.

5. Vlieg met je eigen vleugels

Dit is een belangrijke herinnering om met je eigen vleugels te vliegen en niet met die van anderen, wat zou betekenen dat je je leven door hen of niet volgens je eigen normen leeft. Vliegen met je eigen vleugels is iets dat te vaak vergeten wordt, dus wat is een betere manier om je dat blijvend te herinneren dan door middel van deze tatoeage?

6. Vergeet nooit wie je bent

Het is heel belangrijk om je waarden, idealen en principes nooit te vergeten. Vergeet ook niet waar je vandaan komt, bij wie je bent geweest en waar je naartoe wilt. Dit is een van de beste zinnen om te laten tatoeëren om dat voor ogen te houden.

7. Alles wat je je kunt voorstellen is echt

De zin van Pablo Picasso waar veel lezers zich in zullen herkennen. Je hoeft geen fan van de Spaanse schilder te zijn om hem te laten tatoeëren, je hoeft alleen maar de verborgen betekenis erachter te begrijpen.

8. Vergeet je verleden

Een van de beste zinnen om te laten tatoeëren als je kringlopen afsluit of de persoon die je vroeger was in het verleden wilt laten. Als je een verslaving aan het overwinnen bent, besloten hebt een nieuw pad te kiezen om te bewandelen, of gewoon weg wilt van de spoken die er huizen, is dit een perfect alternatief voor je nieuwe tatoeage.

9. Ik ben de architect van mijn leven

Zoals een architect naar believen een bouwwerk ontwerpt, zo ontwerp jij ook je leven in alle vrijheid.

10. Doe alsof elke dag een mensenleven is

Dit zijn woorden die je aanmoedigen je leven ten volle te leven zonder tijd te verspillen aan dingen die je ongelukkig maken. Men denkt dat ze zijn geschreven door de filosoof en redenaar Seneca.

We denken dat je dit artikel misschien ook leuk vindt om te lezen:
5 zinnen en filosofische beschouwingen over oorlog

11. Ab imo pectore

Man aan zee met een vogel
Om een tatoeage te koesteren en na verloop van tijd te bewonderen, is het belangrijk dat je het tot in het kleinste detail eens bent met de betekenis en het ontwerp.

Dit is een Latijnse uitdrukking die we kunnen vertalen als ‘uit het diepst van mijn hart’. Het is perfect om een hoofdtatoeage te begeleiden, hoewel niets je belet het alleen te kiezen. De woorden zijn ingebed in het gedicht de Aeneis, van Vergilius.

12. Een goede reiziger heeft geen plannen en geen vaste bestemming

Een goede reiziger gaat waar de wind hem brengt en neemt onderweg elke gelegenheid te baat om van nieuwe avonturen te genieten. Deze woorden zijn toegeschreven aan Confucius en een van onze favoriete zinnen om te laten tatoeëren.

13. Haal diep adem en blijf sterk

Dit is een geweldig advies dat je in je leven kunt toepassen om ongelukkige momenten te overwinnen.

14. Freedom dies if you don’t use it

Dit is een citaat van journalist Hunter S. Thompson dat misschien aansluit bij jouw ideeën. Het zijn woorden die vandaag meer dan ooit tot nadenken zouden moeten leiden.

15. Mijn leven is mijn boodschap

Je daden vervangen woorden als je uitlegt waarin je gelooft, hoe je over het leven denkt, en welke dingen je eruit haalt. Dit is een van Gandhi’s beroemdste citaten.

16. There is beauty in the imperfect

In feite is alle schoonheid imperfect, omdat perfectie niet bestaat op het moment dat je het waardeert. De zin wordt vaak toegeschreven aan Conrad Hall.

17. Droom je leven niet; leef je droom

Dromen zullen nooit uitkomen als je ze niet durft te leven. Dus stop met dromen en begin te materialiseren wat je wilt voor je leven.

18. Het leven begint elke vijf minuten

Stel je voor dat je elke vijf minuten de gelegenheid hebt om te doen wat je wilt doen. Hoe zou dit de manier waarop je je leven leeft veranderen? Het auteurschap van de woorden komt overeen met Andrey Buenafuente.

19. De kracht van verbeelding maakt ons oneindig

Verbeelding stelt je in staat te dromen, hoop en illusies te hebben en geeft je creativiteit de vrije loop. Deze zin is ongetwijfeld een uitstekende keuze als je jezelf als een creatief persoon beschouwt. De zin wordt toegeschreven aan John Muir.

20. May the force be with you

De 83 beste zinnen om te tatoeëren

De mythische zin van de Jedi kon niet ontbreken in een compilatie van de beste zinnen om te tatoeëren. Als je een fan van Star Wars bent, moet deze bovenaan je lijst staan!

21. Kies voor jezelf

Op beslissende momenten moet je altijd voor jezelf kiezen. Kies voor je gemoedsrust, je veiligheid, je geluk of je welzijn. Het stempelen van deze woorden in inkt zal je eraan herinneren dat je vuurste prioriteit altijd jezelf moet zijn.

22. Alles gebeurt met een reden

Als je gelooft in karma of het lot, is dit een van de beste tattoo quotes om te overwegen.

23. Droom tot je dromen uitkomen

Ook dit is een herinnering dat je dromen niet in het rijk van je verbeelding hoeven te blijven.

24. In omnia paratus

De vertaling van deze Latijnse zin is ‘klaar voor alles’. Het kan verwijzen naar klaar zijn voor nieuwe avonturen, klaar om nieuwe obstakels te trotseren, of klaar zijn voor nieuwe levenservaringen.

25. Het moment is nu

Perfecte zin voor degenen die het heden plaatsen als de plaats om te leven. Als je iets wilt bereiken, stel het dan niet uit tot morgen, maar begin vandaag om er de vruchten van te plukken.

26. Age quod agis

‘Doe wat je wilt’ is de vertaling van deze Latijnse zin en misschien wel een van de favoriete zinnen om te laten tatoeëren. Het moedigt je aan om te handelen wanneer je iets belangrijks in je leven wilt bereiken. Het herinnert je er ook aan dat jij de meester bent over je beslissingen.

27. Ik zal vechten voor het onmogelijke

Immers, elke wens die je je kunt voorstellen lijkt onmogelijk totdat hij uitkomt.

28. Uit moeilijkheden worden wonderen geboren

Dit is een zin die in dezelfde volgorde staat als de vorige. Hij wordt toegeschreven aan Jean de la Bruyere.

29. Vertrouw op de tijd

De tijd is een grote bondgenoot om wonden te helen of om hoop in de toekomst te vestigen.

30. La vita è bella

Het leven accepteren

Als je dat liever hebt, kun je zinnen kiezen om in het Italiaans te tatoeëren. Dit is een heel populaire, die zich laat vertalen als ‘het leven is mooi’.

31. Nosce te ipsum

Dit betekent “Ken uzelf“. Behalve dat het een van de beste korte zinnen is om een tatoeage te laten zetten, is het er ook een die je eraan herinnert dat je niet echt kunt leven zonder jezelf te kennen. Ken je dromen, illusies, angsten, sterke punten, ondeugden en deugden.

32. Amor vincit omnia

Als je denkt dat liefde het krachtigste gevoel is, dan ben je misschien geïnteresseerd in deze Latijnse spreuk. De vertaling ervan is ‘liefde overwint alles’.

33. Word verliefd op jezelf

Als je dat niet doet, zul je nooit op je gemak zijn met je leven. Het is een van de bekendste zinnen van Jack Kerouac en zeer geschikt om te laten tatoeëren.

34. Alles is relatief

Dit zijn woorden die uit de natuurkunde komen en op alle terreinen populair zijn geworden.

35. We boil to different degrees

Clint Eastwood is de auteur van deze woorden – woorden die je eraan herinneren dat iedereen anders is.

36. Je leeft maar één keer

Je vindt deze zin misschien een beetje cliché, maar er schuilt een grote waarheid achter.

37. Geluk is een reis, geen bestemming

Geluk is een schat die iedereen wil bezitten, maar weinigen weten waar ze het moeten zoeken. In deze zin heb je de sleutel.

38. We leven in een regenboog van chaos

Hoewel dat niet verhindert dat de kleuren ervan levendig zijn en je ervan kunt genieten. Bovendien komt de regenboog altijd tevoorschijn na een storm, dus in zekere zin is het een hoopvol beeld. De uitdrukking wordt toegeschreven aan de Franse schilder Paul Cézanne.

39. Eén stap tegelijk

De snelheid van je mars doet er niet toe als je precies weet waar je van plan bent te komen. Wat je ook onderneemt in je leven moet je stap voor stap doen.

40. Hakuna matata

De 83 beste zinnen om te tatoeëren

Dit is misschien wel de populairste zin uit The Lion King. Het is een uitdrukking in het Swahili die zich laat vertalen als “leef en wees gelukkig”.

41. L`unico capolavoro è vivere

De Franse romanschrijver Gilbert Cesbron heeft ons deze zin nagelaten die zich laat vertalen als ‘het enige meesterwerk is te leven’. Ook dit is een herinnering om het leven te waarderen en op waarde te schatten.

42. Leven is geven

Als je mededogen en liefdadigheid beoefent of jezelf als een zorgzaam persoon beschouwt, is dit een geweldig alternatief voor je volgende tatoeage.

43. Er is geen eerlijke wind voor wie niet weet waar hij heen gaat

Dit is nog een van de beste tattoo quotes over het leven die je kunt gebruiken als herinnering om je kompas altijd te richten op waar je heen wilt.

44. I wish for nothing more than my madness

Waanzin laat je soms met meer logica dan rede leven. Wees niet bang om een kleine dosis gezonde waanzin aan je dagelijkse ervaring toe te voegen.

45. Het einde hangt af van het begin

Dit is een van de zinnen om een tatoeage te laten zetten die je ook als levensfilosofie kunt gebruiken. Het is van toepassing op de liefde, op de projecten die je voor je leven plant, op je werk en op al het andere.

46. Adem niet alleen. Leef.

Het leven bestaat niet alleen uit ademen, of werken, of eten. Als je dag vastzit in deze routine, kun je niet zeggen dat je echt leeft.

47. Sommige dingen kosten meer dan je beseft

Dit zijn beroemde woorden van Radiohead die je leren over de waarde en inspanning achter elke levensprestatie.

48. Het leven wacht niet

Het leven stopt niet om op je te wachten als je het niet durft te leven. Dit is een geweldige les om te voorkomen dat je aan het eind van het leven aankomt, vervuld met spijt van wat je niet kon doen.

49. Het leven is een werkwoord

En wat is een werkwoord? Het werkwoord is actie, dus door deze woorden zul je de inspiratie vinden om van je leven te genieten met nieuwe ervaringen.

Vind je dit artikel leuk? Misschien vind je het ook leuk om dit artikel te lezen:
Wat zijn de risico’s van een tatoeage weglaseren?

50. Only time will tell

Zinnen om te laten tatoeëren zoals Only time will tell
Een belangrijk onderdeel van volwassen worden is begrijpen dat geduld bewaren essentieel is om met de moeilijke momenten in het leven om te gaan. Het is mogelijk dit vast te leggen in een tatoeage.

De tijd zal leren of je goede beslissingen hebt genomen en of het pad dat je hebt gekozen het juiste is. Een van de beste korte zinnen voor een tatoeage over tijd.

51. Mijn leven is mijn kunst

En, als je wilt, kun je het aanvullen met: Mijn kunst is mijn leven.

52. Always on to better things

Dit is kort, direct en met een grote praktische zin. Wat kun je nog meer vragen als je tattoo quotes zoekt?

53. Gebroken krijtjes kleuren nog steeds

Ook dit is een geweldige zin van het overwinnen van uitdagingen die een proces van evolutie kan vertalen of symboliseren.

54. If you want to be loved, love

Verwacht geen liefde als je niet bereid bent om lief te hebben. Dit is ongetwijfeld een van de meest praktische liefdeszinnen om te laten tatoeëren.

55. Verzamel momenten, geen dingen

Momenten zijn het enige dat niet van je afgenomen kan worden en zelfs met het verstrijken van de tijd intact blijven.

56. Wees een stem, geen echo

Dat wil zeggen, herhaal niet de patronen van anderen.

57. Bewijs hun ongelijk

Als je alleen maar mensen bent tegengekomen die je vertellen dat je het niet kunt maken in je leven, wat is dan een betere manier om je eraan te herinneren dat het anders moet dan met deze woorden?

58.  You are your only limit

Veel van de grenzen die je in het leven tegenkomt, stel je eigenlijk zelf. Daarom is dit een van de zinnen om te laten tatoeëren die je kunt kiezen om spoken die je tegenhouden uit te bannen.

59. Zeg minder, doe meer

Woorden zijn betekenisloos als ze niet overeenkomen met de werkelijkheid.

60. Glimlach. Het is gratis therapie.

Blije oudere vrouw

Een glimlach is immers een behandeling die ook onmiddellijk resultaat oplevert. De zin wordt toegeschreven aan Douglas Horton en ook een van de veelgebruikte zinnen om te laten tatoeëren.

61. We zijn hier allemaal gek

Dit zijn woorden die voorkomen in Alice in Wonderland.

62. Sterven met herinneringen

Het leven draait, in veel opzichten, om het verzamelen ervan.

63. If you can dream it, you can do it

Dit is een citaat van Walt Disney waarmee velen zich zullen identificeren.

64.Het hele leven is een experiment

Het is een experiment dat in werkelijkheid gebaseerd is op vallen en opstaan.

65. Stop nooit met groeien

De slechtste keuze die iemand in het leven kan maken is te kiezen voor stagnatie.

66. Never, never, ever give up

Dit is een herinnering dat opgeven nooit het antwoord is, vooral als het gaat om het nastreven van je dromen. Het citaat is van Winston Churchill.

67. Er is geen instinct als dat van het hart

Soms is het veel waardevoller dan dat van het verstand.

68. De zon schijnt altijd weer door de wolken

Als je door donkere tijden bent gegaan, zullen deze woorden een herinnering verzegelen dat je altijd het licht aan het eind van de tunnel zult vinden. Je moet alleen bereid zijn het te vinden.

69. Loslaten betekent niet afscheid nemen

Soms is het zelfs de beste oplossing om een probleem op te lossen.

70. Semper fidelis

Huwelijk

De Latijnse spreuk vertaalt zich als ‘altijd trouw’.

71. Leef het leven dat je je hebt voorgesteld

Dit is een iets andere constructie dan andere tattoo-zinnen die we in dezelfde trant hebben genoteerd.

72. Wees trouw aan jezelf

Als je dat niet doet, doe je die ene persoon die je het meest zou moeten koesteren in je hele leven tekort.

73. Je ne regrette rien

‘Ik heb nergens spijt van’. Dit zijn welbekende woorden uit het veelgeprezen lied van Edith Piaf dat spijt in het verleden laat. Het is een van de beste zinnen om te laten tatoeëren als je op zoek bent naar afsluiting.

74. Less is more

De paradox in deze woorden – of althans de tegenstrijdige betekenis ervan – is wat het zo origineel maakt.

75. De waarheid zal je bevrijden

Dit is een herinnering om nooit te stoppen met het zoeken naar de waarheid.

76.  Would you destroy something perfect in order to make it beautiful?

‘Would you destroy something perfect in order to make it beautiful?’ Gerard Way is de auteur van deze zin, die weliswaar een beetje lang is voor een tatoeage, maar toch naadloos kan passen in grotere ontwerpen.

77. Leef en laat leven

Meer dan een uitdrukking is dit een levensfilosofie. Perfect dus voor een nieuwe tatoeage.

78. All you need is love

“All you need is love.” Dit is de zin van John Lennon die alle fans van de componist zich dierbaar herinneren.

79. Het beste moet nog komen

Dit zijn woorden die je vullen met hoop voor de toekomst. Zolang je er de voorwaarden voor schept, zullen er goede dingen op je pad komen.

80. Als je wilt zingen, zing dan

Een van de beste zinnen voor muziektatoeages. In meer algemene zin moedigt het je aan om te doen wat je wilt doen, ongeacht de mening van anderen.

81. Het leven gaat door

Het zal altijd doorgaan. Als je de wil hebt om door te gaan, ongeacht obstakels, tragedies of tegenslagen.

82. Errare humanum est

Vergissen is menselijk is de vertaling van deze bekende Latijnse spreuk. Dit is een goede keuze als je in het verleden fouten hebt gemaakt die je in het heden probeert te helen.

83. Er is geen geluk zonder enige waanzin

(Tenminste, als waanzin wordt opgevat als iets dat afwijkt van de norm).

Met deze woorden sluiten we onze lijst af van de beste zinnen om te laten tatoeëren. Ze verzamelen verschillende gedachten, ideeën en zelfs verwijzingen naar de populaire cultuur. Vergeet ten slotte niet om goed na te denken over welke van hen allemaal bij jouw interesses of gedachten passen, voordat je besluit ze met inkt op je huid te markeren.


Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.