De 3 voornaamste voordelen van auberginewater

Dit zal je wellicht verbazen, maar eeuwen geleden werd aubergine gezien als een giftige en gevaarlijke plant. Waarom? Door de diepe kleur die deze groenten heeft. Met de tijd kwam men er in India achter dat deze plant eigenlijk juist veel geneeskrachtige voordelen biedt. Zo werd de aubergine langzaam aan een onmisbaar element in veel verschillende remedies.

Tegenwoordig zijn de voordelen die aubergines bieden over de hele wereld bekend – zo zijn veel mensen zich bijvoorbeeld bewust van het gegeven dat aubergine kan helpen cardiovasculaire ziekte, pijn als gevolg van reumatoïde artritis en zelfs verbranding van de zon te behandelen. Deze voordelen zijn toegankelijk voor vrijwel iedereen.

Zou je deze mogelijkheden echt willen mislopen? We zijn nu nog maar aan het begin van de lange lijst voordelen die aubergines bieden. In dit artikel gaan we het hebben over de drie voornaamste voordelen die het drinken van auberginewater kan bieden. Let dus goed op!

1. Auberginewater is cholesterolverlagend

cholesterol-goed-slecht2

Enkele jaren geleden werd er door het ministerie van landbouw in de Verenigde Staten (United States Department of Agriculture, USDA) een studie uitgevoerd die het vermoeden van veel mensen bevestigde, namelijk dat auberginewater kan helpen de gehaltes slecht cholesterol in de bloedbaan te verlagen. Laten we eens kijken naar enkele van de belangrijkste conclusies die uit dit onderzoek naar voren kwamen:

 • Chlorogeenzuur: van alle antioxidanten die aubergine bevat is deze antioxidant het meest aanwezig. Chlorogeenzuur is het meest effectief bij het verlagen van gehaltes slecht cholesterol (LDL).
 • Auberginewater bevordert de bloedsomloop, waardoor het voorkomt dat plaque aan de slagaderwanden gaat plakken waardoor de aderen verharden.
 • Wanneer je auberginewater maakt is het belangrijk om altijd de schil te laten zitten wanneer je de aubergine kookt. De schil bevat namelijk de grootste hoeveelheden flavanoïden. Dit zijn antioxidanten die kunnen helpen je cardiovasculaire gezondheid te onderhouden.

2. Auberginewater kan de pijn die veroorzaakt wordt door reumatoïde artritis verlichten

hand-reumatoide-artritis2

Als je regelmatig last hebt van pijn en zwelling in je gewrichten, probeer dan eens wat auberginewater te drinken. De ontsteking, roodheid en pijn die verbonden zijn aan reumatoïde artritis kunnen allemaal worden verlicht door de geneeskrachtige eigenschappen van deze unieke groente.

 • Zoals we hierboven ook al aangaven is chlorogeenzuur een van de belangrijkste bestanddelen van aubergine. Dit zuur is geweldig om infecties tegen te gaan en ontstekingen te remmen.
 • Laten we ook de ontelbare hoeveelheid vitamines en mineralen die aubergines bevatten niet vergeten. Deze vitamines en mineralen helpen namelijk gewrichten, kraakbeen en spierweefsel sterker te maken. Als je regelmatig auberginewater drinkt, krijg je onder andere een gezonde dosis vitamine A, B1, B2, C en E binnen, alsook een gezonde dosis mineralen als kalium, calcium, magnesium, ijzer en fosfor. En alsof dit niet al genoeg is bevatten aubergines ook nog een andere gezonde bestanddelen als foliumzuur, vezels en koolhydraten.

3. Auberginewater kan helpen overtollig vet te verliezen

Rug

De voordelen die auberginewater biedt in verband met gewichtsverlies zijn welbekend en de drank is ook erg effectief. Maar weet je ook waarom auberginewater zo goed werkt bij gewichtsverlies?

 • Je hebt vast wel gemerkt dat aubergine een lichtelijk bittere smaak heeft. Enig idee hoe dit komt? Aubergines bevatten bepaalde geneeskrachtige bestanddelen die helpen het lichaam te zuiveren en bovenal de leverfunctie stimuleren. Daarnaast verbetert auberginewater de werking van de galblaas en dit zorgt voor een betere spijsvertering en een snellere vetverbranding.
 • Nog een interessant weetje is dat het drinken van auberginewater hardnekkig vet rond je middel kan aanpakken en er geleidelijk aan voor kan zorgen dat je een slankere taille krijgt. Dit komt omdat auberginewater zowel een zuiverende als een vochtafdrijvende werking heeft. Zodoende zul je door veel auberginewater te drinken en een gezonde leefstijl te leiden, waarbij je je houdt aan een goed trainingsschema, erg gemakkelijk vet verliezen.

Hoe maak je auberginewater?

Om auberginewater te maken heb je een middelgrote aubergine nodig en één liter water. Dit recept is helemaal niet ingewikkeld en zoals we al hebben aangegeven uiterst gezond. Waarom begin je dus niet vandaag al? Zo kun je auberginewater maken:

Ingrediënten

 • 1 middelgrote aubergine
 • 1 liter water
 • Het sap van een halve citroen

Bereiding

 • Was de aubergine grondig en snijd de groente vervolgens in schijfjes.
 • Breng het water aan de kook en voeg dan de aubergineschijfjes toe. Doe dit voorzichtig, zodat de aubergine niet verbrandt.
 • Kook de aubergine minstens 20 tot 25 minuten tot deze erg zacht is. Zet het vuur uit en laat de aubergine nog minstens een uur in het water zitten.
 • Wanneer het uur voorbij is giet je het water door de zeef, waarbij je het opvangt in een kom. Je kunt je auberginewater bewaren in een donkere glazen fles of een andere donkere houder (in donker glas zal het water het langst goed blijven).
 • Voeg wanneer het water in de fles zit het citroensap toe. Probeer vier glazen auberginewater per dag te drinken. Het eerste glas ’s ochtends zodra je wakker wordt op een lege maag, vervolgens een glas na de lunch, het derde glas in de late middag en het vierde en laatste glas na het avondeten. Doe dit zeven dagen achtereenvolgend, één keer per maand. Je zult al snel de vele voordelen die auberginewater biedt beginnen te merken.