Creatieve ideeën voor verlichte glazen

Leer je eigen verlichte glazen te maken om je kamers op een aparte, mooie en opvallende manier te versieren. Kijk eens naar de volgende ideeën!
Creatieve ideeën voor verlichte glazen

Geschreven door Ivan Aranaga Amengual

Laatste update: 24 augustus, 2022

Verlichte glazen zijn decoratieve elementen die net zo veelzijdig kunnen zijn als je zelf wilt. Bovendien is het bedenken van nieuwe decoratieve ideeën en recyclingmaterialen een uitstekende en creatieve manier om op natuurlijke wijze te ontstressen!

Als het gaat om het testen van je creativiteit, is het helemaal niet nodig om allemaal dure materialen in te slaan. Je kunt altijd proberen om bepaalde producten te hergebruiken, zoals producten die je al in huis hebt maar nooit gebruikt. Over het algemeen zijn dingen gemaakt van plastic het meest bruikbaar, maar je kunt ook glas, papier en zelfs karton gebruiken.

In dit artikel laten we je daarom zien hoe je zelf op creatieve wijze verlichte glazen kunt maken.

Creatieve ideeën voor verlichte glazen

1. Engeltjes van licht

Bekertjes om verlichte glazen van te maken

Materialen

 • 1 potlood
 • Waspapier
 • Kartonnen bekertjes
 • 1 doos met kleurpotloden
 • Viltstiften
 • Transparante tape of lijm
 • Kleine LED-lampjes (bij voorkeur draadloos)

Procedure (om de engel te kleden)

 1. Pak het waspapier erbij en teken hier de omlijning van de beker op: leg het bekertje op het papier om het om te trekken. Op die manier krijg je een gebogen vorm die in de beker past.
 2. Knip dit sjabloon vervolgens uit. Zorg ervoor dat je niet precies over de lijn knipt maar liever een halve centimeter om de lijn heen.
 3. Kleur dit bekertje dan in zoals je zelf wilt.
 4. Vouw het papietje vervolgens op als een waaiertje Hierdoor krijgt je engel namelijk volume.
 5. Zodra je het papiertje hebt opgevouwen, knip je een paar geometrische vormen uit. Zoveel als je zou willen.
 6. Vouw het papiertje dan weer open en ga verder met het versieren ervan. Gebruik de viltstiften om de randen en verschillende decoraties te detailleren. Het idee is om het patroon van een stof te imiteren, zoals kant.

Procedure (voor de vleugels en het gezicht van de engel)

 1. Pak er vervolgens nog een velletje waspapier bij en teken hierop het gezicht van de engel. Maak dit gezicht zo gedetailleerd als je zelf wilt. Je kunt er bijvoorbeeld ook voor kiezen om het gezicht heel minimalistisch te maken. Wees niet bang om voor de tweede optie te kiezen als je de vorige stap heel uitgebreid hebt gemaakt.
 2. Markeer de randen met de viltstift, net zoals de andere delen van het gezicht, zodat alles wat je hebt getekend duidelijk zichtbaar is.
 3. Kleur het gezicht dan in zoals je zelf wilt.
 4. Herhaal deze stap om de vleugels te versieren.
 5. Plak elk deel dat je hebt gemaakt vast aan de beker door middel van lijm of plakband. Leg de LED-lampjes vervolgens onder de beker zodat de engel licht geeft.

Je zult zien dat je hierdoor een prachtig decoratiestuk krijgt om in een speciale hoek van je huis neer te zetten. Wat ons betreft zijn deze engeltjes helemaal niet alleen bedoeld voor Kerstmis. Het hangt allemaal af van welke stijl je eraan geeft.

2. Verlichte fotolijstjes

Verlichte glazen

Laten we verdergaan en kijken hoe we nog meer kunnen genieten van de eeuwige herinneringen in ons huis. Tegenwoordig laten nog maar heel weinig mensen hun foto’s afdrukken. In plaats daarvan bewaren de meeste mensen hun foto’s gewoon op hun telefoon of computer. Het is tijd om dit te veranderen en onze mooie momenten tentoon te stellen!

Materialen

 • Liniaal
 • Schaar
 • Foto
 • Perkament
 • Glazen bekers
 • Dubbelzijdig plakband
 • Kaarsen (gewone of op batterijen)

Voordat je aan de slag gaat met je foto’s, willen we je een paar tips geven om je werk eenvoudiger te maken. Het idee is om te laten zien hoe creatief je bent en de belangrijke herinneringen die je niet wilt vergeten tentoon te stellen.

We raden je aan om horizontale foto’s te gebruiken, zodat ze het hele glas bedekken en het kaarslicht het volledige beeld zal omhullen. Als je daarnaast een foto in zwart-wit laat afdrukken op perkamentpapier, krijgt deze een nostalgische uitstraling.

Procedure

 1. Knip de foto voorzichtig zodat deze even breed en hoog is als het glas dat je gaat gebruiken.
 2. Nadat je de foto in het glas hebt geplaatst, gebruik je dubbelzijdig plakband om hem vast te plakken.
 3. Als het glas dat je gebruikt erg groot is, moet je misschien meerdere foto’s gebruiken om alle zijden te bedekken.
 4. Nadat je de foto hebt vastgeplakt, plaats je de (niet aangestoken) kaars voorzichtig in het glas. 

Een groot voordeel is dat de kaars overal mooi zal staan. Het zal ofwel opvallen door het licht dat het geeft ofwel alleen vanwege zijn aanwezigheid.

Als bijkomend advies raden we je aan om een geurkaars te gebruiken om je verlichte glas nog een extra finishing touch te geven.

Daarnaast willen we nog een interessant feitje met je delen: deze verlichte fotolijstjes zijn een geweldige optie voor het verfraaien van gezellige bijeenkomsten, zowel binnen als buiten.

Ga zelf aan de slag met je eigen versie van deze verlichte glazen! 


Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.