Cholesterol verminderen met een sap van aloëvera, komkommer en grapefruit

Combineer dit sap met een evenwichtig dieet. Dan zal het op een gemakkelijke manier je cholesterolpeil verminderen. Dat is dankzij de uitstekende eigenschappen van zijn ingrediënten.
Cholesterol verminderen met een sap van aloëvera, komkommer en grapefruit

Geschreven door Daniela Echeverri Castro

Laatste update: 24 augustus, 2022

Een hoog cholesterol is een probleem dat de bevolking van deze moderne tijd raakt. Vooral mensen in ontwikkelde landen hebben er last van. Gelukkig kan je het cholesterol verminderen met een sap dat bovendien heel lekker smaakt.

Maar laten we eerst eens kijken wat een hoog cholesterol is. Wel, het wordt veroorzaakt door een buitensporige opbouw van cholesterol of lipiden in de slagaders. Het is een vettig bestanddeel dat zich in al je lichaamscellen bevindt.

Lipiden worden op een natuurlijke manier afgescheiden door je lever. Maar het lichaam neemt ze ook op wanneer je bepaalde voedingsmiddelen eet die ze bevatten.

Het is inderdaad een essentieel element voor de processen in je lichaam. Maar hoge niveaus van cholesterol kunnen tot ernstige gezondheidsproblemen leiden.

Het meest zorgwekkende feit is dat vele mensen deze aandoening negeren. Want er zijn geen duidelijke symptomen tot het veel schade veroorzaakt.

Dat is de reden waarom je regelmatig je bloed moet laten onderzoeken op cholesterol. En als je resultaten hoog zijn, moet je onmiddellijk maatregelen nemen om het onder controle te krijgen.

Naast behandelingen met medicatie bestaan er gelukkig ook natuurlijke manieren waarop je je cholesterolniveau kan stabiliseren.

Je kan bijvoorbeeld cholesterol verminderen met een sap van aloëvera, komkommer en grapefruit. Dit stimulerende drankje reinigt je slagaders en verwijdert alle resten van dit bestanddeel.

Je moet het zeker eens problemen!

Cholesterol verminderen met een sap van aloëvera, komkommer en grapefruit

De ingrediënten waaruit dit natuurlijke sap bestaat, verschaffen het lichaam grote hoeveelheden essentiële voedingsstoffen. Wanneer je lichaam ze opneemt, verbeteren ze de processen die het teveel aan cholesterol in de bloedsomloop afbreken.

Deze drank is ook zuiverend en vochtafdrijvend. Die effecten zullen je helpen om gewicht te verliezen. Bovendien verminderen ze je risico op de ontwikkeling van een cardiovasculaire aandoening.

De voordelen van aloëvera

Cholesterol verminderen met een sap

De genezende eigenschappen van aloëveragel  worden al honderden jaren in de alternatieve geneeskunde gebruikt.

Deze plant is bekend voor zijn ontsmettende, ontstekingsremmende en antioxidante bestanddelen. Dat zorgt ervoor dat het in staat is om je lichaam te beschermen. Aloëvera bevordert de verlichting van meerdere gezondheidsproblemen die de normale functie van het lichaam kunnen verstoren.

 • Het is erg nuttig voor je cardiovasculaire gezondheid. Dat is niet alleen omdat het de ontsteking vermindert. Maar het komt ook omdat de voedingsstoffen helpen om de plaque te verwijderen die zich in je slagaders vormt.
 • De natuurlijke vezels, aminozuren en vitaminen verlagen je niveau van slecht cholesterol (LDL). Ze verhogen ook het goed cholesterol (HDL).
 • Het is een uitstekende manier om gifstoffen uit je bloedstroom af te voeren. Bovendien helpt het om vochtophoping te bestrijden.

De voordelen van komkommer

Komkommer is een groente met weinig calorieën. Zijn rijke voedingsstoffen zijn erg nuttig om een hoog cholesterol te vermijden.

 • Komkommer bevat veel water en antioxidante bestanddelen. Deze groente laat de oxidatie van vetten in het lichaam dalen. Op die manier wordt voorkomen dat het cholesterol samengesteld wordt.
 • De vitaminen en mineralen in komkommer verminderen ook de vorming van plaque in de slagaders en zorgen voor een goede bloedcirculatie.
 • Vezels helpen om de schadelijke vetten uit de voeding die je eet op te vangen. Zo voorkomen ze dat die vetten zich in het lichaam vastzetten. Komkommer bevat ook kalium. Dit bestanddeel helpt de vochtophoping te verkleinen en voorkomt een hoge bloeddruk.

De voordelen van grapefruit

Grapefruit

Grapefruit is populair geworden als een aanvullend voedingsmiddel om gewicht te verliezen en een hoog cholesterol te bestrijden.

 • Wanneer je regelmatig grapefruit eet, dan zal het de synthese verminderen van het slechte cholesterol (LDL) dat door je lever uitgevoerd wordt.
 • Het verhoogt ook de antioxidante activiteit in je bloedstroom. Op die manier verkleint het de negatieve invloed van vrije radicalen en vermindert het de vorming van plaque in de slagaders.
 • De voedingsvezels in grapefruit helpen bij de vermindering van de opname van cholesterol in de darmen. Tegelijkertijd verbetert het de vertering van vetten.
 • Het is ook een reinigend voedingsmiddel dat de gifstoffen uit je lichaam verwijdert. Bovendien houdt het een goede bloedcirculatie in stand.

Hoe maak je dit sap met aloëvera, komkommer en grapefruit?

Als je een hoog cholesterol hebt of je hebt voedsel gegeten die veel van deze vet bevat, probeer dan dit gezonde sap te maken. Want je kan cholesterol verminderen met een sap dat deze ingrediënten bevat.

Ingrediënten

 • het sap van 5 grapefruits
 • 2 eetlepels aloëveragel (30 g)
 • 1/2 komkommer
 • het sap van een halve citroen
 • 1 knoflookteentje (eventueel)

Bereiding

 • Pers het grapefruit en doe het sap in de blender.
 • Voeg dan de aloëveragel, de komkommer en het citroensap toe.
 • Om de eigenschappen van dit sap te versterken kan een rauw knoflookteentje toevoegen.
 • Mix dan alles tot je een glad gelijkmatig drankje hebt. Drink het onmiddellijk op.

Hoe gebruik je dit drankje?

 • Drink dit sap minstens drie keer per week op een nuchtere maag.

Zoals je ziet, kan je een hoog cholesterol verminderen met een sap van groenten en fruit. Het is ook gemakkelijk om dit sap te maken. Bovendien heb je geen dure ingrediënten nodig die moeilijk te vinden zijn.

Het belangrijkste is dat je dit drankje combineert met een gezond dieet dat weinig vetten bevat. Waarom is dit belangrijk? Wel, de reden is dat dit sap je niet zal helpen als je ongezonde eetgewoonten blijft behouden.


Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.