Bieten-peterseliesap om spataderen tegen te gaan

Door het drinken van dit sap, sporten en gezond eten, kunnen we de circulatie verbeteren, de aderen ondersteunen en spataderen voorkomen.

Niettemin kan je deze vervelende aandoening voorkomen door het volgen van een gezond dieet en voldoende beweging.

Als je spataderen een vergevorderd stadium hebt, twijfel dan niet om contact op te nemen met je huisarts. Hij of zij kan de spataderen beoordelen.


Gelukkig is dit sapje met rode bieten en peterselie erg nuttig voor de behandeling van allerlei soorten spataderen, zoals de zogenaamde spinnetjes of dieper liggende spataderen.
De voordelen ervan zijn uitzonderlijk. Dit sapje kan bijvoorbeeld de bloedcirculatie in de benen verbeteren.

We zullen meer uitleggen over de voordelen van dit sapje in dit artikel.

Rode bieten en peterselie ondersteunen de bloedcirculatie

Spataderen verschijnen vooral door een combinatie van onze genen en de levenstijl die wij hebben. Er zijn echter veel manieren om ze tegen te gaan en zelfs te voorkomen.

Als bijvoorbeeld je moeder lijdt of heeft geleden aan spataderen, is het erg belangrijk dat je hier rekening mee houdt om dit te kunnen voorkomen. Iets zo simpels als het vermijden van langdurig stil zitten en het volgen van een dieet dat rijk is aan antioxidanten, water en vers fruit en groenten, kan veel voordelen geven.

Naast alle voedingsmiddelen die je elke dag kan eten, zijn er twee soorten groenten die je ook zou moeten toevoegen aan je dagelijkse dieet: rode bieten en peterselie. Je kunt je voordelen uit deze groenten op een makkelijke en snelle manier halen. Je kan bijvoorbeeld een natuurlijk sapje maken met deze ingredienten.

Rode Bieten

Rode bieten zorgen voor onze aderen

Als je benen al een aantal dagen zwaar, moe en gezwollen aanvoelen, kan dit sapje met rode bieten en peterselie de geschikte oplossing zijn.

 • Rodebietensap is rijk aan nitraten. Deze verbeteren de bloedcirculatie.
 • De nitraten die gevonden worden in rode bieten openen de aderen en maken een grotere toevoer van zuurstof door de aderen mogelijk. Dit verlaagtde bloeddruk. Dit is vooral dankzij de stikstofoxide.
 • Daarnaast bevatten rode bieten ook bètalaïne, een krachtige antioxidant die anti-ontstekende eigenschappen heeft en die ook schimmelwerend werkt. Het helpt ons lichaam te ontgiften. 
 • Ook ondersteunen rode bieten onze lever door de basisprocessen te ondersteunen, door het zuiveren van ons bloed en de synthese van bepaalde hormonen.
 • Laten we niet vergeten dat de magnesium die gevonden wordt in rode bieten ook een goede bloedcirculatie en schone aderen ondersteunt.

Peterselie: een krachtig anti-ontstekend middel

Peterselie bevat twee krachtige elementen die de spataderen verminderen en behandelen: luteoline en vitamine C.

 • Deze twee componenten handelen als een krachtige anti-onstekende bron die de aanwezigheid van trombose vermindert. Ook verlichten ze zwelling en vermoeidheid in de benen, wanneer dit regelmatig wordt toegepast.
 • Peterselie bevat een goed arsenaal aan antioxidanten en kan ons lichaam reinigen en de bloedcirculatie ondersteunen. Ook kan het helpen om spataderen te verbeteren.
 • Ook moeten we niet vergeten dat peterselie rijk is aan kalium, een essentieel mineraal dat de bloeddruk reguleert. Kalium kan zelfs een hoge bloeddruk verminderen. 

Hoe bereid je dit bieten-peterseliesap?

Bietensap

Ingredienten

 • 1 rode biet
 • 1 theelepel peterselie (5 g)
 • Citroensap (van een halve citroen)
 • 1 glas water (200 ml)

Bereiding

 • Kies een gemiddeld grote rode biet die nog niet te rijp is. De beste manier om alle voordelen eruit te halen, is door deze vers te eten. Was hem grondig, schil hem en snijd hem vervolgens in vier stukken, zodat hij makkelijk te mixen is.
 • Was vervolgens de peterselie ook goed. Ondanks dat peterselie een sterke smaak heeft, is het het waard om dit toe tevoegen aan het sapje om de aanwezigheid van spataderen te verminderen.
 • Je hoeft alleen maar de vier bovenstaande ingredienten in de blender te doen.
 • Vervolgens mix je alle ingredienten goed totdat je een goed gemixt en zacht sap overhoudt zonder klontjes.

We raden je aan om dit sapje in de ochtend, drie keer per week te drinken. Dit zal je bloedcirculatie en weerstand verbeteren. Ook zal het je dagelijkse activiteiten ondersteuenen, omdat je meer energie zal hebben.

Bekijk Ook