Bieten-peterseliesap om spataderen tegen te gaan

Door het drinken van dit sap, sporten en gezond eten, kunnen we de circulatie verbeteren, de aderen ondersteunen en spataderen voorkomen.
Bieten-peterseliesap om spataderen tegen te gaan
Abel Verdejo

Geschreven en geverifieerd door de fysiotherapeut Abel Verdejo.

Laatste update: 05 maart, 2019

Als je een gezond dieet volgt en voldoende sport, is het goed te doen om spataderen te voorkomen. Als je al spataderen hebt, neem dan contact op met je huisarts. Hij of zij kan goed bepalen wat jij nodig hebt om spataderen tegen te gaan.

Dit sapje met rode bieten en peterselie kan je goed helpen bij het behandelen van allerlei soorten spataderen. Denk bijvoorbeeld aan de zogenaamde spinnetjes of de dieperliggende spataderen.

De voordelen van dit sapje zijn fantastisch. Het sap van rode bieten en peterselie kan bijvoorbeeld ook de bloedcirculatie in de benen verbeteren. In de rest van dit artikel gaan we hier wat dieper op in.

De voordelen van rode bieten en peterselie

Rode Bieten

Spataderen verschijnen vooral door een combinatie van onze genen en de levensstijl die wij hebben. Er zijn echter veel manieren om spataderen tegen te gaan en zelfs te voorkomen.

Als je moeder of vader bijvoorbeeld last heeft van spataderen, is het belangrijk om hier rekening mee te houden. Zo kun je je best doen om ze te voorkomen. Je kunt spataderen al deels voorkomen door de volgende simpele dingen te doen:

 • niet te lang stilzitten
 • een dieet volgen dat rijk is aan antioxidanten
 • genoeg water drinken
 • vers fruit en verse groenten eten

Naast alle voedingsmiddelen die je elke dag kan eten, zijn er twee soorten groenten die je ook zou moeten toevoegen aan je dagelijkse dieet: rode bieten en peterselie. Het is makkelijk om deze twee groenten aan je dieet toe te voegen. Probeer bijvoorbeeld het volgende natuurlijke sapje eens!

Rode bieten om spataderen tegen te gaan

Als je benen al een aantal dagen zwaar, moe en gezwollen aanvoelen, kan dit sapje met rode bieten en peterselie de geschikte oplossing zijn:

 • Rode bietensap is rijk aan nitraten. Deze verbeteren de bloedcirculatie.
 • De nitraten in rode bieten openen de aderen en maken een grotere toevoer van zuurstof door de aderen mogelijk. Dit kan de bloeddruk verlagen. Dit komt vooral dankzij de stikstofoxide in rode bitten.
 • Rode bieten bevatten daarnaast ook bètalaïne. Dit is een krachtige oxidant die ontstekingsremmende eigenschappen heeft. Daarnaast gaat deze antioxidant schimmel tegen. Dit stofje kan ons helpen bij het ontgiften van ons lichaam. 
 • Rode bieten ondersteunen de basisprocessen van onze lever. Het helpt ons bij het zuiveren van ons bloed en bij de synthese van bepaalde hormonen.
 • Deze rode bieten zijn tenslotte rijk aan magnesium. Magnesium ondersteunt de bloedcirculatie en verschoont de aderen. 

peterselie om spataderen tegen te gaan

Peterselie bevat twee krachtige elementen die de spataderen verminderen en behandelen:

Deze twee componenten hebben ontstekingsremmende effecten. Ze kunnen tevens de symptomen van trombose verminderen. Daarnaast kunnen ze zwelling en vermoeidheid in de benen verlichten.

Peterselie bevat daarnaast een groot aantal antioxidanten. Dit kan ons helpen bij het reinigen van ons lichaam en het verbeteren van onze bloedcirculatie. We kunnen het ook gebruiken om spataderen tegen te gaan.

Peterselie is ook nog eens rijk aan kalium. Dit is een essentieel mineraal dat de bloeddruk reguleert. Kalium zou mensen met een hoge bloeddruk kunnen helpen bij het verlagen van de bloeddruk. 

Bieten-peterseliesap om spataderen tegen te gaan

Bietensap

Ingredienten

Bereiding

 • Kies een gemiddeld grote rode biet die nog niet te rijp is. De beste manier om alle voordelen eruit te halen, is door deze vers te eten.
 • Was hem grondig, schil hem en snijd hem vervolgens in vier stukken, zodat hij makkelijk te mixen is.
 • Was de peterselie vervolgens ook goed. 
 • Stop alle ingredienten in de blender.
 • Mix alle ingrediënten totdat je een dunne sap zonder klontjes overhoudt.

We raden je aan om dit sapje minstens drie keer per week te drinken. Je kunt dit het beste in de ochtend doen. Dit kan je bloedcirculatie en weerstand namelijk verbeteren. Ook kan het ondersteunen bij het uitvoeren van dagelijkse verplichtingen. Het sapje geeft je namelijk meer energie.


Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.