Behandel gezichtsvlekken met peterselie

Je huid is een gevoelig orgaan – vooral de gezichtshuid – en reageert al op de kleinste veranderingen in de omgeving of hormonale veranderingen. Er bestaan duizenden gezichtscrèmes die bedoeld zijn om de effecten van veroudering, het milieu en stress te behandelen, maar je kunt ook kiezen voor een natuurlijk middel dat je misschien al in de koelkast hebt liggen.
Behandel gezichtsvlekken met peterselie

Laatste update: 27 december, 2018

Peterselie is een uitstekende antioxidant en een perfect middel om vrije radicalen tegen te gaan. Daarom alleen al zou het zeker deel uit moeten maken van je schoonheidsroutine.

Niemand houdt ervan om donkere vlekken op zijn huid te hebben. Of ze nu ontstaan door blootstelling aan de zon of door veroudering. Waarom probeer je niet een zo goed mogelijk uitziende huid te hebben. Terwijl je geen fortuin hoeft uit te geven aan crèmes die slechts tijdelijke resultaten leveren?

Probeer eens die onaantrekkelijke en storende vlekken te behandelen door middel van het gebruik van peterselie. 

Peterselie voor de behandeling van gezichtsvlekken

Krulpeterselie

Wie heeft er nu niet één of twee vlekjes op zijn gezicht waarvan ze graag zouden willen dat die eindelijk eens weg zouden trekken of dat ze niet altijd gecamoufleerd hoefden te worden met make-up? Of het nu de huid op je neus, voorhoofd, wang of kin is, je gezichtshuid is ontzettend kwetsbaar. Dit gedeelte van de huid wordt namelijk continu blootgesteld aan het milieu en schadelijke elementen als zonlicht, verontreinigende stoffen en kou… en niet te vergeten veroudering.

Misschien ben je met de jaren nogal afhankelijk geworden van je favoriete gezichtscrème of van je tripjes naar de schoonheidssalon, maar er bestaat een eenvoudigere manier om een stralende uitstraling te krijgen. Je zult gezichtsvlekken nu eenmaal niet als sneeuw voor de zon kunnen laten verdwijnen, maar je kunt er zeker wel voor zorgen dat ze minder zichtbaar worden op je huid.

Welke invloed heeft peterselie op donkere vlekken of onzuiverheden?

Sproeten

Peterselie, bomvol vitamines, kun je gemakkelijk verkrijgen bij je plaatselijke supermarkt, biologische supermarkten of op boerenmarkten. Peterselie is niet alleen bevorderend voor je immuunsysteem, maar is daarnaast ook een uitstekende antioxidant en kan je lichaam helpen zich te beschermen tegen vrije radicalen.

En alsof dat niet al genoeg is om je ervan te overtuigen deze kruidachtige plant toe te voegen aan je schoonheidsroutine, is het plantje ontzettend rijk aan vitamine C en daardoor bijzonder geliefd bij alle grote kuuroorden en schoonheidsklinieken. Zij gebruiken peterselie om de huid te voeden, littekens minder zichtbaar te maken en de aanmaak van collageen te stimuleren. Dit krachtige kruid verdient daarom zijn plaatsje in je keuken en je verzorgingstas dubbel en dwars.

Hoe kan ik peterselie gebruiken om gezichtsvlekken te verminderen?

Gezichtscrème

Hieronder vind je aantal suggesties hoe je peterselie, vers of in andere vormen, kunt gebruiken als de perfecte toevoeging aan je huidverzorgingsroutine.

Eerste suggestie

  • Gebruik ongeveer vijf takjes peterselie en vermaal deze tot een pasta die je kunt gebruiken als gezichtsmasker.
  • Wanneer je dit eenvoudige gezichtsmasker hebt gemaakt, kun je het direct aanbrengen op de plekken waar vlekken zichtbaar zijn.
  • Laat het masker 10 minuten zitten en spoel het daarna af met warm water.
  • Herhaal dit dagelijks voor het slapengaan.

Tweede suggestie

Een iets ingewikkeldere, maar toch nog redelijk simpele manier om peterselie te gebruiken omvat nog een aantal andere ingrediënten die eveneens erg goed zijn om gezichtsvlekken te behandelen en de huid te hydrateren. Je hebt nodig: vijf takjes peterselie, vijf druppels citroensap, olijfolie en drie schijfjes komkommer.

  • Pureer dit samen in de blender tot er een pasta ontstaat.
  • Gebruik een watje of washandje om de pasta aan te brengen op de plekken waar je vlekjes hebt.
  • Laat dit tien minuten zitten en spoel het vervolgens af met warm water.
  • Gebruik dit masker ‘s avonds om blijvende resultaten te zien.

Hoewel het misschien iets meer tijd kost dan het smeren van een crème, zul je merken dat je door simpelweg peterselie toe te voegen aan je schoonheidsroutine je huid positief zult beïnvloeden.

Peterselie is een van de beste ingrediënten om je huid mee te behandelen.

Probeer het eens uit en merk zelf het verschil.


Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.