Afslanken met een smoothie van komkommer, citroen en munt

De ingrediënten in dit drankje hebben urineafdrijvende eigenschappen. Dat maakt van deze natuurlijke smoothie een geweldig middel om te ontgiften, gewicht te verliezen en vochtophoping te vermijden.
Afslanken met een smoothie van komkommer, citroen en munt
Elisa Morales Lupayante

Beoordeeld en goedgekeurd door de pedagoog in lichamelijke opvoeding en voedingsdeskundige Elisa Morales Lupayante.

Geschreven door Okairy Zuñiga

Laatste update: 24 augustus, 2022

Er is niets meer verfrissend dan deze smoothie van komkommer, citroen en munt. Alle ingrediënten zijn natuurlijk. Je vindt ze in elke keuken die redelijk gevuld is met gezonde voeding.

Deze smoothie is ook heerlijk en enorm makkelijk om te maken. Het zal je helpen om op een natuurlijke manier gewicht te verliezen. Bekijk verder in dit artikel alle ingrediënten goed. Want zo zal je begrijpen hoe dit recept jou kan helpen om snel af te slanken.

De voordelen van komkommer

Komkommer

Komkommer bevat weinig calorieën, ongeveer 16 calorieën in elke 100 gram. Wanneer je totale inname van calorieën gedurende de dag klein is, dan verbrand je ze regelmatig. Dat komt omdat het lichaam het overtollige vet automatisch gebruikt.

Deze smoothie van komkommer, citroen en munt verbetert ook de vertering en zorgt voor een doeltreffender metabolisme. Dit betekent dat je metabolisme veel beter zal werken. Je zal dus meer energie verbranden en minder vet opstapelen. Het resultaat is dat je gewicht zal verliezen.

Komkommer is ook een uitstekend ontgiftend middel. Het bestaat voor vijfennegentig procent uit water en vijf procent vezels. Deze groente zal helpen om het lichaam te zuiveren. Bovendien verwijdert het de gifstoffen die je vertering bemoeilijken.

Ontgifting is belangrijk voor een gezond verteringssysteem. Want het bevordert de werking van het verteringsstelsel en zorgt voor een doeltreffendere werking van het metabolisme. Bovendien geven de vezels in komkommer je een verzadigd gevoel. Ze houden je eetlust onder controle en verhinderen dat je te veel eet.

Omdat komkommer veel water bevat, is het een uitstekend natuurlijk urineafdrijvend middel. Het helpt om het natrium te verwijderen uit het water dat het lichaam vasthoudt.

De voordelen van munt

Muntblaadjes bevatten veel vezels. Die hebben de volgende effecten:

 • Indigestie voorkomen.
 • Het cholesterol verminderen.
 • Gewichtstoename en obesitas voorkomen.
 • De verteringsenzymen stimuleren.
 • Vet omzetten in bruikbare energie.

Munt helpt niet alleen om gewicht te verliezen. Het verbetert ook de vertering en voorkomt misselijkheid. Bovendien helpt het om ademhalingsproblemen en depressie te genezen. Het stopt ook een slechte adem.

Muntblaadjes bevatten ook kleine hoeveelheden catechines en cafeïne. Deze twee chemische elementen kunnen het metabolisme versnellen en de lichaamstemperatuur verhogen. Het gevolg is dat het lichaam de toegevoegde calorieën verbrandt.

In deze smoothie met komkommer voegt munt een geurige smaak toe. Het kan een grote invloed op je eetlust hebben en je drang om te eten onder controle houden.

De voordelen van citroen

Citroen

Citroensap bevat bijna een kwart van de hoeveelheid vitamine C die je dagelijks nodig hebt. Het is een geweldige antioxidant. Dus helpt het om de lichaamsfuncties en de algemene lichamelijke conditie te verbeteren.

Citroensap is ook een natuurlijk urineafdrijvend middel. Wanneer we het mengen met water, dan bevordert het de afvoer van overtollige vloeistoffen. Dit kan ook helpen om een opgeblazen gevoel en constipatie te verlichten.

 • In citroenen vinden we ook polyfenolen. Die helpen om een stijging in het lichaamsvet te voorkomen.
 • De kleine hoeveelheid kalium in citroen verbetert de vertering.
 • Het citroenzuur helpt de lever om meer gal aan te maken. Ook dit verbetert de vertering.

In deze smoothie met komkommer voorkomen de citroenen dat de muntblaadjes bruin worden. Toch is het belangrijk dat je de smoothie zo snel mogelijk nadat het klaar is, opdrinkt.

De voordelen van water

Water houdt het lichaam gehydrateerd. Dit is zeer belangrijk. Want uitdroging vertraagt de verbranding van calorieën. Bovendien smeert het de gewrichten en de spieren tijdens trainingen. Het helpt ook het bloed om de spieren te voorzien van zuurstof.

Water helpt je ook om tijdens de maaltijden sneller een verzadigd gevoel te hebben. Het zal ons dus weerhouden om te veel te eten.

In deze smoothie van komkommer, citroen en munt hydrateert het water de rest van de ingrediënten. Het zorgt ook voor een vloeibare samenstelling.

Recept voor een smoothie van komkommer, citroen en munt

Recept voor een smoothie van komkommer, citroen en munt

Ingrediënten

 • 1/2 kop citroensap (125 ml)
 • 1 komkommer
 • 4 muntblaadjes
 • ijs
 • 1 kop water (250 ml)

Bereiding

 • Schil de komkommer en verwijder de zaadjes. Snij het dan in schijfjes.
 • Mix alle ingrediënten in de blender tot je een glad mengsel krijgt.
 • Je kan het ijs later toevoegen als je het niet in de blender kan mixen.
 • Giet de smoothie daarna in een karaf. Laat het nog enkele minuten in de koelkast staan vóór je het opdient.

We stellen voor dat je deze smoothie minstens één keer per week op een nuchtere maag drinkt. Op die manier zal je je lichaam reinigen.


Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.


 • Healthline.com 10 Easy Ways to Boost Your Metabolism (Backed by Science) [Online] Available at: www.healthline.com/nutrition/10-ways-to-boost-metabolism
 • Menéndez Soriano C. Efectos vasculares de la quercetina y la catequina: interacciones y papel de los procesos de conjugación y desconjugación metabólica. Universidad Complutense de Madrid (2012)

Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.