Acht tips en behandelingen voor hangborsten

Om ervoor te zorgen dat je borsten stevig en glad blijven, is het niet alleen belangrijk om krachtoefeningen te doen, maar ook dat je de juiste beha draagt en slechte gewoontes die een negatieve invloed kunnen hebben op de borsten vermijdt.
Acht tips en behandelingen voor hangborsten

Geschreven door Katherine Flórez

Laatste update: 24 augustus, 2022

Het maakt niet uit hoe groot je borsten zijn of welke vorm ze hebben. Borsten kunnen een van de meest prominente en verleidelijke vrouwelijke eigenschappen zijn. Ze kunnen echter ook gaan hangen, daarom is het fijn om te weten welke behandelingen voor hangborsten er mogelijk zijn.

Hoewel het volkomen normaal is dat je borsten met de tijd steeds minder stevig zullen worden, zijn veel vrouwen op zoek naar bepaalde gewoontes die dit proces kunnen vertragen. Hierdoor zijn er allerlei producten, technieken en chirurgische ingrepen ontwikkeld om hen hier bij te helpen. Helaas zijn de meeste van deze veel te duur en kan de meerderheid ze niet betalen.

Er zijn echter ook genoeg tips en natuurlijke technieken die je kunnen helpen om je borsten sterker te maken en ervoor te zorgen dat ze stevig en goed gevormd blijven.

In dit artikel delen we de top acht beste behandelingen voor hangborsten die je meteen kunt opnemen in je dagelijkse routine. Mis ze niet!

8 behandelingen voor hangborsten

1. Gerichte oefeningen

Oefeningen

Een van de beste natuurlijke manieren om ervoor te zorgen dat je borsten er mooi uit blijven zien, is de spieren rondom de borst te trainen. Hoewel er een hoop verschillende trainingsschema’s zijn ontwikkeld voor dit doeleinde, delen wij in dit artikel drie oefeningen die je kunt proberen:

Push ups

Het doen van push ups zal helpen om de spieren die onder de borsten zitten sterker te maken. Deze beweging zal je borsten steviger maken en overtollig vet tussen de omliggende weefsels verminderen.

Oefeningen met gewichtjes

Oefeningen met gewichtjes zullen niet alleen je borsten sterker maken, maar zullen ook helpen voorkomen dat de huid rond je armen slap wordt.

Houd met elke hand een gewichtje vast en voer dan ongeveer vijf tot tien minuten verschillende oefeningen uit.

Open je borst

Houd in beide handen een gewichtje vast en houd deze dan voor je uit met je ellebogen gebogen en je bovenarmen langs je lichaam. Strek je armen volledig uit naar voren en ga dan weer terug naar de beginpositie. Doe hiervan drie sets van vijf of tien herhalingen.

2. Behoud een goede lichaamshouding

Lichaamshouding

De voordelen die een goede lichaamshouding biedt, gaan veel verder dan alleen het vermijden van spierpijn. Je borsten zullen namelijk gelijk steviger zijn en je figuur zal er slanker uitzien.

3. IJstherapie

IJstherapie is een van de geweldige behandelingen voor hangborsten. Aangezien het je huid egaal en je borsten steviger zal maken. Zorg er wel voor dat je het ijs wikkelt in een katoenen doek, zodat het niet direct met de huid in aanraking komt.

Masseer de borsten vervolgens zachtjes met het ijs door ronde bewegingen te maken. Oefen niet te veel druk uit. Doe dit vervolgens elke dag vijf minuten lang om de beste resultaten te zien.

4. Massage met olijfolie

Olijfolie zal niet alleen helpen om je huid egaal te maken, maar zal de huid ook hydrateren en de bloedsomloop in delen van het lichaam waar je de olie hebt aangebracht verbeteren.

Wanneer je olijfolie regelmatig gebruikt, zal het spierweefsel sterker worden en striemen minder zichtbaar.

Natuurlijk masker voor de borsten

Ei en Yoghurt

Dit masker gemaakt van geheel natuurlijke ingrediënten is in staat om de huid te voeden en om te voorkomen dat je borsten al op jonge leeftijd beginnen te hangen. We moeten hierbij echter wel aangeven dat dit masker alleen bedoeld is als aanvulling op regelmatige lichaamsbeweging en een goede voeding.

Ingrediënten

 • 1 eetlepel gewone yoghurt (12.5 g)
 • Een eetlepel van een olie die rijk is aan vitamine E (15 g)
 • 1 ei

Wat moet je doen?

 • Doe eerst alle ingrediënten samen in een kom en meng ze met een lepel goed door elkaar.
 • Verdeel vervolgens dit masker over beide borsten door de borsten zachtjes te masseren.
 • Laat het dertig minuten zitten en spoel het dan af met koud water.
 • Probeer het masker één keer per week te gebruiken.

6. Draag de juiste beha

Er zijn genoeg verschillende soorten beha’s ontworpen die bedoeld zijn om de borsten groter en aantrekkelijker te laten lijken. Het is echter belangrijk dat je een beha kiest die goed past en dat je beha’s die te strak of juist te los zitten vermijdt.

7. Kleimasker voor de borsten

Klei

Nog een van de behandelingen voor hangborsten die je thuis kunt proberen is een behandeling waarbij je profiteert van de geweldige eigenschappen die klei heeft.

Ingrediënten

 • 2 eetlepels kleipoeder (20 g)
 • ¼ kop water (62 ml)

Wat moet je doen?

 • Meng eerst het water met de kleipoeder tot er een dikke pasta ontstaat.
 • Smeer daarna beide borsten in met een dunne laag van dit masker. Laat het dan dertig minuten zitten.
 • Spoel het vervolgens af met koud water. Gebruik deze behandeling maximaal twee keer per week.

8. Vermijd slechte gewoontes

Er zijn genoeg ongezonde gewoontes die in verband kunnen worden gebracht met een grotere kans op hangborsten. Enkele van de meest voorkomende gewoontes zijn onder andere:

 • Roken
 • Overmatig alcoholgebruik
 • Zonnebank
 • Het dragen van te grote of slappe beha’s
 • Een vetrijk dieet
 • Een zittende leefstijl

Onthoud dat je dus altijd consistent moet zijn om positieve resultaten te zien. Er zal echt helemaal niets gebeuren wanneer je deze tips en behandelingen voor hangborsten één keer uitprobeert en ze vervolgens voor altijd vergeet. 


Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.


 • Mohrbacher, N., and Stock, J. (2003). The Breastfeeding Answer Book. Chapel Hill (NC): La Leche League International.

 • Taylor, C. B.; J F Sallis, J. F., and Needle, R. (1985). “The relation of physical activity and exercise to mental health”, Public Health Rep, 100 (2): 195-202.

 • Yalom, M. (1998). A History of the Breast. London: Pandora.


Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.