7 afslankeigenschappen van appelazijn

Appelazijn kan mogelijk helpen om de honger en het verlangen naar zoetigheid te bestrijden als je probeert af te vallen. Dit kan ook helpen om je streefgewicht te behouden.
7 afslankeigenschappen van appelazijn
Elisa Morales Lupayante

Beoordeeld en goedgekeurd door de pedagoog in lichamelijke opvoeding en voedingsdeskundige Elisa Morales Lupayante.

Geschreven door Okairy Zuñiga

Laatste update: 24 augustus, 2022

Appels worden al lange tijd beschouwd als één van de gezondste, meest voedzame en lekkerste vruchten. In dit artikel zullen we het gaan hebben over de afslankeigenschappen van appelazijn, wat ook goed kan zijn voor je algemene welzijn.

Als je probeert om gewicht te verliezen, dan heeft appelazijn een aantal mogelijke geweldige afslankeigenschappen. Je zal ongetwijfeld van deze effecten houden, en ze zijn ook erg goedkoop en gemakkelijk te bereiken!

7 afslankeigenschappen van appelazijn

1. Appelazijn kan je spijsverteringsstelsel bevorderen

Appelazijn

Eén van de afslankeigenschappen van appelazijn is het potentiële vermogen om je spijsverteringsstelsel te bevorderen. Zodoende zal je lichaam mogelijk niet hunkeren naar voedsel tussen de maaltijden door. Dit kan je niet alleen helpen om je aan een goed voedingsplan te houden, maar ook om maagproblemen te voorkomen.

Dit kan een aanvulling op de gezondheid van je nieren en lever zijn, wat betekent dat je bezoeken aan de badkamer mogelijk veel regelmatiger zullen zijn. Binnen een mum van tijd zal je lichaam mogelijk veel georganiseerder werken en kan je merken hoe je van nature gewicht verliest.

Dit alles betekent dat je mogelijk gewicht kunt verliezen zonder dat je je favoriete gerechten hoeft op te geven (zolang ze maar gezond zijn). Vergeet niet dat gezond eten ervoor kan zorgen dat je maag goed blijft werken na een ontgifting.

2. Het kan overtollig cholesterol bestrijden

Cholesterol reguleren

Een andere goede eigenschap van appelazijn, is dat het kan helpen om cholesterol te verlagen. Het is belangrijk om te weten dat het cholesterolgehalte in het lichaam stabiel is en dat appelazijn daar waarschijnlijk geen invloed op heeft.

In plaats daarvan kan het helpen om alleen het teveel aan cholesterol te elimineren, zonder dat het normale gehalte en de hoeveelheid die het lichaam nodig heeft beïnvloed wordt.

Dit is niet alleen belangrijk als je er beter uit wilt zien. Het kan ook geweldig zijn als je last hebt van een hoge bloeddruk of hartproblemen.

3. Het kan de hoeveelheid lichaamsvet verminderen

Lichaamsvet verminderen

Voor mensen die meer lichaamsvet hebben dan de aanbevolen hoeveelheid voor hun leeftijd of lengte, raden we 2 of 3 eetlepels appelazijn per dag aan. De voedingsstoffen kunnen het lichaamsvet mogelijk helpen verminderen en afvoeren via natuurlijke wegen, zoals in de urine.

Het geweldigste aan appelazijn is dat met zeer kleine hoeveelheden het je kan helpen overtollig vet zonder problemen of complicaties te verwijderen. Bovendien heeft het alleen invloed op overtollig vet en niet op het vet dat het lichaam nodig heeft om te functioneren.

4. Het kan de glucosewaarden stabiliseren

Glucosewaarden controleren

Een andere afslankeigenschap van appelazijn, is de manier waarop het de glucosewaarden kan reguleren. Hoewel appelazijn een zure smaak heeft, bevat het een beetje suiker van hoge kwaliteit omdat het afkomstig is van fruit. Het is belangrijk om te onthouden dat iedereen een beetje suiker moet consumeren voor energie.

Door een theelepel appelazijn per dag aan je dieet toe te voegen, kan je een deel van die energie krijgen. Het enige wat je moet onthouden, is dat je glucosegehalte in de gaten moet houden en alleen biologische appelazijn met een goede kwaliteit moet gebruiken.

5. Het bevat kalium

Flesje met appelazijn

Vanwege het kaliumgehalte van appelazijn kan het helpen om duizeligheid en het algemene ongemak dat soms optreedt aan het begin van een nieuw dieet of trainingsregime te voorkomen. Kalium kan helpen om:

  • ontstekingen te voorkomen
  • de botten te versterken
  • het lichaam van energie te voorzien

Gezien de mogelijk voordelen van kalium raden we je aan om appelazijn een dag voordat je aan een streng dieet begint of voor de eerste keer naar de sportschool gaat te consumeren. Dit kan je lichaam helpen om voorbereid te zijn om de routine vol te houden en aan te passen aan de verandering.

6. Het bevat vitamine A

Vitaminepil

Vitamine A kan helpen bij het afslankproces en mogelijk het ontstaan van striae voorkomen. Je bent het ongetwijfeld met ons eens dat striae een negatief gevolg kan zijn van schommelingen van je gewicht, waardoor veel mensen zich erg onzeker kunnen voelen.

Hoewel lichaamsbeweging, voldoende drinken en het eten van lichte eiwitten de verschijning kunnen verminderen, is het altijd een goed idee om je huid voor te bereiden op het proces.

7. Het kan honger stillen

Bezorgde vrouw

Een glas water en een eetlepel appelazijn kan precies de juiste hoeveelheid zijn om de honger te stillen. Het is heel gebruikelijk dat je gebombardeerd wordt met reclames die je uitnodigen om wat zoetigheid of gefrituurd voedsel te kopen.

Als dat gebeurt terwijl je een stressvolle tijd doormaakt is het extra moeilijk om de verleidingen te weerstaan. Een beetje appelazijn gemengd met water kan je echter mogelijk helpen om deze hunkeringen tegen te gaan.

Een eenvoudig recept om appelazijn aan je dieet toe te voegen

Nu je alle afslankeigenschappen van appelazijn kent, wil je nu waarschijnlijk weten hoe je het kan consumeren. De gemakkelijkste manier is de hieronder beschreven manier.

Ingrediënten

  • 200 ml water
  • 15 ml appelazijn

Bereiding

  • Meng de ingrediënten goed en drink dit mengsel vervolgens op.
  • Drink dit elke ochtend.

Het is echter belangrijk om te onthouden dat appelazijn alleen niet voldoende is. Je moet je eetgewoonten verbeteren om je gewicht te behouden als je eenmaal je doel hebt bereikt.


Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.


  • Halima BH., Sonia G., Sarra K., Houda BJ., et al., Apple cider vinegar attenuates oxidative stress and reduces the risk of obesity in high fat fed male wistar rats. J Med Food, 2018. 21: 70-80.
  • Fushimi T., Suruga K., Oshima Y., Fukiharu M., et al., Dietary acetic acid reduces serum cholesterol and triacylglcerols in rats fed a cholesterol rich diet. Br J Nutr, 2006. 95: 916-24.
  • Bouderbala H., Kaddouri H., Kheroua O., Saidi D., Anti obesogenic effect of apple cider vinegar in rats subjected to a high fat diet. Ann Cardiol Angeiol, 2016. 65: 208-13.

Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.