6 tips om je haar er perfect uit te laten zien

Het spoelen van je haar met koud water, in aanvulling op de verbetering van de circulatie, zal ook de haarzakjes sterker maken, waardoor het haar er glanzender en zachter uit ziet.
6 tips om je haar er perfect uit te laten zien
Karla Henríquez

Geschreven en geverifieerd door de dokter Karla Henríquez.

Laatste update: 21 januari, 2019

Het hebben van mooi haar is een symbool van vrouwelijkheid en gezondheid. Iedereen wil perfect uitziend haar om zich aantrekkelijk te voelen. Maar zoals we allemaal goed beseffen komt het met een hoge prijs: in de vorm van cosmetische behandelingen, dure maskers en nog veel meer… We willen je een aantal van onze natuurlijke tips geven, die je haast niets kosten!

Zo krijg je mooi en gezond haar

1. Borstel je haar twee keer per dag

Dit lijkt misschien vanzelfsprekend, maar door de eenvoudige handeling van het twee keer per dag borstelen van je haar wordt de circulatie in de hoofdhuid gestimuleerd. Dit op zijn beurt stimuleert de haargroei en verbetert de voeding van het gehele haar. Het is als een stimulerende massage die niets kost. Denk eraan en borstel je haar twee of zelfs drie keer per dag.

2. Spoel met koud water

Douchen

Ben je bang om te douchen met koud water? De waarheid is dat het verkwikkend is, het de bloedsomloop stimuleert en het een ideale remedie voor dof haar kan zijn. Warm water kan de hoofdhuid beschadigen – je zou al moeten weten dat dit je haar droog en dof zou kunnen maken.

Als je je haar met kouder water spoelt na het wassen en gebruik maakt van conditioner wordt het haarzakje afgesloten, waardoor het haar glanzender, zachter en helderder wordt. En vergeet niet: dit versnelt ook de haargroei!

3. Gebruik conditioner eerst, dan pas de shampoo

Shampoos

Wist je al van dit trucje? Het is een geweldige manier om het haar te beschermen. Met de eenvoudige handeling om eerst de conditioner toe te passen krijgt ons haar meer vocht en onovertroffen glans. Nog een tip om te onthouden is om na de shampoo en conditioner een paar druppels citroensap of een eetlepel kokosolie toe te passen voor de laatste spoeling.

Geef je hoofdhuid een korte massage en spoel af met lauwwarm of koud water. Je zult zien dat je geweldige resultaten krijgt.

4. Breng twee keer per week een haarmasker aan

Haarmasker van Avocado

En wat zijn de twee beste haar maskers om te gebruiken? Lees verder en je zult zien dat ze allebei erg gemakkelijk en goedkoop te bereiden zijn:

Masker gemaakt met ei en bier

  • Het enige wat je hoeft te doen is het combineren van een ei met een half glas bier.
  • Meng het goed totdat je een gelijkmatige crème krijgt. Zo simpel!
  • Wanneer je klaar bent om het te gebruiken, breng je het mengsel aan op vochtig haar en laat je het twintig minuten intrekken (je kunt een badmuts dragen om druppelen te voorkomen).
  • Daarna spoel je het uit met koud of lauw water.

Dit is een goede behandeling om één keer per week toe te passen, want het bevat vitaminen die bijdragen aan glanzend, sterk en gevoed haar. Je zult er spectaculair uitzien.

Masker met avocado en honing

Dit is een van de beste behandelingen voor mooi haar die er zijn. Het geeft zachtheid, glans en een uitstekende voeding voor het haar. Al deze dingen zijn zeer geschikt voor mensen die vaak hun haar verven, want het behandelt en herstelt het.

Hoe maak je het?

  • Je hebt alleen maar een halve avocado en twee eetlepels honing nodig.
  • Gebruik een lepel om de ingrediënten goed te mengen en pas het mengsel dan toe op vochtig haar.
  • Laat het gedurende 15-20 minuten intrekken en spoel het uit!

Dit is perfect voor wekelijks gebruik. En jij, heb je het al geprobeerd?

5. Pas op voor chemicaliën en hoge temperaturen

Stijltang

We weten al dat haarverf de gezondheid van ons haar kan beschadigen, maar soms we kunnen er niet onderuit, want we willen die grijze haren bedekken. Als dit het geval is, probeer dan consequent te zijn en gebruik te maken van de maskers die we hierboven beschreven hebben om het haar te voeden en het haar dat beschadigd is door de kleuringen te repareren.

Wees ook voorzichtig met het gebruik van een föhn, een krultang of een stijltang. Hitte is slecht voor het haar – er ontstaat stress in het haar, het verwijdert zuurstof uit het haar en het neemt de glans en zachtheid weg. Probeer niet te veel warmteproducten te gebruiken, omdat de daaruit voortvloeiende schade altijd te zien is.

6. Het geheim van goede voeding

Smoothie met Noten

Je hebt dit zeker meer dan eens gehoord: goede voeding in ons lichaam wordt weerspiegeld in onze verschijning. En in ons haar is wat we eten meteen te zien wanneer een gebrek aan mineralen, ijzer, zink en magnesium wordt vertaald in verzwakte haarzakjes, dofheid, gespleten haarpunten en droogte… Dus het is van cruciaal belang om een ​​evenwichtige en gevarieerde voeding te gebruiken.

Bedenk dat de beste voedingsmiddelen diegene zijn die rijk zijn aan ijzer, zwavel, omega 3, foliumzuur en kalium. En waar gaan we ze vinden?

Zwavel

In broccoli, prei, asperges, ananas of kokosnoten. Deze voedingsmiddelen helpen het lichaam bij het verwijderen van giftige stoffen, terwijl het de productie van collageen en keratine verhoogt.

IJzer

Vergeet niet om altijd groene bladgroenten te eten. Linzen, kalkoen of kip zijn andere goede opties. Ze stellen ons in staat om B-vitamines, die essentieel zijn voor het leveren van ijzer aan het haar, te verwerken, waardoor het sterk en gezond wordt.

Omega 3-vetzuren

Hou je van noten of vette vis? Nou, aarzel dan niet om ze vaak te eten, want een gebrek aan vetzuren in de voeding veroorzaakt dof en broos haar.

Kalium

Dit zit in courgette, champignons, of squash, en ook in meloenen en kiwi’s. Zalm en yoghurt bevatten ook kalium. Als je een tekort hebt aan kalium resulteert dit in zwakke nagels en je zult ook versnelde haaruitval kunnen zien.

Foliumzuur

Wacht niet langer en voeg kikkererwten, linzen, granen zoals rijst of volkoren en fruit zoals sinaasappelen of andere citrusvruchten toe aan je dieet. Anemie kan worden veroorzaakt door een gebrek aan foliumzuur (naast ijzertekort), waardoor haaruitval ontstaat… maar gezonde hoeveelheden foliumzuur helpen bij het versterken van de haarzakjes.

Heb je één van deze tips voor het krijgen van een perfecte uitziend haar gebruikt? Zo niet, begin er vandaag nog mee!


Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.