7 voordelen van dagelijks droogborstelen

Wist je dat je cellulite, losse huid en vochthoping kunt bestrijden door dagelijks droog te borstelen? Leer meer in dit artikel!
7 voordelen van dagelijks droogborstelen

Laatste update: 21 december, 2018

Veel vrouwen gebruiken het droogborstelen van de huid als therapie. Dit komt doordat ze de verschillende voordelen hebben ontdekt door dit slechts een paar minuten per dag te doen. Daar komt bij dat het een eenvoudige handeling is die bevorderlijk is voor zowel de schoonheid als de gezondheid.

Vandaag zullen we kijken naar 7 voordelen die je krijgt door droog te borstelen. Wist je bijvoorbeeld dat je cellulite en vochtophoping kunt bestrijden?

Wat is droogborstelen?
Droogborstelen van de huid

Droogborstelen is een eenvoudige techniek. Het bestaat uit het schrobben van je huid met natuurlijke vezels om je huid en organen te stimuleren. Tegelijkertijd verbetert het je bloedsomloop.

Deze massage wordt gedaan op de volgende manier:

  • Begin met je voeten en borstel altijd naar je hart toe.
  • Droogborstelen wordt gedaan met middelmatige intensiteit. Het moet echter niet vervelend of pijnlijk zijn voor de persoon die het doet.
  • Je kunt het 5 tot 30 minuten doen, meerdere keren per week. Het is echter aan te bevelen om slechts met een paar minuten te beginnen en de tijd geleidelijk op te voeren.
  • Je zult de voordelige eigenschappen vanaf het begin merken. Dit merkt het aan hoe je huid eruit ziet en aan je gezondheid over het algemeen.
  • Mensen met een gevoelige huid moeten extra voorzichtig zijn wanneer ze dit doen. Gebruik altijd lichte druk wanneer je begint.

Gezondheidsvoordelen van droogborstelen

We gaan het hebben over de 7 voordelen van droogborstelen.

1. Het helpt je lymfeklieren te legen

Droogborstelen helpt je om je lymfeklieren te legen. Met andere woorden: het reinigt het lymfesysteem van je lichaam. Dit systeem is verantwoordelijk voor het verwijderen van opgehoopte gifstoffen.

Het garandeert ook dat je immuunsysteem naar behoren functioneert. Dit helpt je om je huid er beter uit te laten zien.

Tegelijkertijd kom je af van kleine toxische deeltjes die een bron van gezondheidskwalen zijn. Dit resulteert in het versterken van het natuurlijke verdedigingsmechanisme van je lichaam.

2. Het helpt om af te komen van vocht

Door deze behandeling uit te voeren, moedig je ook het afkomen van vocht aan. Bovendien gebeurt dit zonder het nemen van een diuretisch middel.

Op deze manier kan je de zwelling doen afnemen die optreedt in bepaalde delen van je lichaam. Hieronder vallen onder andere je voeten en nek. Daarbij kan het ook gewrichtsontstekingen verzachten.

3. Het stimuleert de groei van je huid
Borstel en zeep

Deze therapie is een alternatief voor een scrub. Sterker nog, we kunnen verschillende soorten peelings gebruiken dode huidcellen te verwijderen. Hiermee worden de cellen bedoeld die zich ophopen op het oppervlak van je huid waardoor die er grauw, grijs en droog uit gaat zien.

Het bevordert ook het groeien van de huid. En als een resultaat daarvan vermindert het rimpels.

Deze scrub is ook een goede manier om jezelf voor te bereiden op blootstelling aan de zon. Het helpt je om een goede, gezonde kleur te krijgen.

4. Het bestrijdt cellulite

Cellulite is een van de grootste zorgen voor veel vrouwen. Er is echter een techniek die je een oplossing biedt.

Dit komt doordat droogborstelen diep op je huid inwerkt. De lymfatische afvoer zorgt dat substanties bewegen die zich normaal ophopen en cellulite hardnekkig maken.

5. Het voorkomt striae

Striae wordt geassocieerd met uitdroging en een gebrek aan zowel elasticiteit als huidgroei.

Je kunt striae voorkomen en de groei van huidcellen stimuleren. Dit wordt gedaan met een goede dagelijkse hoeveelheid droogborstelen. Gebruik na het borstelen gezonde, natuurlijke hydraterende middelen.

6. Het verbetert de bloedstroming
Bloedstroom

Deze borstelmassge heeft een ander voordeel: het is goed voor de bloedstroom. Dit gebeurt vooral wanneer de volgorde wordt gehanteerd waar we je over vertelden aan het begin van het artikel.

Begin met je voeten en borstel omhoog. Ga altijd in de richting van je hart. Dus vanaf je hals borstel je juist omlaag naar je borstkas.

Als iemand je rug kan borstelen, vraag hem of haar dan om van beneden naar boven te gaan.

Wanneer je klaar bent met de massage, zal je een plezierig tintelend gevoel merken over je hele lichaam. Dit geeft ook een goed gevoel van verlichting als je normaal last hebt van een zwaar gevoel of van spataderen.

Misschien ook interessant:
7 bodyscrubs voor een droge huid

7. Het maakt je huid egaal

Een onmiddellijk resultaat van droogborstelen van de huid is dat het je huid een mooi egaal maakt.

Je huid zal zachter, egaler en steviger aanvoelen. Dit helpt ook met het bestrijden van losse huid. 


Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.


  • Mario R. Garcia Palmieri. Lo Que Debes Saber Sobre Tu Salud. La Editorial, UPR, 2000.
  • Nigel Palastanga, Derek Field, Roger Soames. Anatomía y movimiento humano. Estructura y funcionamiento. Editorial Paidotribo, 2007.
  • Tom Bisio. Tratamientos y terapias de la medicina deportiva china. Disfruto y hago, 2006.
  • Sanitas. Estética. Beneficios del drenaje linfático.

Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.