6 huismiddeltjes voor de meestvoorkomende kwalen

Geloof het of niet, natuurlijke remedies zijn vaak de beste optie om veel voorkomende kwalen te verlichten waarvoor sommige medicijnen schadelijk kunnen zijn. Leer hier enkele van de beste opties.
6 huismiddeltjes voor de meestvoorkomende kwalen
Mariel Mendoza

Beoordeeld en goedgekeurd door de arts Mariel Mendoza.

Geschreven door Equipo Editorial

Laatste update: 03 maart, 2023

Een slechte houding, overmatige lichaamsbeweging, stress, een zittende levensstijl, enzovoort zijn de katalysatoren van verschillende kwalen in het lichaam. Natuurlijk wordt elk van deze individueel behandeld; altijd onder de aanbevelingen van de arts. Toch kun je natuurlijke remedies gebruiken om de meestvoorkomende kwalen te verlichten die we vandaag op basis van wetenschappelijk bewijs hebben samengesteld.

6 huismiddeltjes tegen de meestvoorkomende kwalen

De beste manier om de meestvoorkomende kwalen te behandelen is door de oorzaak ervan direct aan te pakken. Daarom zijn de natuurlijke remedies die we hier bespreken palliatief van aard. Ze bieden tijdelijke en symptomatische verlichting, hoewel ze gecombineerd moeten worden met andere maatregelen om het probleem bij de wortel aan te pakken. (Engelse link)

1. Rugpijn verlichten

Man houdt pijnlijke rug vast

Rugpijn is een van de kwalen die iemands levenskwaliteit het meest kan verslechteren. Naar schatting (Engelse link) heeft tot 84% van de volwassenen er minstens eenmaal in hun leven last van, en helaas is het probleem sterk terugkerend. Deskundigen(Engelse link) behandelen rugklachten meestal met een holistische aanpak, dus remedies om gewone kwalen te verlichten kunnen helpen.

 • Warme en koude therapieën. Een van de meest effectieve is het aanbrengen van warme en koude doeken en deze om de 20 minuten af te wisselen. Volgens Harvard Health Publishing (Engelse link) kalmeert en ontspant warmte en koude de spieren en verhoogt het de doorbloeding, wat bijdraagt aan het genezingsproces.
 • Dieet voor ontstekingen. Zoals opgemerkt door Johns Hopkins Medicine (Engelse link) kunnen ontstekingsbevorderende diëten bijdragen aan chronische rugpijn. Het beperken van de consumptie van transvetten, geraffineerde suikers en bewerkt voedsel kan helpen.
 • Massage met rozemarijn en menthol. Er zijn aanwijzingen (Engelse link) dat massage met extracten van rozemarijn en menthol de pijn in het bewegingsapparaat kan verlichten. Je kunt een topische crème kopen op basis van een of beide van deze ingrediënten, of er kompressen van maken en die op het gebied aanbrengen.

2. Hoofdpijn

Vrouw met hoofdpijn

Hoofdpijn is een andere van de meestvoorkomende en vervelende kwalen waar we in ons dagelijks leven meestal mee te maken krijgen. Om ze te verlichten gaat er niets boven het drinken van een goede kop thee, bij voorkeur als het munt of kamille is.

En deze drank heeft een ontspannende werking, waardoor de pijn zal afnemen. Bovendien, als je kiest voor kamillethee, kan het ook nuttig zijn om maagklachten te verlichten.

We denken dat je dit artikel misschien ook leuk vindt om te lezen:
Natuurlijke remedies tegen klachten door tinnitus

3. Verstopping van de neus

6 huismiddeltjes tegen de meestvoorkomende kwalen

De zo vervelende verstopte neus kan ook verlicht worden dankzij praktische en effectieve huismiddeltjes die je leven veel gemakkelijker zullen maken.

Een van de nuttigste is het koken van eucalyptusbladeren en het inademen van de stoom ervan, wat je zal helpen om te ontstoppen. Anderzijds kan het maken van een aftreksel op basis van laurierblad, salie en kaneel ook een effectieve oplossing zijn.

Ingrediënten

 • 1 laurierblad
 • 1 eetlepel salie (10 gram)
 • Kaneelstokje

Bereiding

 • Je moet de drie kruiden aan het water toevoegen, het aan de kook brengen en het afkooksel vervolgens 5 tot 10 minuten laten trekken.
 • Na deze tijd zal de geur zo sterk zijn dat het je zal helpen je neus te ontstoppen.

4. Migraine

Migraine kan verlicht worden met remedies om de meestvoorkomende kwalen te verlichten

Een van de ergste kwalen is migraine. Het kan zelfs braken veroorzaken en mensen die eraan lijden hebben het erg moeilijk, dus alles wat deze hoofdpijn kan helpen verlichten is meer dan welkom.

 • Doe wat alcohol op een bananenschil en laat die vervolgens ongeveer 30 minuten op je voorhoofd liggen.
 • Je zult de bananenschil de opgehoopte gifstoffen laten absorberen en de hoofdpijn op een natuurlijke manier verminderen.

Dagelijks amandelen eten kan ook helpen, want het is een voedingsmiddel dat helpt endorfine vrij te maken en ervoor zal zorgen dat de hoofdpijn begint te verdwijnen.

5. Constipatie

Vrouw met buikpijn

Als je moeite hebt om naar het toilet te gaan, zijn er natuurlijke voedingsmiddelen die je kunnen helpen je darmtransit te reguleren. Een daarvan is bijvoorbeeld olijfolie.

 • Je zult wat op je buik moeten aanbrengen en in een cirkelvormige beweging wrijven. Als je wilt dat het echt effectief is zul je het dagelijks moeten herhalen, zodra je wakker wordt.

Het kan ook helpen om op een lege maag natuurlijk sinaasappelsap en kiwi’s te drinken. Deze voedingsmiddelen voorzien je van de vezels die je lichaam nodig heeft en tegelijkertijd stimuleer je de galblaasafvoer die je darm nodig heeft om te maken.

Vind je dit artikel leuk? Misschien vind je het ook leuk om dit artikel te lezen:
5 Natuurlijke remedies om hangende oogleden te liften

6. Acne

6 huismiddeltjes tegen de meestvoorkomende kwalen

Acne kan ongelooflijk vervelend zijn, naast het feit dat het een aanzienlijke daling van het gevoel van eigenwaarde veroorzaakt. Daarom kun je, om het op natuurlijke wijze te bestrijden, je toevlucht nemen tot rozenwater.

Ingrediënten

 • 10 rozenblaadjes
 • 2 kopjes water (500 milliliter)

Uitwerking

 • Je zult eerst 10 rozenblaadjes in een fles met een halve liter water moeten doen en het 36 uur in de koelkast laten rusten.
 • Daarna moet je een beetje alcohol aan het mengsel toevoegen en het eenmaal per dag met een wattenschijfje op de aangetaste plekken aanbrengen.
 • Bewaar dit product in de koelkast.

Een masker gemaakt met sinaasappelschil, havermout en yoghurt zal je ook helpen.

Ingrediënten

 • De schil van een sinaasappel
 • 3 theelepels havermout (15 gram)
 • 1 eetlepel natuurlijke yoghurt (12,5 gram).

Bereiding

 • Je zult de schil van een sinaasappel in water moeten doen, in stukjes snijden en drie theelepels havermout en vervolgens twee theelepels natuurlijke yoghurt toevoegen.
 • Meng alles dan door elkaar en laat het 24 uur in de koelkast staan.
 • Het resulterende mengsel moet op je huid worden aangebracht en vijf minuten laten inwerken.
 • Verwijder het met lauw water.

Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.