6 gezonde snacks om mee naar het werk te nemen

Word je tijdens je werkuren vaak overvallen door honger? Als je je eetlust wilt stillen en die calorierijke ultrabewerkte voedingsmiddelen wilt vermijden, dan zijn hier enkele suggesties voor gezonde snacks.
6 gezonde snacks om mee naar het werk te nemen
Marta Guzmán

Geschreven en geverifieerd door de diëtist Marta Guzmán.

Laatste update: 09 augustus, 2022

Wil je voorzichtig zijn met je dieet, maar zijn er op het werk alleen automaten met ongezonde opties te vinden? Hier zijn 6 gezonde snacks met zowel zoete als hartige opties die gemakkelijk te bereiden zijn en die je mee kunt nemen naar je werk.

Deze snacks zijn perfect voor als je halverwege de ochtend of middag honger begint te krijgen. Op die manier zul je niet hongerig thuiskomen of de automaat bestormen! Probeer in plaats daarvan deze 6 gezonde snacks!

6 gezonde snack ideeën voor naar het werk

Gezonde groentechips snacks

Gezonde chips

Als chips je ondergang zijn, dan zijn groentechips het perfecte alternatief. Kies je favoriete groenten (wortelen, courgette, bieten, enz.) en maak je chips op de volgende manier:

  • Snijd de groente in zeer dunne plakjes.
  • Verspreid ze over een bakplaat.
  • Smeer ze in met olijfolie en aromatische kruiden zoals oregano, peper, rozemarijn, curry, et cetera.
  • Bak dan ongeveer 20 minuten op gemiddelde temperatuur.
  • Laat ze daarna afkoelen zodat ze knapperig worden.
  • Doe ze in een plastic zak om ze mee naar het werk te nemen. Ze kunnen enkele dagen bewaard worden.

Zelfgemaakte groentechips zijn veel gezonder dan voorverpakte chips. Bovendien zijn ze bevredigend en helpen ze je honger tussen de maaltijden te stillen.

Yoghurt met fruit, kaneel en pure chocolade

De beste optie bij het kiezen van een yoghurt is een gewone of een zonder toegevoegde suiker of zoetstoffen. Je kunt kiezen voor volle, magere, Griekse of sojayoghurt, afhankelijk van je individuele behoeften en voorkeuren.

Dankzij de zoete smaak van fruit, kaneel en pure chocolade is dit mengsel lekker en smakelijk. Een ander belangrijk ding om te onthouden is om ervoor te zorgen dat de pure chocolade uit ten minste 70% cacao bestaat.

  • Je kunt het fruit dat je wilt toevoegen veranderen om verschillende opties te creëren.
  • Meng alles en doe het in een plastic bakje om mee naar het werk te nemen.

Gezonde koekjes van haver en banaan

Als je een van die mensen bent die graag koekjes eet  tussen de maaltijden door, dan is hier een ander soort recept met slechts twee ingrediënten die je kunt proberen om gezonde en eenvoudige koekjes te maken.

  • Plet eerst een zeer rijpe banaan met behulp van een vork en meng met instant haver (ongeveer 30 g).
  • Voeg eventueel gemalen kaneel, noten en gedroogde vruchten zoals rozijnen toe.
  • Verdeel het deeg vervolgens in kleine porties ter grootte van een volle lepel over een bakplaat bedekt met bakpapier.
  • Bak de koekjes daarna 15-20 minuten op 180 º en laat ze afkoelen.

Je zult versteld staan hoe lekker deze zijn! Zorg er wel voor dat je de koekjes in een goed afgesloten bakje bewaard om ze langer vers en smakelijk te kunnen houden.

Miniworteltjes met cottage cheese

Snack om mee naar het werk te nemen

Cottage cheese is een voedingsmiddel dat ontstaat door het stremmen van melk waarbij vaste deeltjes en wei ontstaan. Het is daarom een belangrijke bron van eiwitten. Je kunt het eten met wortelen, tomaten of andere rauwe groenten. Dit is een gezonde en caloriearme snack.

Dit is een goede optie als je wilt afvallen, omdat het erg vetarm is. Bovendien is het ook ideaal als je spiermassa wilt krijgen, omdat cottage cheese vier keer meer eiwit bevat dan melk. Je kunt het met miniworteltjes eten die gemakkelijk mee te nemen zijn of met cherrytomaten.

Chiazaad en fruitpudding

Dit is een goede optie voor een tussendoortje of een middagsnack op het werk. Je kunt het in een kleine glazen pot meenemen. Chiazaad is rijk aan vezels en meervoudig onverzadigde vetzuren.

Er zijn onderzoekers die denken dat chiazaad het risico op ziekten zoals hypertensie, hart- en vaatziekten en diabetes kan helpen te verminderen. Het bevat ook oplosbare vezels die, bij contact met een vloeistof, een gelachtige substantie vormen die het gevoel van verzadiging verlengt.

  • Om chiapudding te maken, moet je 3 eetlepels rauwe chiazaden mengen met 200 ml melk of drank op basis van fruit.
  • Daarna moet je het een paar uur in de koelkast bewaren zodat het gelatineus wordt.
  • Voeg vervolgens als bovenste laag fruit toe dat je lekker vindt: mango, aardbeien, kiwi, etc.
  • Bereid het de avond ervoor voor en zet het in de koelkast, zodat het klaar is om de volgende dag mee te nemen naar het werk.

Edamame (sojabonen)

Edamame is afkomstig uit de Aziatische keuken en is een nieuw populair gezond tussendoortje dat net zo verslavend is als een zak chips. Onthoudt dat je alles met mate moet consumeren.

Om ze te bereiden, hoef je alleen maar de groene sojabonen (zonder eerst te ontdooien) in kokend water met zout te koken gedurende 3 tot 5 minuten. Laat ze vervolgens uitlekken en ze zijn klaar! Als je een aanbeveling wilt, dan is het een goed idee om ze te vergezellen met zaden, paprika of sojasaus.

Waarom edamame eten? Het is een geweldige bron van plantaardige eiwitten en micronutriënten zoals calcium, ijzer, fosfor en mangaan, en vitamines zoals C. Ook bevatten ze isoflavonen, die zeer gunstig zijn voor je gezondheid.

Geniet van het eten van deze 6 gezonde snacks en start een trend op je kantoor! Dit zijn zonder twijfel opties die je zullen helpen om zowel je figuur als je gezondheid te verzorgen.


Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.


  • Ried K., Fakler P., Stocks NP., Effect of cocoa on blood pressure. Cochrane Database Syst Rev, 2017.
  • Jayachandran M., Chen J., Chung SS., Xu B., A critical review on the impacts of b glucans on gut microbiota and human health. J Nutr Biochem, 2018. 61: 101-110.
  • Marcinek, K., & Krejpcio, Z. (2017). Chia seeds (Salvia hispanica): health promoting properties and therapeutic applications-a review. Roczniki Państwowego Zakładu Higieny68(2).
  • Chadha, R., Bhalla, Y., Jain, A., Chadha, K., & Karan, M. (2017). Dietary soy isoflavone: A mechanistic insight. Natural product communications12(4), 1934578X1701200439.

Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.