5 voedingsmiddelen die je geheugen helpen

Je geheugen geeft je leven zin. Je kan hierdoor veel activiteiten en taken uitvoeren die anders erg moeilijk zouden zijn. Dankzij het geheugen bewaar je herinneringen van je leven en verzamel je verschillende soorten ervaringen. Er zijn uiteraard voedingsmiddelen die je kunnen helpen om je geheugen te onderhouden. Hieronder gaan we het hebben over vijf voedingsmiddelen die voornamelijk je geheugen helpen.

1. Cranberries

Cranberries zijn vandaag de dag het populairste fruit voor je gezondheid. Dit product is de laatste jaren erg ‘trendy’ geworden dankzij de eigenschappen en voordelen. In dit geval kunnen cranberries je geheugen helpen, omdat het anthocyaan bevat. Dit is een pigment dat dit fruit de karakteristieke kleur geeft en ook cerebrale degeneratie vermindert. Als een gevolg boost cranberry de cognitieve processen die een rol spelen bij het functioneren van je geheugen. Cranberries zijn ook uitstekend voor het voorkomen van ziektes zoals Alzheimer of seniele dementie.

2. Appels

Appels

De appel is nog een voedingsmiddel die goede eigenschappen bevat voor het versterken van je geheugen. Dit komt vanwege de hoge hoeveelheid quercetine die het bevat. Dit is een antioxidant die degeneratieve processen die je geheugen aantasten vertraagt en voorkomt. Het maakt niet uit of dit pathologische processen zijn of dat het komt door ouderdom. Dit ingrediënt zit voornamelijk in de schil van de appel, maar ook de pulp bevat dit. Appels stimuleren cellen om cerebrale synapsen te vormen en ze in goede vorm te houden, wat leidt tot een beter geheugen.

3. Spinazie

Spinazie is zeker weten een van de populairste producten die je geheugen helpen. Het is bekend dat spinazie het geheugen en de hersenen helpt. Spinazie bevat luteïne, een chemische substantie die de hersencellen beschermt tegen degeneratieve processen. Het bevat ook een flinke hoeveelheid foliumzuur, wat geweldig is om informatie veel sneller te verwerken en je mentale prestaties te verbeteren. En mocht dat niet genoeg zijn: het bevat ook een significante hoeveelheid ijzer.

4. Selderij

Selderij

Selderij is nog een voedingsmiddel of natuurlijk product waar je geheugen van kan profiteren. Selderij bevat significante hoeveelheden van een chemische substantie, luteoline genaamd. Dit vermindert de negatieve effecten van het ouderdomsproces en vermindert de productie en vrijlating van moleculen die ontstekingen in je hersenen veroorzaken en zodoende vermindert het ook geheugenverlies. Daarnaast kan selderij ook helpen bij het voorkomen van hoofdpijnen en migraine.

5. Vis

Bepaalde soorten vis helpen ook om je geheugen te onderhouden. Dit zijn onder andere tonijn, zalm, forel of sardientjes. Zoals je waarschijnlijk wel weet, bevatten vissen (vooral zalm) grote hoeveelheden omega 3-vetzuren, die erg goed voor je hele lichaam zijn. Dit soort vetzuur heeft een positief effect op het zenuwstelsel. Deze soorten vis bevatten ook jodium, een fundamenteel element voor het goed functioneren van je geheugen en cognitieve processen.

We hopen dat je genoten hebt van dit artikel over voedingsmiddelen die je geheugen helpen!