5 voedingsmiddelen die je hart ernstig kunnen beschadigen

De voedingsmiddelen die je hart ernstig kunnen beschadigen, zijn de soorten die transvetten, conserveringsmiddelen en toegevoegde suikers bevatten. Ze zijn zelfs te vinden in de light versies van voedingsmiddelen, daarom moet je de etiketten zorgvuldig lezen tijdens het winkelen.
5 voedingsmiddelen die je hart ernstig kunnen beschadigen

Geschreven door Ángela Aragón

Laatste update: 24 augustus, 2022

Wist je dat er voedingsmiddelen die je hart ernstig kunnen beschadigen bestaan? De gezondheid van het hart is van fundamenteel belang voor een gezond leven. We weten allemaal dat het de motor van het lichaam is, maar zorgen we ervoor zoals we zouden moeten doen? De waarheid is dat we dat vaak niet doen.

Het valt niet te ontkennen dat er een sterk verband bestaat tussen gelukkig zijn en gezond zijn, maar dat is niet altijd het hele verhaal. Er zijn momenten dat we fouten maken in onze bewegingsroutines of diëten.

In dit artikel laten we voedingsmiddelen die je hart ernstig kunnen beschadigen zien. Door dit bericht te lezen kun je erachter komen of je goed eet of niet.

Voedingsmiddelen die je hart ernstig kunnen beschadigen

1. Amerikaanse kaas

Amerikaanse kaas

Kaas is op zichzelf al een gecompliceerd voedingsproduct, vooral als het van koemelk gemaakt is en een tijd heeft gerijpt. De reden waarom ligt in het overmatige vetgehalte.

Gele kaas of Amerikaanse kaas is echter een nog riskantere optie omdat het in grote mate bewerkt is. Ze voegen zelfs een plantaardige kleurstof toe om de gewenste kleur te bereiken.

  • Ten eerste verhoogt het vet de dikheid van het bloed waardoor het hart harder moet werken onder meer druk.
  • Bovendien verhoogt natrium je hartslag wanneer je er teveel van gebruikt.

Zoals bij elke andere spier leidt dit na verloop van tijd tot schade. Dit is precies waarom we het in evenwicht moeten houden.

2. Light frisdranken

Light frisdranken zijn een duidelijk voorbeeld van wat we aan het begin van ons artikel noemden. We drinken ze omdat we weten dat we er niet van aankomen. Echter, ze schaden ons op andere manieren die net zo gevaarlijk zijn.

Behalve dat ze natrium bevatten zijn kunstmatige zoetstoffen niet zo gezond als we misschien gedacht zouden hebben.

Het is gemakkelijk om verslaafd te raken aan deze dranken vanwege hun zoete smaak. In de advertenties is hun verkoopargument dat ze die smaak bieden waar we zo gek op zijn terwijl ze ons tegelijkertijd helpen ons figuur te behouden.

Een onderzoek heeft echter aangetoond dat ze op de lange termijn vaak leiden tot cardiovasculaire problemen.

3. Energierepen

Energierepen

Het is niet moeilijk om te begrijpen waarom energierepen zo handig zijn: ze zijn geweldig voor het leveren van een extra dosis energie. Om dat te kunnen leveren bevatten ze echter vaak verzadigde vetten die het cholesterolgehalte verhogen. Daarom behoren ze tot de voedingsmiddelen die je hart ernstig kunnen beschadigen.

  • Slecht cholesterol (LDL) maakt het bloed dikker, waardoor het minder goed kan circuleren. Het hart loopt ook schade op omdat het veel harder moet werken om zijn werk te doen.
  • Bovendien hebben de slagaders ook te lijden van de hoge dichtheid omdat ze het niet kunnen verwerken.
  • Al het bovenstaande kan leiden tot een zekere mate van aderverkalking.

Als je beweegt of als je een actieve levensstijl hebt kun je er voor kiezen om je eigen energierepen te maken. Door zelfgemaakte repen te maken kun je verzadigde vetten en conserveermiddelen weglaten.

4. Margarine

Naast het feit dat margarine afkomstig is van volle melk, dat al ongezonde vetten bevat, bevat margarine ook diverse andere soorten melk.

Die andere soorten melk bevatten genetisch gemodificeerde elementen die hen letterlijke tijdbommen maken.

Houd er rekening mee dat light margarineproducten geen uitzondering vormen. Ook al bevatten ze minder calorieën, de synthetische ingrediënten zijn nog steeds aanwezig. Dus, elke vorm van margarine is een voedingsmiddel dat schadelijk is voor je hart.

5. Ingeblikt voedsel

Ingeblikt voedsel

Wees voorzichtig met conserveermiddelen, vooral gebutyleerd hydroxyanisol en gebutyleerd hydroxytolueen.

Het maakt niet uit of het een gezond voedingsmiddel is: zodra deze conserveringsmiddelen worden toegevoegt, behoren ze tot de voedingsmiddelen die je hart ernstig kunnen beschadigen. Om een ​​idee te krijgen, denk maar aan de vergiftigde appel in Sneeuwwitje.

Deze stoffen kunnen zelfs het gezondste voedsel tot vergif maken.

Daarom is het van cruciaal belang om zo weinig mogelijk van dit soort voedingsmiddelen te eten. We weten dat tijd en geld het soms moeilijk kunnen maken om verse producten te consumeren.

Hoe dat in jouw geval ook zit, we raden je aan altijd alert te zijn op onze waarschuwingen over conserveermiddelen. Als je dit onthoudt kun je meer natuurlijke en zelfgemaakte opties gebruiken als je wat tijd of geld over hebt.

Zoals je hebt gelezen kunnen zelfs light producten schadelijk zijn voor de gezondheid van het hart. Calorieën zijn niet het enige dat het in gevaar brengt. Er zijn veel andere aspecten die we altijd in gedachten moeten houden.

Dit is precies waarom medische experts adviseren om altijd de etiketten van voedingsmiddelen te lezen. 


Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.