Je relatie behouden met deze vijf tips

Een van de beste strategieën voor het behouden van je relatie, is om je eigen individu te blijven: ga uit met vrienden, doe eigen activiteiten... Op deze manier voel je jezelf en heb je dingen om te delen.
Je relatie behouden met deze vijf tips

Laatste update: 07 februari, 2019

Dit zijn zware tijden voor koppels. Elke dag is een uitdaging en een mogelijkheid om jezelf en je relatie te behouden of te verbeteren.

Het familieleven word meer en meer complex, werk wordt meer en meer tijdrovend. Er zijn grote verschillen tussen hoe jij opgevoed bent en wie jij vandaag de dag bent, of wat je had verwacht en gevonden hebt.

Ook al is het waar dat elke koppel verschillend is, het is ook waar dat de meeste op zoek zijn naar een gelukkig thuis en de rust om zichzelf te kunnen zijn. Dit is waar de gordijnen omlaag kunnen en niemand een toneelstuk hoeft op te voeren.

Dit veilige dagelijkse bestaan moet gebalanceerd zijn met aandacht voor elkaar en elkaar het gevoel geven dat de ander jou prioriteit is.

Dit is iets erg belangrijks. Je partner steekt misschien heel wat uren in iets om jou te verrassen en dit is alleen maar om jou het gevoel te geven dat je speciaal bent.

Ondanks zijn/haar to do-lijstje, verplichtingen en verantwoordelijkheden, zegt dit: ”Ik denk aan je, omdat er niets zo belangrijk is als jij.”

Omdat we ons ervan bewust zijn hoe moeilijk het is deze twee dingen te combineren, willen we je graag wat tips meegeven om je relatie met je partner te behouden.

5 tips voor het behouden van je relatie

1. Praat met elkaar, maar niet alleen over de telefoon

Praten met je partner

Dit lijkt misschien duidelijk, maar het is meer fundamenteel dan dat. Het is niet alleen het praten over koetjes en kalfjes. We bedoelen dat je moet praten over de zorgen of problemen die je hebt of die jouw geluk in de weg kunnen staan.

Jullie moeten beide weten waar de ander staat en het is altijd een goed moment om een goed gesprek hierover te voeren om dit uit te zoeken. Je hoeft niet te wachten tot een speciaal moment: tijdens de lunch of het diner is perfect. Elk tijdstip is goed.

Vergeet niet om je mobiele telefoon uit te schakelen en gebruik alle vijf je zintuigen om te luisteren en te begrijpen. Op deze manier is het een stuk makkelijker.

2. Breng de kus terug

Met een kus kan je communiceren over alles wat je voelt, zonder een woord te spreken. Je deelt je intimiteit met je lippen. Maar naar verloop van tijd zetten mensen dit soms aan de kant.

Hierdoor verban je een moment van wederzijdse overgave. Anderzijds is het het begin van een seksuele band, iets wat essentieel is om je relatie te behouden. Net zoals kussen is seks een ruimte voor een onvoorstelbaar diep gesprek, omdat het gebaseerd is op plezier.

3. Doe dingen samen

Samen fietsen

De ideale activiteit is om iets te starten waar jullie beiden niet bekend mee zijn, maar beiden wel interesse in hebben. Het proces van leren en ontdekken zal jullie dichter bij elkaar brengen.

Tevens zal het je helpen om te ontsnappen aan routines en verplichtingen. Zonder deze sleur heb je meer vrijheid en ben je bereid om te genieten van nieuwe dingen.

Op deze manier zal je een beter gezelschap zijn voor je partner, omdat je positief en optimistisch bent. Dit plaatst je in de positie om het beste van jezelf te geven.

4. Draai je persoonlijke leven niet de rug toe

Deel uitmaken van een koppel betekent dat je jezelf moet delen. En om dit te kunnen, moet je jezelf ontwikkelen. Wat betekent dat? Je moet blijven zoals je bent.

Blijf je favoriete activiteiten doen en zorg voor je vrienden. Ga met hen op stap zonder je partner. Op deze manier ontwijk je het rare gevoel dat je niet weet waar of wanneer dingen starten of stoppen, want wanneer dat gebeurt, zal alles vervagen.

Tevens is het verhaal dat je te vertellen hebt wanneer je thuis komt erg belangrijk om je relatie te kunnen behouden. Het kan het begin zijn van een gesprek dat weer zal leiden naar een ander onderwerp, zodat je relatie meer vrij en natuurlijk zal zijn.

Vrouw leest een boek

5. Let op de details

Meestal denk je na over het nut van bepaalde dingen, wat praktisch is. Dit kan leiden tot het uitstellen van voortgang en dat is niet goed.

Je hoeft geen dure cadeautjes te kopen. Je kan een brief schrijven, een gedicht bedenken, een bosje bloemen plukken of iets maken met je eigen handen… 

Het belangrijkste is dat je partner de volgende boodschap krijgt: “Ik wil je hiermee blij maken.” Het lijkt misschien gek, maar het opgeven van je eigen tijd voor de liefde is erg waardevol.

Het doel is de communicatie met je partner te verrijken. Maar doe dit altijd als jezelf. Vergeet nooit wie je bent.

Alleen hierdoor kan je liefhebben met de eerlijkheid en aandacht die je partner verdient. Wanneer je dit niet doet, zal je gevuld zijn met negatieve gedachten die je relatie saboteren, ook al worden deze nooit hardop uitgesproken. 


Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.