5 supervoordelen van papajazaden

Papaja staat bekend om zijn heerlijke smaak. Maar het biedt ook nog enkele verrassende gezondheidsvoordelen die je misschien nog niet kende.
5 supervoordelen van papajazaden

Geschreven door Daniela Echeverri Castro

Laatste update: 24 augustus, 2022

Papaja is een heerlijke vrucht, die zeer beroemd is geworden vanwege de vele voordelen van de vrucht zelf en de papajazaden voor de gezondheid, namelijk:

 • Het hoge gehalte aan vezels
 • Calcium
 • Fosfor
 • Ijzer
 • Papaïne
 • Thiamine
 • Niacine
 • Vitaminen

Deze stimuleren in het bijzonder de intestinale beweging en het immuunsysteem.

Papaja is afkomstig uit Mexico en andere Midden-Amerikaanse landen. Toen de veroveraars arriveerden, namen ze papajazaad mee door heel Zuid-Amerika en andere plaatsen in de wereld, zoals:

Zoals gezegd is papaja een populaire vrucht

De papaja is sindsdien in veel gebieden in de wereld veranderd in een populaire vrucht. Het zit vol met goede eigenschappen en zijn heerlijke smaak maakt het ook zeer geschikt voor desserts, sappen of hem gewoon puur te eten.

De meeste mensen die papaja eten verwijderen echter de zaden, zonder te beseffen dat ze ook kunnen worden gegeten en belangrijke voordelen hebben voor de gezondheid.

Wil je weten wat de voordelen zijn van het eten van papajazaden?

Bescherming van de nieren

Het eten van papajazaden helpt voorkomen van nierfalen en helpt ook de behandeling wanneer je al last hebt van dit probleem. Voor dit geval in het bijzonder raden we aan om te kauwen op zeven papajazaden, zeven keer per dag.

Hulp bij het reinigen van de lever

Lever

De lever is een van de belangrijkste organen in het lichaam, met als taak het filteren van toxines en giftige stoffen om vele ziekten te voorkomen. Wanneer dit orgaan wordt beïnvloed door een ziekte, loop je het risico om chronische problemen te ontwikkelen. Daarom is het belangrijk om hem een handje te helpen bij het verwijderen van stoffen die hij niet nodig heeft.

In die zin kunnen papajazaden goede bondgenoten zijn, vooral in gevallen van levercirrose. Om die reden moet je 5 papajazaden vermalen en mengen met een eetlepel citroen. Drink het mengsel twee keer per dag gedurende een maand.

Verbetering van de gezondheid van de darmen

Dankzij hun hoge hoeveelheid anti-parasitaire enzymen bevorderen papajazaden de darmgezondheid. Deze bevatten een alkaloïde genaamd carpaine, die het vermogen heeft om zich te ontdoen van intestinale parasieten.

 • Voor die gevallen droog je eerst de zaden en maal je ze fijn.
 • Los daarna een theelepel van dit poeder op in water en kook het.
 • Je kunt vervolgens naar smaak honing toevoegen en het twee tot drie keer per dag gebruiken.

Bescherming van het spijsverteringsstelsel

Darmen

Papajazaden bevatten ook krachtige anti-bacteriële en ontstekingsremmende eigenschappen die een gezonde spijsvertering verbeteren. Verschillende studies hebben aangetoond dat papajazaden daardoor salmonella, stafylokokken en andere ziekteverwekkers bestrijden. We raden aan om drie keer per dag zeven zaden te eten.

Het absorberen van overtollige vetten en suikers

Papajazaden werken ook als vetverbranders in het lichaam die de spijsvertering versnellen en bijdragen tot gewichtsverlies, omdat ze de mogelijkheid hebben om het lichaam te laten stoppen met het verteren van overtollige vetten en suikers,

Drie eenvoudige tips om gewicht te verliezen door het eten van papajazaden

Papajazaden

Een van de dingen die het meest merkbaar zijn als het gaat om de voordelen van papajazaden is het vermogen om te helpen met het verliezen van gewicht. Als dat het geval is, blijf dan lezen voor de drie tips om je te helpen gewicht te verliezen door het eten van papajazaden.

Voordat we ze noemen, willen wij je eraan herinneren dat het belangrijk is om geduldig te zijn, omdat de resultaten niet meteen zichtbaar zijn. Je moet ook niet vergeten dat om de resultaten te zien, je een gezond dieet moet hebben en regelmatig aan lichaamsbeweging moet doen.

Tip #1

Eet iedere dag twaalf papajazaden met grapefruitthee op een lege maag. Doe dit vijftien dagen achter elkaar en daarna vijftien dagen lang niet.

Tip #2

Weer op een lege maag voeg je eerst vijftien papajazaden toe aan een ​​glas grapefruitsap en drink je het op, waarbij je de zaden doorslikt alsof ze pillen zijn. Dit sap zal ook helpen bij het bestrijden van overtollig vet en het verkrijgen van een betere spijsvertering.

Tip #3

De laatste tip om te profiteren van de voordelen van papajazaden bestaat uit het kauwen op een paar zaadjes door ze toe te voegen aan salades en vinaigrettes. Het zal een beetje pittig smaken, vergelijkbaar met mosterd, dus het is best om het met mate toe voegen.


Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.