5 sleutels om voor geverfd haar te zorgen

Veel mensen gebruiken haarverf op verschillende momenten in hun leven, ondanks dat ze weten dat deze praktijk risico's met zich meebrengt. Geverfd haar wordt vaak droog en kan steeds gevoeliger worden. Deze eenvoudige tips helpen je om geverfd haar te verzorgen.
5 sleutels om voor geverfd haar te zorgen

Geschreven door Francisco María García

Laatste update: 09 augustus, 2022

Het veranderen van de haarkleur is heel gebruikelijk. Veel mensen nemen op een bepaald moment in hun leven hun toevlucht tot het verven van hun haar. Of je nu grijs haar wilt verbergen of je look wilt veranderen, verven is een geweldig hulpmiddel om jezelf een make-over te geven. Weet jij echter hoe je voor je geverfd haar moet zorgen?

Het kan gebeuren dat het gebruik van kleurstof je haar beschadigt als je verder geen basisstappen onderneemt. Geverfd haar wordt kwetsbaarder, gevoeliger, droogt vaak uit en wordt stug.

Het maakt niet uit of je kiest voor highlights, een natuurlijke stijl of iets meer gewaagd. Het feit is dat de kleur meestal in de loop van de tijd verandert. Als je de deur van de kapper uitgaat, ziet de kleur er perfect uit, maar een paar weken later begint hij te vervagen en is het resultaat niet meer wat je had verwacht.

Daarom zijn er bepaalde stappen die je moet nemen om er het maximale uit te halen. Hier zijn vijf tips om voor geverfd haar te zorgen.

Tips om voor geverfd haar te zorgen

Wassen

5 sleutels om voor geverfd haar te zorgen

Nadat je haar gekleurd is, is het raadzaam om minimaal 24 uur te wachten voordat je je haar wast. Maar als die tijd verstreken is, hoe beïnvloedt de frequentie van het wassen dan hoe lang de kleur blijft zitten? Er zijn hier veel meningen over. Veel mensen geloven dat het wassen van geverfd haar ervoor zorgt dat het haar kleur verliest.

Deskundigen vertellen ons dat in het geval van tijdelijke kleurstoffen het aantal wasbeurten van invloed is op de duur van de kleurstof. Bij permanente kleurstoffen of highlights heeft de wasfrequentie echter weinig invloed. Wat in dit geval de duur van de kleurstof bepaalt, is de groei van het haar.

Shampoo

Wanneer je hebt besloten om je haar te verven, is het essentieel om je shampoo te vervangen. Dit is de eerste stap die je moet nemen om te voorkomen dat je haar eronder lijdt dat het geverfd is. Er zijn veel speciale shampoo-opties op de markt voor gekleurd haar.

Deze producten bevatten zachte formules die de haarvezel voeden en, naast het fixeren van pigmentatie, de kleuroxidatie verminderen. Door deze shampoos te gebruiken help je de kleur langer te behouden. Doe je dat niet, dan verwijdert het pigment sneller en wordt het haar dof en verliest het zijn glans.

Hydratatie: essentieel voor geverfd haar

Verzorg je haar goed met maskers

Het grootste probleem met geverfd haar is uitdroging. Zelfs vrouwen met vettig haar kunnen merken dat hun haar droger wordt als het geverfd is. Het resultaat is droog, stug en dof haar. Daarom is een van de belangrijkste sleutels om voor je haar te zorgen en schade te voorkomen om het gehydrateerd te houden.

Er zijn intensieve haarverzorgingsmiddelen zoals vochtinbrengende maskers, die ideaal zijn om schade door het verven tegen te gaan. Deze producten houden het haar gevoed en gehydrateerd. Het is raadzaam om ze één keer per week aan te brengen en een tijdje te laten zitten voor een goed resultaat.

Het gebruik van haardrogers en stijltangen

Haardrogers en stijltangen zijn voor veel mensen onmisbare dagelijkse benodigdheden voor het haar. Geverfd haar is echter gevoeliger voor warmte. Deze apparaten kunnen de kleur en het uiterlijk van het haar dus beïnvloeden. Dit komt omdat de haarvezel meer lijdt als je het behandelt met chemicaliën.

Om deze schade te bestrijden, raden specialisten aan om föhns en stijltangen niet overdreven te gebruiken en producten toe te passen die het haar tegen hitte beschermen. Deze aanbeveling geldt voor alle haartypen, maar in het bijzonder voor geverfd haar.

Je kunt thermische beschermers vinden in verschillende formaten, zoals sprays en crèmes. Deze producten helpen ons om hitteschade aan geverfd haar te verminderen en het haar gehydrateerd en glanzend te houden.

Pas op voor zwembadchloor als je geverfd haar hebt

Gekleurd haar is ook bijzonder gevoelig voor zwembadchloor. Hierdoor kan het haar kleur verliezen en uitdrogen. Als je dus gaat zwemmen, is het een goed idee om te douchen voordat je het zwembad ingaat en je haar goed nat te maken.

Nat haar neemt namelijk minder chloor op dan droog haar. Het neemt ook minder zout op, dus dezelfde aanbeveling geldt ook voor zeewater. Als je eenmaal uit het water bent gekomen moet je je haar zorgvuldig uitspoelen met water om eventuele resten te verwijderen.


Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.