5 motiverende zinnen om je dag mee te beginnen

Het maakt niet uit hoe moe je bent, of hoeveel werk je moet doen, of hoeveel zorgen je hebt, als je echt gemotiveerd bent, zal niets je kunnen stoppen. Waar wacht je op?
5 motiverende zinnen om je dag mee te beginnen

Geschreven door Raquel Lemos Rodríguez

Laatste update: 24 augustus, 2022

In dit artikel willen we stilstaan ​​bij 5 motiverende zinnen om je dag mee te beginnen, en die je de energie zullen geven die je nodig hebt. Soms wordt je zo moe wakker dat je helemaal niets meer wilt doen. Wanneer dit gebeurt, is het een goed idee om op zoek te gaan naar inspiratie om jezelf te motiveren.

Veel mensen zetten vaak muziek op om ‘s ochtends hun humeur te verbeteren. Er zijn echter dagen dat dit gewoon niet genoeg is. Daarom hier enkele motiverende zinnen die je kunnen helpen.

5 motiverende zinnen om je dag mee te beginnen

1. “Doorzettingsvermogen is een groot succeselement”

ma strekt zich uit voor een poort

Henry Wadsworth Longfellow geeft ons deze zeer interessante quote:

“Doorzettingsvermogen is een groot succeselement. Als je maar lang genoeg en hard genoeg aan de poort klopt, kun je er zeker van zijn dat je iemand wakker maakt.”

Misschien ben je niet erg gemotiveerd omdat je recentelijk een aantal gesloten deuren bent tegengekomen. Dit betekent echter niet dat je meteen moet opgeven.

Alleen door vol te houden, zul je bereiken waar je naar streeft. Als je te vroeg de handdoek in de ring gooit, zal het moeilijk zijn om succes te bereiken.

2. “Sta elke ochtend op met vastberadenheid”

Deze tweede van onze motiverende zinnen wordt door George Lorimer op deze manier uitgelegd:

“Sta elke morgen met vastberadenheid op om ​​tevreden naar bed te gaan.”

Wat Lorimer hiermee zegt, is dat je moet opstaan met een idee wat je wilt bereiken, en wat je doelen zijn. Elke dag kun je de beslissing nemen om ‘ja’ of ‘nee’ te zeggen tegen een voorstel.

Zonder vastberadenheid is het echt moeilijk om te weten welke kant je op wilt gaan. Misschien ben je even de weg kwijt of leef je op de automatische piloot. Dan is nu de tijd aangebroken om dat te veranderen.

3. “Zelfs als je gisteren ongelijk had, kun je het vandaag goed doen”

motiverende zinnen kunnen je helpen

De derde van onze reeks motiverende zinnen om de dag te beginnen is van Dwight Howard, die zei:

“Vandaag is een nieuwe dag. Zelfs als je gisteren ongelijk had, kun je het vandaag goed doen.”

Iedereen maakt fouten. Wees echter slim en gebruik deze fouten om ervan te leren en weer verder te gaan.

Als je een fout maakt, kan dat soms zwaar zijn. Je bent misschien bang om weer of nog meer fouten te maken, maar laat dit je niet beperken. Belangrijk is om je doelen voor ogen te houden.

  • Probeer van elke fout te leren, want dat geeft je de drive om je doelen te bereiken.
  • Laat de angst om iets fout te doen je niet beletten verder te gaan. Elke dag biedt een nieuwe kans om het beter te doen, toch?

4. “Grijp je kansen”

William Arthur Ward zei:

“Kansen zijn als zonsopkomsten. Als je te lang wacht, mis je ze.”

Het is belangrijk om je ervan bewust te zijn dat sommige dingen maar één keer in je leven zullen gebeuren. Als je deze eenmalige kansen niet grijpt of als je er teveel over nadenkt, is de kans groot dat ze aan je voorbij gaan.

Stop daarom met wachten en begin met het volgen van je intuïtie. Te veel over dingen denken blijkt soms contraproductief te zijn. Het kan een verspilling van kostbare tijd zijn.

Heb je ooit een kans gemist? Onthoud deze zin en maak nooit dezelfde fout opnieuw.

5. “Blijf je slapen of sta je op om je dromen te volgen?”

wekker met vrouw die zich uitrekt

De laatste van onze motiverende zinnen is van een onbekende auteur en luidt als volgt:

“Elke ochtend heb je twee keuzes: blijf je slapen of word je wakker en achtervolg je je dromen.”

Hoe vaak ben je aan het dagdromen over dingen die je graag wilt doen? Als het alleen bij dagdromen blijft en je onderneemt geen actie, dan zijn ze niets waard.

Bedenk elke ochtend wat je graag zou willen bereiken. Wat is je doel? Blijf niet in bed liggen maar sta op en bedenk wat het is wat je wilt, voordat de mensen om je heen je inhalen.

Het kan zijn dat slechts een van deze motiverende zinnen je daadwerkelijk gaat helpen, of misschien een paar van deze motiverende zinnen. Het belangrijkste is dat je elke ochtend de drang hebt om je doelen te bereiken en niet blijft afwachten.

Het maakt niet uit hoe moe je bent, of hoeveel werk je hebt liggen, of hoeveel zorgen je hebt, als je echt gemotiveerd bent, zal niets je kunnen stoppen. Waar wacht je op?


Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.


  • Longfellow, H. W. (1868). The New England Tragedies by Henry Wadsworth Longfellow. Ticknor & Fields.
  • Hatmojo, A. (2016). Pengaruh kinerja lingkungan, karakteristik perusahaan, dan media terhadap pengungkapan lingkungan pada perusahaan pertanian, pertambangan, dan manufaktur di Indonesia.
  • TRANSIT, T. CRIME IN CLEMSON.
  • Polka, W. S., Wolfgang, J. I., & Mete, R. E. (2017). Serendipitous Educational Planning: Expeditiously Applying Effective Change Zone (ECZ) Mindset Concepts. Educational Planning, 24(3), 25-44.

Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.