5 eigenschappen van onweerstaanbare mensen

Onweerstaanbare mensen hebben net als iedereen problemen, maar ze gaan deze tegemoet met een glimlach en positieve houding die zich verspreidt naar iedereen om hen heen.
5 eigenschappen van onweerstaanbare mensen

Laatste update: 17 januari, 2019

We weten allemaal hoe onweerstaanbare mensen zijn en hoe ze ons doen voelen. Ze hebben iets speciaals: een charisma en charme die verder reikt dan hun fysieke uitstraling.

In eerste instantie denken we misschien dat iemand geboren wordt met dit vermogen om anderen aan te trekken en dat deze aantrekkelijkheid en hun manier om met anderen om te gaan iets natuurlijks is. 

Maar dat is helemaal niet zo. In deze tijden van coaches en goeroes die ons ontelbare vaardigheden kunnen aanleren om beter te slagen in het leven, mogen we niet vergeten dat onweerstaanbaarheid in direct verband staat met emotionele intelligentie.

Tegelijkertijd moeten we er ons van bewust zijn dat deze eigenschap niets te maken heeft met fysieke aantrekkelijkheid.

Er zijn beïnvloedende factoren die veel verder en dieper gaan dan een gezicht of een lichaam. We hebben het over hoe we met andere mensen omgaan, hoe we ze behandelen en hoe we ze inspireren.

We leggen hieronder precies uit welke eigenschappen deze mensen kenmerken.

1. Onweerstaanbare mensen weten met anderen in verbinding te komen

Kleuren in je hand

Travis Bradbery is een van de auteurs die de meeste boeken verkocht over emotionele intelligentie. Alles wat hij geschreven heeft, heeft één concreet doel: mensen verschillende vaardigheden aanleren, zodat ze succesvoller en gelukkiger worden.

Misschien ben je ook van mening dat onweerstaanbare mensen zich gemakkelijker met anderen kunnen verbinden omdat ze dat “speciale iets” hebben. Dit “speciale iets” is eigenlijk een verzameling van eigenschappen die iedereen kan aanleren.

Dit zijn:

 • empathie, dat zich uit in waardering voor de persoon waarmee ze praten
 • zich emotioneel openstellen en het behandelen van andere mensen met warmte
 • vertrouwen en zekerheid overgeven naar anderen
 • zorgen dat de persoon waarmee ze zijn zich speciaal voelt

2. Ze begrijpen waardigheid en respect

Vrouw en wolf

Onweerstaanbare mensen trekken anderen aan omdat ze de mensen om zich heen met evenveel respect behandelen als zichzelf.

 • Ze laten hun zwakke plekken niet zien, intimideren niet, zetten geen muren op of gebruiken geen egoïstische taal of sarcasme.
 • Tegelijkertijd begrijpen ze dat iedereen met waardigheid behandeld moet worden. Mensen die met respect behandeld worden,’bloeien op’ en geven het beste van zichzelf.
 • We hebben het allemaal al opgemerkt. Als iemand ons goed behandelt, zet dit aan om hetzelfde te doen. Het geeft ons kracht.

3. Bescherm je persoonlijke grenzen

Dit is wat we bewonderen in anderen: het weten respecteren van de tijd en privésfeer van anderen, het begrijpen van iemands persoonlijke grenzen en het bewust zijn van anderen.

 • Er zijn mensen die denken dat ze het recht hebben om zich te mengen in onze privézaken, om gunsten vragen en onze persoonlijke ruimte betreden zonder er toestemming voor te vragen. Zij hebben geen respect voor onze persoonlijke grenzen en zijn zich niet bewust van anderen.
 • Onweerstaanbare mensen zijn precies het omgekeerde. Zij beschermen en respecteren je. Ze zullen nooit boos worden als je eens nee zegt of niet dezelfde mening deelt. Ook tonen zij respect en creëren een harmonieuze relatie waarin je je gesteund, gewaardeerd en beschermd voelt.

4. Ze hebben een positieve kijk op het leven

Vlinder in je handen

Positiviteit heeft soms twee kanten. Er zijn mensen die onrealistisch positief zijn en denken dat dingen vanzelf gaan, of dat goede dingen gebeuren als je er hard genoeg op hoopt.

Niet bij onweerstaanbare mensen. Zij begrijpen dat het leven een strijd is die inspanning vraagt om obstakels te kunnen overwinnen. Bij alles wat ze doen, is hun positieve houding zichtbaar.

Ze zijn hoopvol, hebben moed en zijn enthousiast. Hun energie en vitaliteit is als het ware besmettelijk.

5. Ze zijn een lichtpunt in de storm

Ze geven ons moed en motivatie. Onweerstaanbare mensen lijken alles wat moeilijk lijkt makkelijker te maken. Ze zijn bescheiden en helpen je zonder hier iets voor terug te vragen.

 • Het licht in de storm zijn is een keuze die moeite kost. Dit betekent dat je bereid moet zijn om oplossingen te zien waar anderen enkel problemen zien, om moed te tonen en om grenzen te doorbreken. Het gemeenschappelijke doel staat steeds voorop, zodat niemand verliest.
 • Het is niet makkelijk. Het is helemaal niet eenvoudig om een ​​levenshouding aan te nemen waarin je steeds positief bent en constant op zoek gaat naar het goede in het leven en in anderen.
 • Onweerstaanbaar zijn kan een hele opgave zijn, maar het is de moeite waard om in praktijk toe te passen. Om dit te doen, moet je eerst aandacht besteden aan jezelf en zelf groeien voordat je anderen kan helpen.

Wanneer je gelukkig bent met jezelf, straal je dit ook uit. Dit heeft vervolgens een positief effect op anderen, waardoor je onweerstaanbaar wordt. 


Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.


 • Bradberry, Travis. (2012). Inteligencia emocional 2.0: Estrategias para conocer y aumentar su coeficiente. Editorial Conecta.
 • Bradberry, Travis. (2007). El código de la personalidad. Grupo Editorial Norma.

Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.