5 dingen die gelukkige koppels doen voordat ze gaan slapen

We willen allemaal een fijne, gezonde relatie. Om die reden gaan we de 5 dingen die gelukkige koppels doen voordat ze gaan slapen met je delen.
5 dingen die gelukkige koppels doen voordat ze gaan slapen
Maricela Jiménez López

Beoordeeld en goedgekeurd door de arts Maricela Jiménez López.

Geschreven door Okairy Zuñiga

Laatste update: 24 augustus, 2022

De woorden die we zeggen en wat we denken en doen voordat we gaan slapen, zijn mogelijk belangrijker dan we denken. Zeker, de som van deze positieve dingen is wat ons eigen welzijn onderhoudt en voedt en zo een gezonde omgeving creëert. Laten we eens kijken wat gelukkige koppels doen voor ze gaan slapen.

Om een ​​langdurige, gezonde en romantische relatie te hebben, is het belangrijk om er voldoende aandacht aan te schenken om constante verbetering te zoeken. Dit gaat natuurlijk over teamwerk.

In geval van twijfel is het een goed idee om jezelf de volgende vragen te stellen. Geven we allebei voldoende aandacht aan de relatie om die magisch te laten zijn? Of wachten we erop dat dit vanzelf gebeurt zonder ook maar de minste inspanning te leveren?

Niemand kan ontkennen dat routine een van de grootste vijanden van koppels. Om deze reden is het belangrijk om verveling te bestrijden. Ook moet je de band en genegenheid op alle mogelijke manieren versterken. “Ze leefden nog lang en gelukkig” valt niet zomaar uit de lucht. Om dat te bereiken moet je hier elke dag aan werken.

Als je geen idee hebt wat je moet doen en het opwindendste dat je onlangs hebt gedaan is zappen, bekijk dan de volgende lijst met dingen die gelukkige koppels doen voordat ze gaan slapen om jezelf te inspireren.

Het gaat er niet om jezelf te verzadigen en alles samen te doen. Het gaat erom om het beste uit elkaar te halen ten behoeve van de relatie. We garanderen dat je door een aantal van deze dingen in de praktijk te brengen jezelf een beter mens en een betere partner zult voelen.

5 dingen die gelukkige koppels doen voordat ze gaan slapen

1. Met elkaar praten

Dingen die gelukkige koppels doen, praten

Dit is een van de belangrijkste dingen die gelukkige koppels doen voordat ze gaan slapen. Het bestaat uit simpelweg de tijd nemen om met je partner te praten. Niet vanwege een verplichting, maar om van het gezelschap van de ander te genieten.

Praat om dit te bereiken een tijdje om echt over welk onderwerp dan ook. Dit is belangrijk om je partner beter te leren kennen. Daarnaast is het ook belangrijk om interesse te hebben in zijn of haar psychologische en emotionele wereld.

Enkele basismaatregelen

  • Tolerantie en respect. Je moet weten hoe je naar de ander moet luisteren en dat je hun ideeën moet respecteren. Hoewel er een verschil in mening kan zijn, is er ruimte voor beide ideeën. Er is geen enkele reden om de ander te censureren of de les te lezen.
  • Zorg dat je liefdevol bent. Het is belangrijk om een respectvol gesprek te hebben.
  • Geduld. Het is niet nodig om vooruit te racen om je eigen ideeën of argumenten te delen.
  • Herleef grappige, bevredigende en gelukkige momenten samen.
  • Lachtherapie. Het is nooit een slechte zaak om eens lekker te lachen voordat je gaat slapen!

Natuurlijk is het ideaal om te praten over onderwerpen die geen stress oproepen en geen conflicten veroorzaken voordat je gaat slapen. Het gaat echter ook niet over het creëren van een fantasie en het vermijden van een gesprek over bepaalde kritische onderwerpen die nodig zijn voor onze groei.

Praten verbetert vaak de kwaliteit van de communicatie. Daarnaast helpt het om de spanning te verlichten en het versterkt de band.

We raden je aan om te lezen: Wat je slaaphouding vertelt over wie je bent

2. Leg mobiele telefoons en elektronische apparaten aan de kant

Het is niet nodig om meerdere taken tegelijk uit te voeren voordat je gaat slapen.

Veel mensen hebben de neiging om tegelijkertijd sociale netwerken te checken, kleding te pakken en  met hun partner te praten. Als we de andere persoon echt respecteren, is het beste wat je kunt doen je mobiele telefoon weg te leggen en hun gezelschap te waarderen. Het maakt niet uit of je praat of dat je gewoon in stilte in elkaars armen op de bank zit.

Stop even en denk hierover na. Als je een film bekijkt, een boek leest of iets anders samen doet, is het dan echt nodig om ook op je mobiel te kijken? Het antwoord is nee. Technologie kan op deze manier ontzettend schadelijk zijn. Het houdt ons weg van wat we willen. Bovendien zit het ons in de weg om onze gemeenschappelijke doelen te bereiken.

3. Geniet van elkaars gezelschap

Dingen die gelukkige koppels doen, gezelschap

Een van de essentiële dingen die gelukkige koppels doen is om samen “quality time” door te brengen. Het belangrijkste is om op de details te letten en aandacht te hebben voor de andere persoon. Tegelijkertijd kan je jezelf toestaan om je te laten verwennen en beminnen.

Om van elkaars gezelschap te genieten is het belangrijk om af en toe creatief te zijn. Op die manier kun je wat magie in je relatie brengen. Een datum plannen om iets te ondernemen, samen genieten van een speciale maaltijd of een tijd voorstellen om elkaar gewoon te omhelzen en te knuffelen. Maar ook samen een bordspel spelen of zelfs een goede videogame spelen samen zijn enkele opties voor dit doel.

4. Vrijen

We hebben de neiging om het als vanzelfsprekend aan te nemen dat een relatie hebben betekent dat we regelmatig seks hebben. Maar is dat echt zo? Gelukkige koppels doen moeite om tijd vrij te maken. Om zich los te maken van al het andere en elkaar te verkennen, elkaar te kussen en goede seks te hebben.

Dit is een buitengewoon leuke activiteit die je helpt om je figuur te behouden, stress te verminderen en je cardiovasculaire gezondheid te verbeteren. Maar de emotionele effecten zijn nog belangrijker. Dit is wat koppels echt met elkaar verbindt.

Een veel voorkomend probleem met seks is dat men het ziet als iets verplichts. Dit gebeurt vaker als een koppel probeert zwanger te raken. Het probleem is  namelijk dat de betovering na verloop van de tijd afneemt. Het is belangrijk om de frequentie niet te verwaarlozen.

Geef jezelf de kans om van de situatie te genieten. Zelfs als je weinig tijd hebt, probeer om het leuk en opwindend te maken.

5. Zeg “Ik hou van jou”

Dingen die gelukkige koppels doen, ik hou van jou

Wat gelukkige koppels doen is om er niet klakkeloos vanuit gaan dat er sprake van liefde is. Ze tonen de liefde met hun daden en woorden. Daarom is het elke avond een goede gewoonte om voordat je gaat slapen je partner te vertellen dat je van hem of haar houdt.  Het is ook goed om te vertellen dat ze belangrijk voor je zijn en dat je ze waardeert.

Het horen van deze woordjes is een belangrijk en veelzeggend gebaar. Het is niet nodig om belang of commitment van deze zin weg te nemen als je het met gevoel zegt.

Je kunt het zeggen, opschrijven of je liefde tonen met een eenvoudig gebaar. Maak het niet  te ingewikkeld. Soms zijn kleine dingen voldoende. Bijvoorbeeld  om de favoriete thee van je partner te maken of om samen te knuffelen voordat je gaat slapen. 


Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.


  • Bolin A., Whelehan P. (2009). Human Sexuality: Biological, Psychological, and Cultural Perspectives. Taylor & Francis.
  • Carroll J. (2009). Sexuality Now: Embracing Diversity. Cengage Learning.

Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.