Tien dingen die gezonde stelletjes samen doen

15 september 2016
Wanneer je tijdens het lopen de hand van je geliefden vastpakt, dan brengt dit een gevoel van vertrouwen, zekerheid, genegenheid en gelijkheid over en laat je die ander simpelweg zien dat je om hem/haar geeft.

Je kunt zeggen dat het hebben van een relatie een van de meest aangename dingen is die je kunt ervaren, vooral wanneer je iemand hebt gevonden die bereid is om al zijn eigenaardigheden met jou te delen.

Hoewel ruzietjes en spanningen nu eenmaal onvermijdelijk zijn, zorgt het simpelweg samen zijn met die persoon er uiteindelijk voor dat je het gevoel hebt vol leven en tevredenheid te zitten.

Het is inderdaad zo dat je enkele van de gewoontes die je in je vrijgezellenperiode hebt ontwikkeld moet laten varen wanneer je besluit om een relatie met iemand aan te gaan. Een relatie aangaan met iemand biedt echter ook een hoop nieuwe mogelijkheden om je normale routine te doorbreken en de dingen die je het gevoel geven dat je speciaal bent te versterken.

Er zijn tien goede gewoontes die alle gezonde stelletjes samen kunnen uitvoeren om hun relatie sterker en plezieriger te maken. In dit artikel willen we deze gewoontes met je delen, zodat we je kunnen aanmoedigen om ze eens te proberen met de persoon van wie je houdt.

Mis ze niet!

1. Samen een film kijken

Samen Film Kijken

Dit lijkt voor sommige mensen misschien een beetje afgezaagd, het idee om simpelweg samen een filmpje te kijken, maar het is echter een geweldige manier om op enigszins andere wijze tijd met elkaar door te brengen.

Of je nu naar de bioscoop gaat of gewoon thuis op de bank een film kijkt, zullen jullie je er beiden erg goed door voelen. Beide partners zouden het eens moeten zijn over het thema en de film die jullie gaan kijken.

Wij raden aan: Wie is de juiste partner voor mij?

2. Samen koken

Wat als je nu in plaats van uit eten te gaan eens besluit om samen zelf iets te koken? Samen koken is een geweldige ervaring die de band en liefde tussen jullie twee sterker zal maken.

Hoewel de meeste mensen er niet altijd naar uitkijken om de keuken in te duiken om iets op tafel te kunnen zetten, zal samen koken je dagelijkse routine doorbreken en jullie beiden gelukkig maken. Na afloop kunnen jullie beiden genieten van wat jullie hebben gecreëerd, ongeacht hoe moeilijk het was om te maken. Wees creatief!

3. Samen op reis

Hoewel het financieel of vanwege gebrek aan tijd niet altijd mogelijk is, is het toch goed voor je relatie om elke kans om even het huis uit te gaan met beide handen aan te grijpen. Samen nieuwe plekken bekijken, nieuwe dingen durven ervaren en avonturen met elkaar delen zal je het gevoel geven alsof je elkaar perfect aanvult.

Lees ook: Het geheim achter gelukkige relaties

4. Samen douchen

Samen Douchen

Naarmate je relatie vordert en het gevoel van vertrouwen en zelfverzekerdheid tussen jou en je partner sterker wordt, is samen douchen een van de leukste dingen die jullie kunnen doen. Elkaar wassen en de kans grijpen om intiem met elkaar te zijn kan leiden tot de perfecte tijd voor iets meer.

5. Hetzelfde boek lezen

Voor sommige mensen lijkt dit misschien saai, maar je zult je verbazen over hoe aangenaam het kan zijn om samen te lezen en gedachtes uit te wisselen over hetzelfde boek. Door samen opwindende verhalen te lezen ontmoet je elkaar op een ander niveau en ontstaan er nieuwe en interessante onderwerpen om over te praten.

6. Samen een dutje doen

Het is heel gewoon om dit te doen op een koude of luie dag. Het is voor jullie beiden erg troostend om op een willekeurig moment van de dag samen tegen elkaar aan te kruipen en lekker weg te dommelen.

Lees ook: 4 veelvoorkomende relatiefouten

7. Brieven schrijven en lezen

Liefdesbrieven Schrijven

Door de overname van technologie en het gemak waarmee we elkaar nu via onze mobiele telefoon berichtjes kunnen sturen, is de kunst om met de hand liefdesbrieven te schrijven vrijwel verloren gegaan.

Hoewel het inmiddels misschien wat ouderwets is, is het in werkelijkheid echter zo dat het schrijven en versturen van liefdesbrieven nog altijd heel romantisch kan zijn en je een goed en geliefd gevoel kan geven.

8. Hand-in-hand lopen

Loop altijd naast elkaar, nooit voor of achter elkaar. Twee mensen die elkaars hand vast houden kunnen een rustige, maar toch intieme wandeling maken door een stad of park.

Deze gezonde gewoonte is ook erg aangenaam wanneer je samen uitgaat. Door elkaars hand vast te houden breng je goede gevoelens van vertrouwen en zekerheid op elkaar over.

9. Lichaamsbeweging

Het hoeft helemaal niet saai of vervelend te zijn om een gezonde leefstijl aan te nemen, vooral niet wanneer je dit samen met je partner doet. Als jullie beiden samen naar de sportschool gaan of thuis een routine hebben ontwikkeld, dan kun je samen privé voor je gezondheid zorgen en van alle voordelen die dit biedt profiteren.

Lees ook: Hechtingsstijlen in relaties

10. Eten in bed

Eten in Bed

Op sommige momenten moet je de bezigheid waar de kamer eigenlijk voor dient even achterwege laten en heerlijk genieten van een middagje in bed. Pizza of ander eten bestellen en in bed opeten kan zowel leuk als ontspannend zijn.

Natuurlijk bestaan er nog genoeg andere dingen die stelletjes samen kunnen doen om hun relatie sterker te maken en te voorkomen dat ze in een sleur terecht komen.

Het belangrijkste is echter dat jullie allebei het verlangen hebben om bij elkaar te zijn en elkaar te helpen de mooiste momenten te ervaren.

Bekijk Ook