Liefde moet dagelijks verzorgd worden om te kunnen bloeien

Relaties zijn net als een mooie, kwetsbare bloem die dagelijks verzorgd moet worden. Ze hebben water, voedingsstoffen en zonlicht nodig. Als een bloem niet de aandacht krijgt die zij nodig heeft, dan zal deze uitdrogen, tot zij uiteindelijk haar blaadjes verliest en doodgaat.
Liefde moet dagelijks verzorgd worden om te kunnen bloeien

Laatste update: 21 december, 2018

Je kunt het tonen van liefde niet uitstellen tot het moment waarop jij hier een keertje zin in hebt. Je moet je liefde iedere dag verzorgen.

Mooie, belonende liefde verdient het om in de kleine details verzorgd te worden. Dit zijn de dingen die jou vanaf je wortels voeden en je werkelijk laten bloeien.

Wanneer we het hebben over het ‘verzorgen’ van liefde, dan hebben we het niet alleen over de band die je met je partner hebt. We hebben het ook over de essentiële basis om een kind op te voeden.

Het houdt in dat je je kinderen dagelijks steunt en genegenheid toont om hun zelfvertrouwen en innerlijke kracht te vergroten. Zodat ze de hele wereld aankunnen.

Dit lijkt waarschijnlijk volkomen vanzelfsprekend voor je. We weten allemaal wat het woordje ‘liefde’ betekent. Toch vergeten we soms dat deze emotie opzettelijk getoond moet worden om opgemerkt te kunnen worden. Je moet liefde moet door middel van de kleine dingen iedere dag verzorgen.

Denk er maar eens over na.

Als je wilt dat je liefde oprecht is, dan moet je zelf liefde tonen

De volgende situatie komt je vast wel bekend voor:

  • Je hebt een familielid, iemand met wie je een hechte band hebt, die jou vaak vertelt hoe veel hij wel niet van je houdt. Op het moment dat je hem echter echt nodig hebt, is hij er niet. Eigenlijk is hij er nooit om vorm en betekenis aan zijn zogenaamde liefde te geven.

Daarom is het belangrijk dat liefde oprecht wordt uitgedrukt in de grote dingen. Echter ook in de allerkleinste dingen, de meest alledaagse dingen.

Je kunt liefde niet uitstellen tot een beter moment

Knuffel

Mensen die het altijd hartstikke druk hebben en niet weten hoe ze prioriteiten moeten stellen, of hoe ze hetgeen essentieel is kunnen onderscheiden van hetgeen secundair is, laten vaak een spoor van verdriet achter zich.

Denk bijvoorbeeld eens aan ouders die hun kinderen niet genoeg aandacht geven, omdat ze (volgens zichzelf) belangrijkere verantwoordelijkheden hebben.

Het is duidelijk dat een veeleisend werkschema in onze huidige wereld niet makkelijk samengaat met het gezinsleven. Eén aspect zouden we echter niet moeten vergeten: het maakt eigenlijk niet uit of je minder tijd doorbrengt met je kinderen dan je graag zou willen.

Wat vooral belangrijk is, is dat de tijd die je wel met je kinderen doorbrengt goed besteed wordt.

Soms hoeft de meest oprechte vorm van liefde slechts op een simpele manier getoond te worden om erkend te worden. Zolang je liefde oprecht is, maakt het niet uit of zij met kleine gebaren getoond wordt.

Liefde zit verbogen in de kleine dingen, niet alleen in de grote gebaren

Samen Lachen

Sommige mensen maken de fout om liefde voor lief te nemen. Voor hen houdt een relatie hebben in dat alles vergeven moet kunnen worden, dat het niet meer nodig is om nog moeite te doen en dat hun partner aandacht schenken niet meer een prioriteit hoeft te zijn.

Het is echter een grote VERGISSING om zo te denken.

Relaties zijn net als een mooie, kwetsbare bloem die dagelijks verzorgd moet worden. Ze hebben water, voedingsstoffen en zonlicht nodig… Als een bloem niet de aandacht krijgt die zij nodig heeft, dan zal deze uitdrogen. Tot zij uiteindelijk haar blaadjes verliest en doodgaat.

Hetzelfde geldt vaak voor relaties: als je een relatie verwaarloost en voor lief neemt, dan is de kans groot dat je deze relatie zult verliezen.

We moeten niet vergeten hoe belangrijk de kleine dingen zijn. We mogen niet vergeten om onze relaties dagelijks te verzorgen met de dingen die er werkelijk toe doen.

  • De woorden die je uitspreekt en de manier waarop je ze uitspreekt.
  • Het taalgebruik waar je voor kiest: begripvol en meegaand.
  • Je gezichtsuitdrukkingen en lichaamstaal.
  • Laten zien dat je geliefde een prioriteit voor je is.

Stel liefde die je vandaag kunt geven niet uit tot morgen

Vriendschap

Het beste moment om liefde te tonen is altijd NU.

Het heeft niets te maken met fatalistisch ingesteld zijn. Het voortdurend nadenken over wat de dag van morgen je kan brengen. Het gaat er simpelweg om dat je investeert in wederkerigheid om volledige, oprechte en betekenisvolle relaties op te bouwen.

  • Je moet je bewust zijn van hoe je dagelijks met mensen omgaat. Wat jij doet om deze mensen een goed gevoel te geven, gelukkig te maken en zich geliefd te voelen.
  • Soms is er helemaal niet veel voor nodig om een glimlach van een van je kinderen te krijgen of om dat speciale gebaar te maken dat je partner nodig heeft om nog meer van je te gaan houden.

Er zijn in deze wereld maar weinig dingen net zo belangrijk als je geliefd voelen. Het weten hoe je zelf liefde kunt schenken. Laten we dit dan ook op een verstandige, handige en respectvolle manier doen.

Investeer dus in wederkerigheid en dagelijkse genegenheid. Geef aandacht aan de kleine dingen. Maak het dus je doel om de mensen van wie je het meeste houdt gelukkig te zien. 


Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.