4 voordelen van slapen met uien op je voeten

Omdat ieder van de interne organen van het lichaam vertegenwoordigd is in de voet, kun je genieten van meerdere voordelen voor de gezondheid, zowel intern als extern, door te slapen met stukjes ui tegen je voeten.
4 voordelen van slapen met uien op je voeten

Geschreven door Ángela Aragón

Laatste update: 24 augustus, 2022

Iedereen is verrast door de truc waar we het in dit artikel over willen hebben, sommigen lachen er zelfs om. Ze zijn nog meer verrast als het echt blijkt te werken. Ga zelf eens slapen met uien op je voeten!

Dit middel dankt zijn succes aan het reinigende effect dat de ui heeft op de lucht, waardoor je beter kunt ademen. Dus als je een hardnekkige hoest hebt, kan deze groente wonderen verrichten.

Het enige nadeel is de geur die de kamer vult. Om de geur te neutraliseren zijn er veel natuurlijke en chemische luchtverfrissers die je kunt gebruiken.

Heb jij wel eens een gesneden ui gebruikt om een verkoudheid te voorkomen? Als je dat niet hebt gedaan, heb je er vast wel eens van gehoord.

Uien beschikken over unieke eigenschappen, die verklaren waarom de groente zo gewaardeerd wordt in de traditionele geneeskunde. Iedere cultuur heeft recepten waarbij uien de hoofdingrediënten zijn.

Vandaag willen we van de mogelijkheid gebruik maken om de voordelen van slapen met uien op je voeten uit te leggen.

Waarom uien op je voeten?

De voeten worden vaak vergeten als het gaat om de gezondheid. In het algemeen besteden we er alleen aandacht aan als ze pijn doen of op een andere manier ongemakkelijk aanvoelen. Dit leidt ertoe dat we vergeten dat er een enorme hoeveelheid zenuwuiteinden in de voetzolen zitten die in verband staan met de vitale organen.

Deze connectiepunten heten meridianen. Ze corresponderen met acupunctuurpunten. Ze beschikken over een groot elektrisch potentiaal, dat wanneer het gestimuleerd wordt ons toegang geeft tot de rest van het lichaam.

Voetzolen met daarop organen getekend

Daarom kunnen we door plakjes ui tegen de onderkant van de voeten te houden alle goede eigenschappen (zoals bijvoorbeeld reinigend en ontstekingsremmend) direct naar onze interne organen sturen.

Voordelen van het slapen met uien op je voeten

Laten we eens kijken naar de vele voordelen van het slapen met uien op je voeten.

1. We zeggen dag tegen infecties

Uien zijn van nature antibiotisch. Door ze op de voetzolen te plaatsen, zul je dit voordeel naar ieder gebied van je lichaam leiden dat getroffen is door een infectie.

Dit betekent niet dat het de antibiotica kan vervangen die door een arts zijn voorgeschreven. Het kan de behandeling wel effectiever en sneller laten verlopen.

2. Het verbeteren van de eliminatie van gifstoffen

Gifstoffen zijn afvalstoffen in het bloed die schadelijk zijn voor de gezondheid als ze zich ophopen. Het fosforzuur in uien werkt als een magneet voor gifstoffen, waardoor je lichaam er makkelijker vanaf kan komen.

Door deze behandeling regelmatig te herhalen, zul je op den duur je gezondheid verbeteren.

3. Het hydrateren van je lichaam

Wist je dat uien voor 90% uit water bestaan? Volgens de acupunctuurpunten verdeelt de elektrische energie van de meridianen al het water dat het lichaam nodig heeft om een optimaal niveau te bereiken.

Gesneden uit op snijplank

Daarom raden we aan om te slapen met een ui op je voeten als het moeilijk voor je is om voldoende water te drinken tijdens de dag, of dat nu uit gewoonte is of vanwege werk.

4. Versterk je immuunsysteem

Uien zijn een rijke bron aan vitamine E en C, die essentieel zijn voor het optimaliseren van het afweersysteem van het lichaam. Daarbij zijn deze vitamines geweldige antioxidanten, wat betekent dat ze het verouderingsproces vertragen. 

Dus je krijgt eigenlijk een anti-verouderingsbehandeling zonder dat je naar de dokter moet of chemische producten nodig hebt.

Hoe slaap je met een ui op je voeten?

Uien tegen de hiel
  • Hoewel er veel verschillende soorten uien zijn, kun je dit het beste doen met witte en rode uien. Kies degene die het makkelijkst verkrijgbaar voor je zijn.
  • Snijd ze in plakken en leg ze in de boog van de voet, want dit is waar de meridianen zitten die we willen stimuleren.
  • Bedek met een sok om ze op hun plek te houden.

Zoals we al hebben gezegd, is het vervelendste van de behandeling de geur die op de huid blijft hangen. Om hiervan af te komen, raden we aan om wat roestvrij staal over de voet te wrijven. Hoewel het moeilijk te geloven lijkt, is het een succesvolle methode om van de geur af te komen.

Als je de geur ruikt in de slaapkamer, kun je een infusie maken van citroen en kruidnagelZet dit op een nachtkastje en de geur zal langzaam verdwijnen. Er zijn ook spuitbussen te koop om van onaangename geurtjes af te komen. Dit werkt natuurlijk ook, maar een natuurlijk middel is duurzamer.

Deze truc is een garantie voor succes. Je kunt het een keer per week gebruiken als een manier om je energie weer op te laden na een lange week op het werk.

Toch raden wij aan om het elke avond te doen. Er zijn geen bijwerkingen, alleen maar voordelen. 


Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.