4 schoonheidstips voor drukke mama's

Door een gemakkelijk maar stijlvol kapsel te nemen bespaar je voortaan elke dag kostbare tijd. Deze tijd kun je vervolgens steken in je rol als moeder.
4 schoonheidstips voor drukke mama's

Geschreven door Katherine Flórez

Laatste update: 24 augustus, 2022

Het is alweer even geleden, maar het is niet voor niets dat we een dag in het leven hebben geroepen die geheel in het teken staat van een van de meest belangrijke mensen in ons leven. Precies: we hebben het natuurlijk over Moederdag. Deze dag is immers bedoeld om drukke mama’s waar ook ter wereld een dag te gunnen om uit te rusten en zich vrij te voelen van hun dagelijkse verantwoordelijkheden.

Deze dag staat in het teken van de vrouwen die vol trots een stukje van zichzelf hebben gegeven voor het wonder dat leven heet.

Moeder worden staat echter niet gelijk aan de essentie van het vrouw-zijn. Veel moeders ervaren dat zij hun schoonheid en imago op het tweede plan hebben moeten zetten.

Het moederschap is natuurlijk veel belangrijker dan welk schoonheidsritueel of uiterlijk dan ook. Er blijven echter bepaalde dingen bestaan die je niet zou hoeven te negeren.

Moeders zijn ongelofelijk druk. Hoe meer kinderen je hebt, des te complexer je dagelijkse routine wordt.

Het moederschap bepaalt dus op een zekere manier je ‘normale leven’.

Dit betekent dat drukke mama’s bepaalde gewoonten en gebruiken die zij hadden voordat zij zwanger werden opzij hebben moeten zetten. Denk hierbij aan zaken zoals het uitgebreid op zoek gaan naar nieuwe kleding of het uitgebreid aandacht besteden aan hun make-up.

Nu je kinderen hebt zijn deze rituelen veranderd in dingen als het vervangen van luiers, het geven van borstvoeding en het inpakken van lunches. Je moet immers in alle behoeften van je kind afhankelijk van hun leeftijd voorzien. En dat alles zonder je werkverplichtingen uit het oog te verliezen.

Dit kan ertoe leiden dat je nog maar weinig tijd overhoudt voor jezelf.

Schoonheidstips voor drukke mama’s

Onze schoonheidstips helpen je tijd te besparen én er mooi uit te zien

Vanwege de realiteit van de dag die we hierboven hebben beschreven, delen we graag een aantal tips met je waarmee drukke mama’s dagelijks wat tijd kunnen besparen. Aarzel niet om deze te gebruiken op de momenten dat je ze het meeste nodig hebt.

1. Een gemakkelijke haarstijl

Het doel hiervan is om tijd te besparen zodat je meer tijd overhoudt voor de rest van de taken die dagelijks op je pad komen. Je eens goed op je kapsel richten is daarom van groot belang.

Het verzorgen van je haar is immers één van de meer complexe rituelen die je dagelijks uitvoert. Het onderhouden van je kapsel kan dan ook veel tijd kosten, al helemaal voor drukke mama’s. Hoewel dit het je misschien meer dan waard is bestaan er alternatieven die de zaken een stuk makkelijker kunnen maken.

  • De bekende paardenstaart en de chignon (‘bun’) zijn praktische en gemakkelijk te onderhouden kapsels.
  • Ze zien er misschien niet zo elegant uit, maar het duurt tenminste geen uren om je haar in model te krijgen zoals met andere haarstijlen.
  • Aan de andere kant weet je natuurlijk ook dat je niet elke dag voor hetzelfde kunt gaan.
  • Vraag op zulke momenten dan ook gerust je haarstilist om een persoonlijk advies.

2. ‘s Avonds douchen

Neem 's avonds een douche en bespaar zo tijd in de ochtend

Het nemen van je dagelijkse douche of bad is natuurlijk van groot belang. Dit kan echter heel wat tijd in beslag nemen. We raden daarom aan om ‘s avonds te douchen voor het slapengaan. Zo hoef je ’s ochtends alleen maar wakker te worden, make-up op te doen en naar je werk te gaan.

Zonder twijfel zijn de voornaamste voordelen hiervan de tijd die je bespaart en de energie die je overhoudt om de dag aan te gaan.

Veel mensen voelen zich echter niet direct comfortabel bij de gedachte om hun dagelijkse ochtenddouche over te slaan.
Als je een drukke mama bent en je wilt wat tijd overhouden om er ’s ochtends goed uit te zien, dan kun je dit advies echter niet laten liggen.

3. Reken af met donkere kringen

Donkere kringen onder je ogen ontstaan als een gevolg van vermoeidheid. Dit komt weer door het gebrek aan slaap en de stress die je opbouwt als gevolg van je dagelijkse routine. Veel drukke moeders zijn te herkennen aan de donkere kringen onder hun ogen. Deze kringen verhullen de schoonheid van je gezicht en je ogen.

Reden te meer om donkere kringen zoveel mogelijk tegen te gaan. Het helpt je gezicht er gezonder uit te laten zien. Er zijn verschillende manieren om de impact van donkere kringen op je gezicht te verminderen. De meeste hiervan zijn cosmetisch van aard. Veel manieren nemen helaas aardig wat tijd in beslag, tijd die je beter zou kunnen besteden aan andere activiteiten.

Toch kun je altijd wel vier of vijf minuten besteden om zo af te rekenen met donkere kringen.

Wat moet je doen?
  • Gebruik een highlighting crème op de huid onder je ogen en op je jukbeenderen.
  • Dit geeft je gezicht weer wat leven en het maakt dat je gebrek aan slaap door niemand zal worden opgemerkt.

4. Was je haar voortaan om de dag

Een tip om haarverlies te voorkomen is om je haar niet elke dag, maar om de dag te wassen. Dit vermindert de kansen dat je je haar beschadigt of dat je haar nog gevoeliger wordt dan het al is.

En dat is nog niet alles: het zorgt er tegelijkertijd voor dat je waardevolle tijd overhoudt. Met deze tijd kunnen drukke mama’s vervolgens heel wat andere dingen gedaan kunt krijgen! 


Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.